Vad kan hända i Liverpool innan transferfönstret stänger?

I mitten av juli offentliggjordes att Premier League kommer att hålla transferfönstret öppet till och med den 5.e oktober. Syftet med att hålla fönstret öppet så pass länge var förstås att ge klubbarna bästa möjliga möjligheter att förutspå hur intäkterna kommer att se ut under säsongen 20/21. Covid-19 har förändrat mycket, men med lite mer tid, kommer klubbarna att veta lite mer innan fönstret stänger. Inget konstigt med den saken.

Liverpool har som bekant tagit det lugnt på transfermarknaden. Dejan Lovren och Ovie Ejaria har sålts för sammanlagt cirka £14,5m medan Kostas Tsimikas har köpts för £11,75m. Dessutom är tonårsmålvakten Marcelo Pitaluga bara detaljer från att skriva på för en initial summa på £700 000. Den summan kan så småningom stiga till £1,8m beroende på hur Pitaluga presterar i Liverpool.

Enligt James Pearce på Athletic vill Liverpool fortfarande göra flera värvningar innan transferfönstret stänger. Pearce uppger att en etablerad mittback och en ytteranfallare står högst upp på önskelistan, och så har vi förstås följetongen kring Thiago Alcantara.

Liverpools chanser att värva styrs mycket av hur man kommer att lyckas med försäljningar. Spelare som Harry Wilson, Marko Grujic, Taiwo Ayoniyi, Nat Phillips, Kamil Grabara, Loris Karius, Xherdan Shaqiri, Divock Origi och aningen oväntat Rhian Brewster förefaller samtliga vara tillgängliga om för rätt summa. I Brewsters fall krävs dock Liverpool en återköpsklausul för att sälja för £20-25m.

Dessutom omges Georginio Wijnaldum av ständiga flyttrykten till Barcelona och kommer så fortsätta göra tills han antingen skriver på ett nytt kontrakt eller säljs. Under de senaste åren har Liverpool gjort flera fina försäljningar, men man har också nekat relativt bra bud på flera spelare (Emre Can, Alberto Moreno och Nathaniel Clyne) som sedermera lämnat på free transfer. Det var inte idealiskt då och att förlora viktiga transferpengar blir förstås ännu värre nu när covid-19 har skapat ett stort inkomstbortfall. Därför vore det mycket oväntat om Wijnaldum stannar utan att krita på nytt kontrakt.

När det gäller vilka spelare som kan sluta finns främst två rykten; redan nämnde Thiago Alcantara och Ismaïla Sarr. Med sina 22 år vore Sarr en välkommen förstärkning i truppens ålderstruktur och är den typen av oslipad diamant som Jürgen Klopp brukar kunna slipa till. Laget behöver en till vass offensiv spelare och Sarr kan mycket väl bli den pusselbiten – men klubben behöver som sagt sälja först.

Beträffande Thiago, så är det ingen vild gissning att hans eventuella flytt till Liverpool beror mycket på Wijnaldum. I den bästa av världar skulle Klopp förstås ha båda två i sin trupp, men det låter lite för bra för att vara sant.

6 kommentarer
 1. Hur ser ni på mittbackspositionerna, för mig känns vi svaga där.
  Det borde vara högst prio enligt mig

  • Håller med, vore mycket märkligt att inte ersätta Lovren. Tycker många överskattar Fabinho som mb-alternativ, och dessutom behövs han på mittfältet.

 2. Är så kluven till Thiago. Han är på många sätt en bättre spelare än Wijnaldum. Eller i alla fall en annorlunda spelare. Sen Coutinho lämnade har vi saknat en kreativ kraft på mittfältet och där skulle Thiago med bravur kunna ta den rollen. Dock är han inte en klassisk offensiv playmaker, han är hård i kroppen och går gärna in i närkamper.
  Skulle gärna vilja ha honom i truppen men samtidigt så är Wijnaldum redan inne i spelsättet och opererar på de ytor som våra andra spelare inte gör. Att tappa honom och få in Thiago skulle innebära att vi måste ändra om vårt spel ganska mycket. Så det finns både plus och minus att ta hänsyn till.

 3. Thiago är riktigt bra men både han och Fabinho kan vara de långsammaste spelarna men det funkade i Bundesliga så borde fungera även i PL.

  Sarr kan bli riktigt bra och intressant spelare. Långt ifrån färdig men bra ersättare till de tre och snabb och irrationell är han vilket behövs.

 4. Känns som att vi eventuellt kommer att ta in en hyfsat billig mittback som vi slänger in i ligacup och om det är skador på 2 av våra mittbackar. Snackas ju lite om någon från Sampdoria och nån från tyska ligan.

  Tror inte att vi får in varken Sarr eller Thiago, allt pekar på att Brewster blir utlånad och att Gini stannar kvar på Anfield. Då våra ägare är smarta nog att inte ta en massa lån för att köpa spelare, så gäller det att sälja spelare… Dock har vi en väldigt smal trupp som det redan är, så finns inte så mycket där att sälja. De spelare som Liverpool vill bli av med verkar inte ha så många intressenter, så lite av en Status quo…

  • Snackas ju en hel del om han som spelade i Djurgården förut. Men han är ju typ 27 år så det känns inte som ett typiskt köp för oss. Jag tror vi kommer få förlita oss på Fabinho som alternativ till mittbackarna plus att någon av de yngre spelarna kanske kan få någon cupmatch.

Kommentarer är stängda.