I den här artikelserien kommer vi att gå igenom spelare som är värda att kika lite extra på under den här säsongen. Den första ligan att granskas är vår kära Premier League. Det är spelare som mycket väl kan bli intressanta för Liverpool i kommande transferfönster beroende på hur de presterar framöver och vilka behov Klopp ser. Spelarna måste nödvändigtvis inte vara jätteunga, men de måste vara intressanta ur ett LFC-perspektiv. Det betyder naturligtvis också att exempelvis Zlatan, som ju är en sevärd spelare, inte är med på listan.

Totaal Liverpool LogoTEST

Här är en lista över ”players to watch” i PL:

Scott Dann, 29 år, Crystal Palace
Kommentar: Väldigt huvudstark mittback som har visat att han håller hög PL-klass i defensiva lag med låg backlinje och den stora frågan är hur han skulle klara av att spela i en högre backlinje. Skulle gärna se honom i ett bättre lag, det vore synd om han inte får chansen i ett topplag innan han lägger av. Om man kollar på de fem senaste åren har Dann trots allt varit mycket bättre än vissa mittbackar som har fått mycket speltid i exempelvis Liverpool. Om Palace kan tänka sig att med tanke på åldern släppa honom relativt billigt så tycker jag att han är ett intressant alternativ för Liverpool.

Troy Deeney, 28 år, Watford
Kommentar: Stenhård anfallare som jagades intensivt av Leicester förra sommaren. Skulle vara väldigt intressant att se i en större klubb, synd att Watford vägrar sälja.

Dušan Tadić, 27 år, Southampton
Kommentar: Tadić är en spelare som är redo att ta nästa steg i karriären. Har varit en dominant för Serbien i VM-kvalet, kanske hela kvalspelets bästa spelare hittills. Har inte haft en lika stark säsongsinledning i Southampton, men min känsla är att han skulle kunna explodera i en storklubb. Vilka tar chansen?

Jefferson Montero, 27 år, Swansea
Kommentar: Ojämn ytter med fantastisk högstanivå. Kan verkligen vara en mardröm för ”sin ytterback” när han är som bäst. Lite av ett långskott för Liverpool, men om Klopp vill ha in ytterligare en yttermittfältare så skulle Montero kunna vara en outsider.

Jack Rodwell, 25 år, Sunderland
Kommentar: Tidigare stortalang som hittills inte har blommat ut, men alla som har följt honom länge vet att det finns mycket fotboll i hans kropp. Många skador har tyvärr satt käppar i hjulet för hans utveckling.

keane

Michael Keane, 23 år, Burnley
Kommentar: Den nya ”Gary Cahill”. Dumpades av Man United, men har gjort fantastiska framsteg i Burnley. Har redan visat framfötterna i PL den här säsongen och ryktas vara intressant för flera storklubbar. Det största problemet för mig är nog att han är inbiten United-fan sedan barnsben.

Ben Gibson, 23 år, Middlesbrough
Kommentar: Gibson är en vänsterfotad mittback, precis som hans nuvarande Boro-manager Karanka också var under sin aktiva spelarkarriär. Har utvecklats de senaste åren och börjar närma sig en landslagsuttagning. En av huvudanledningarna till att Boro gick upp i Premier League var den fina defensiven och där sticker Gibson ut mest. Hans farbror heter Steve Gibson och äger Middlesbrough FC.

berahino

Saido Berahino, 23 år, WBA
Kommentar: Snabb anfallare med god balans. Har ju egentligen haft en tung period efter den uteblivna flytten till Spurs. Nästa sommar går hans kontrakt ut… Vore ingen större chansning, med tanke på att engelska klubbar alltid kommer vara beredda att betala pengar för honom även om han skulle misslyckas i en storklubb.

Lewis Cook, 19 år, Bournemouth
Kommentar: Energisk mittfältare som sent i transferfönstret fick oväntad men tokhård konkurrens i form av Wilshere när denne lånades in från Arsenal. Vi kanske får vänta i 1-2 år innan Cook exploderar i PL, men jag är övertygad om att det kommer att ske förr eller senare. En mix mellan Henderson och en ung Scholes.

Tyrone Mings, 23 år, Bournemouth
Kommentar: Lång men ändå ganska smidig back som spelar antingen mitt- eller vänsterback. Intressant spelare som tyvärr fick förra säsongen förstörd på grund av allvarlig knäskada. Förhoppningsvis får vi se honom visa framfötterna 16/17.

robertson

Andy Robertson, 23 år, Hull
Kommentar: Vänsterback som TL uppmärksammade redan 2014 när han spelade för Dundee United. Just nu har Liverpool oväntat nog en schysst vb-situation, eftersom Milner spelar väldigt bra, men Robertson skulle kunna bli ett alternativ om Moreno vill röra på sig för att få speltid. Det är trots allt inte ett helt otänkbart scenario om Milner fortsätter att storspela. I skrivande stund har Robertson inget kontrakt över nästa säsong vilket förstås gör honom extra intressant.

Viktor Fischer, 22 år, Middlesbrough
Kommentar: Tidigare stortalang som kom tvåa i 2013 års TL-lista över Eredivisies bästa talanger. Har tyvärr haft stora skadeproblem sedan dess och därför har utvecklingen inte gått spiktakt uppåt. Fischer är en intressant chansning av Boro, och jag följer händelseutvecklingen med stort intresse.

18 kommentarer
  • Förhoppningsvis blir det mer intressanta när dylika listor kommer för andra ligor. Alla känner ju redan till PL-spelarna.

 1. Intressant och rolig läsning!
  Av de spelarna du listat är mina favoriter Troy Deeney, Michael Keane, Ben Gibson, Lewis Cook och Andy Robertson.
  Även om jag tycker Scott Dann gjort det fantastiskt bra så är han inte tillräckligt bra för att spela i en storklubb.

  • Angående Dann: Jag tror det beror på vilken storklubb. Sätt honom i ett defensivt Man United och han skulle nog klara det galant. Sätt honom i Man City och han kanske inte skulle klara av uppgiften.

  • Tycker han är för enformig för att klara av att spela i t.ex. United. Ett lag i mitten/botten av tabellen passar honom men absolut inte mer.

 2. En personlig favorit är Sam Clucas i Hull. Några synpunkter där Pelle (eller ni andra)?

  • Kanske inte så intressant ur ett LFC-perspektiv nu när jag tänker efter. Ganska crowded på mittfältet för stunden…

  • Inte omöjligt att Clucas skulle kunna passa som vänsterback i Liverpools system, men rent spontant känns han mer som en spelare för Everton än för Liverpool.

  • Clucas e ju mer som milner vmf nen kan spela längs hela kanten

 3. Andy robertson. Michael keane. gibson ja.
  Övriga nja.

  • Sättet vi spelar på så är de ganska lite inlägg från ytterforwards. Mer från ytterbackspositionerna. Jag tror han kommer bli riktigt vass!

 4. Adama Traroe tyckte jag såg väldigt intressant ut senast mot Arsenal! Kan nog bli riktigt riktigt vass.

  • Absolut, han var väldigt nära att komma med på listan. Han är en av 3-4 wingers som jag ser som högintressanta inför kommande fönster.

  • Han e snabb o målfarlig men ingen ytter som slår bra inlägg

 5. Roy hade nog vart nöjd med den listan om han fortfarande vart kvar. Överåldrat mellanmjölk blandat med hypade övervärderade brittiska talanger. Känns inte som receptet för att bli ett stabilt topp 4 lag kommande åren om du frågar mig. Slänger fram mina bollar på bordet och går för större namn 🙂

  Mkhitaryan – Kan gå in och spela på alla offensiva positioner i ett Klopp lag. Ser inte ut att vara välkommen i utd, chans att göra ett kap?
  Van Dijk – Rätt ålder och en spikrak utvecklingskurva, ser ut som en kommande toppback. Nästa obligatoriska värvning ifrån Soton?
  Dele Alli – Skulle passa fint på en av de två framskjutna mittfältsplatserna, är ett Liverpool fan och tjänar ”bara” 35k/v nu. Värt ett försök?

  • Jag försöker vara ’open minded’ mot olika typer av spelare. För ingen hade ju förväntat sig att Klopp skulle värva Klavan heller.

   Van Dijk var en spelare som jag propagerade för när han spelade i Eredivisie och sedan i Celtic, men han såg väldigt trög ut förra säsongen. Lyckligtvis har han spelat upp sig nu, om han fortsätter spela bra kanske han kan bli aktuell nästa sommar.

 6. Håller med, väldigt kul och intressant läsning!

  Någon som jag alltid gillat och som hade
  kunnat konkurrera bra med Milner som VB är Ryan Bertrand. Det kanske bara är jag men jag tycker aldrig att man ser honom göra en dålig match. Lite Clyne över honom, sticker kanske inte ut så ofta men är alltid stabil och fyller ändå på flitigt offensivt. Han kanske inte hade varit tillgänglig tillräckligt billigt nog dock, så en billigare och yngre som vänsterback kanske hade varit att föredra i så fall. Men det verkar ju vara lättare sagt än gjort att hitta det.

  • Min känsla är att vi kanske ska tänka utanför ramarna när vi tänker oss vilka spelare som vore alternativ till Liverpools VB-position. Det verkar som att Klopp efterfrågar egenskaper som tvåvägsyttermittfältare ofta besitter.

Kommentarer är stängda.