Idag blev det officiellt när det inhemska transferfönstret kommer äga rum i Premier League.

Det är Sky Sports News som rapporterar att FA nu bestämt att sommarfönstret kommer att äga rum i 10 veckor mellan 27 juli och 5 oktober (23:00 engelsk tid). Nu återstår bara att FIFA godkänner beslutet som innebär att fönstret alltså öppnar dagen efter PL-säsongens sista omgång.

Efter samråd med EFL läggs även ett inrikesfönster läggas till från och med 5 oktober och som stängs fredag 16 oktober kl 17, engelsk tid. Detta gör det möjligt för Championship-klubbar att genomföra försäljningar, inköp och i synnerhet lån med Premier League-klubbar. Något som är av yttersta värde för klubbar i engelska andraligan.

Beslutet av FA i sig är inte särskilt förvånande då UEFA bett alla klubbar att registrera sina spelare till Champions League och Europa League innan den 6 oktober. Övriga toppligor i Europa kommer i linje med FA att genomföra ett transferfönster under samma period, men lär utnyttja de 12 veckor som FIFA maximalt tillåter för en första registreringsperiod, istället för 10 veckor som alltså blir fallet i England.