. . .

Det är inte särskilt ofta som vi gör listor på bloggen, men nu tänkte jag göra en lista över ”top 20 talents” i Eredivisie. Listan kommer att publiceras i flera olika steg och några får extra uppmärksamhet i form av ”scouting reports”.

Åldersgränsen som jag har dragit för vad som är en ”talang” är att endast 90-talister är med… Det betyder naturligtvis inte att t.ex Dries Mertens och Wilfried Bony är gamla spelare som inte längre utvecklas, men jag vill fokusera på yngre spelare än de. Det handlar egentligen inte om vilka som är bäst, utan vilka som kan bli bäst på lång sikt.

Kom ihåg att listor alltid är personliga och det finns inget facit!

* * *

Eredivisies 20 bästa talanger:

1. Tonny Vilhena, 18 år, Feyenoord
Kommentar: Listans etta blir – kanske överraskande enligt somliga – Feyenoords makalösa talang Tonny Vilhena. Detta är en makalös mittfältstalang, som egentligen besitter alla verktygen som behövs för att bli en spelare av yppersta världsklass.

Den holländska tränarveteranen Aad de Mos sa till holländska medier: ”Enligt min åsikt kommer Vilhena att växa ut till en världsklasspelare. Den här unga killen har spets, en perfekt vänsterfot, kan göra mål och är väldigt bra utan bollen. Jag tror att han kommer att utvecklas till en mer komplett version av Edgar Davids.”

Andra har jämfört Vilhena med Steven Gerrard. Och även jämförelser med Paul Scholes har figurerat. Vilhena kan spela på flera olika mittfältspositioner; som box-to-box, släpande anfallare eller till och med på kanten, även om han är som bäst centralt. Han en väldigt intressant kombination av lirare och grovjobbare. Han har egentligen allt i spelet med bollen; passningsspel på både långa och korta avstånd, spelsinne, skott, dribblingar och så vidare… Han är även bra fysiskt; dynamisk, löpstark och är en karaktärsspelare som går in stenhårt i närkamperna. Han är inte särskilt lång (175 cm) men fysiskt robust (70 kg) och har bra balans.

Nu hoppas jag bara att Vilhena får vara skadefri och fortsätter att utvecklas i Feyenoord. Just nu är han inte Eredivisies bästa spelare, men jag tror att han har högst maxpotential av ligans talanger. Han har som sagt alla verktygen som behövs för att bli en världsklasspelare.

. . .

2. Viktor Fischer, 18 år, Ajax
Kommentar: Fischer är en offensiv spelare som mestadels har spelat vänsteranfallare för Ajax. Han är en extremt bra talang som har ett oerhört brett offensivt register; han är snabb, teknisk, smart, både bra framspelare och avslutare… I synnerhet tekniken och spelsinnet håller mycket hög klass. Bra i kombinationsspel och skicklig dribbler. Har dessutom en elegant stil, utstrålar vinnarmentalitet och verkar vara mentalt stark. Skulle lika gärna kunna vara etta på listan.

3. Kevin Strootman, 23 år, PSV
Kommentar: Strootman är en otroligt komplett box-to-box-mittfältare som även kan spela längre ner i banan som defensiv spelfördelare. Han har en vänsterfot som tillför ett passningsspel av hög klass och hans passningsräckvidd är också imponerande. Bra split vision och kan tajma in djupledslöpningar både med och utan boll… Ja, här snackar vi om en riktigt bra spelare. Att han dessutom är kraftfull, har tydliga ledaregenskaper, stor vinnarskalle och att han verkligen är en skitstövel som gormar på både motståndare och domare under hela matcherna är inte heller någon nackdel. Den här killen är verkligen redo för nästa kliv och han är ju trots allt 23 år. Han är inte längre någon jätteung supertalang, men han är en högklassig spelare. Jag tycker nog att han är ligans bästa spelare, men jag tycker inte att han är ligans bästa talang. Det finns några som jag ändå tycker har större långsiktig potential, men det är såklart hugget som stucket vid de här placeringarna.

4. Christian Eriksen, 21 år, Ajax
Kommentar: Den till Liverpool ryktandes Eriksen kniper en hedrande fjärdeplats på listan. Eriksen är en väldigt teknisk och spelintelligent offensiv mittfältare som kan göra det mesta med bollen. Han är duktig med båda fötterna, men högerfoten är hans absolut bästa fot. Eriksens högerfot är användbar i samband med offensiva fasta situationer och utgör dessutom ett hot i distansskyttet. Vidare har dansken en förmåga att slå avgörande passningar till djupledslöpande spelare, vilket leder till en hel del assists. Eriksen spelar på den offensivaste positionen på Ajax 3-mannamittfält. Det betyder att Ajax kräver att han även tar ett defensivt ansvar, vilket han också gör. Jag tycker att Eriksen har förbättrat sitt defensiva spel under de senaste åren. Han är visserligen ingen fantastisk defensiv spelare, men han gör ett klart godkänt jobb på att stänga ytor. Däremot är Eriksen alltjämt en ojämn spelare som inte levererar i match efter match. Jag skulle efterlysa en bättre jämnhet och möjligtvis mer hunger(?) i hans spel – kanske är det så att han saknar en naturlig vinnarskalle av världsklass. Eriksen kan även spela på andra positioner – t.ex högerytter och falsk nia – men han är klart bäst som offensiv mittfältare.

5. Stefan de Vrij, 21 år, Feyenoord
Kommentar: En väldigt spelskicklig mittback som tog över lagkaptensbindeln i Feyenoord när Ron Vlaar flyttade till Aston Villa. I sommar är det förmodligen de Vrijs tur att flytta, då hans kontrakt går ut sommaren 2014 och inte mycket tyder på att han kommer att förlänga. Den klubben som signar de Vrij får en smart allround-skicklig mittback vars absoluta spetskompetens ligger i passningsspelet. I ett spelförande lag kommer de Vrij att kunna briljera. Det ryktas om flertalet storklubbar, men frågan är om inte en flytt till ett i regel smart värvande Swansea – som ersättare till Ashley Williams – vore det perfekta steget för de Vrij?

6. Adam Maher, 19 år, AZ
Kommentar: En otroligt teknisk och skicklig mittfältare med fint spelsinne & passningsspel. Spelar som offensiv central mittfältare men har fått tagit ett större ansvar i speluppbyggnaden sedan Rasmus Elm lämnade AZ. Det är synd att säsongens AZ är en riktigt risig upplaga, eftersom det innebär att Maher får ta för stort ansvar. Motståndarna ligger nära Maher och spelar hårt på honom. Han verkar inte riktigt kunna hantera det utan att bli uppretad och koncentrera sig på fel saker. Många tror att Maher kommer att ersätta Eriksen i Ajax, och det vore onekligen ett lämpligt nästa klubbval – istället för t.ex Manchester City, som det också ryktas om.

7. Jordy Clasie, 21 år, Feyenoord
Kommentar: Brendan Rodgers kallar Joe Allen för den walesiska Xavi. Feyenoords fans refererar gärna till Jordy Clasie som den holländska Xavi. Visst finns det vissa likheter mellan Clasie och Xavi – men kanske framförallt mellan Clasie och Allen. Clasie är en liten (169 centimeter) lång innermittfältare som är väldigt passningsskicklig, teknisk och dessutom en riktig krigare. Han är jäkligt ettrig i närkamperna och fungerar bra som bollvinnare. Clasie kan hantera olika roller på innermittfältet, men han är i första hand en defensiv innermittfältare. Han är en stor favorit bland Feyenoord-fansen och visst är det omöjligt att inte gilla den här lilla spelskickliga krigaren, men han platsar inte bland de 6 bästa på den här listan.

8. Filip Djuricic, 21 år, Heerenveen
Kommentar: Den här skickliga offensiva mittfältaren, som dock har spelat mycket anfallare under den här säsongen, skrev jag en ”scouting report” om den 8:e oktober förra året. Den kan läsas HÄR och får fortfarande räknas som giltig. Det mest relevanta kring Djuricic som har hänt sedan dess är att han är officiellt klar för Benfica till nästa säsong. Han nobbade bland annat Ajax och PSV för att flytta till Benfica, eftersom han tror sig kunna få en lämplig roll i deras spelsystem. Det ska bli oerhört intressant att följa hans fortsatta utveckling i Portugal!

9. Bruno Martins Indi, 21 år, Feyenoord
Kommentar: Den här vänsterfotade backen, som kan spela antingen mitt- eller vänsterback, behandlas i en ”scouting report” som kan läsas HÄR.

10. Jetro Willems, 18 år, PSV
Kommentar: Nästa man (eller pojke?) på listan är den offensivt skickliga vänsterbacken Willems. Istället för en kommentar behandlas han i en ”scouting report” som kan läsas HÄR.

11. Marco van Ginkel, 20 år, Vitesse
Kommentar: Den här killen är en oerhört intressant ’box to box’-mittfältare som påminner en aning om t.ex Frank Lampard. Han är löpstark och hittar smarta löpningar, samtidigt som han är en bra passningsspelare och gedigen avslutare. Han är duktig på att vaska fram skottlägen kring straffområdeslinjen, vilket gör att han producerar en del mål därifrån. Jag gillar även att van Ginkel inte gömmer sig i matcherna – tvärtom vill han gärna vara den som driver laget och tar tag i taktpinnen. Sammanfattningsvis tycker jag att van Ginkel är en väldigt bra talang, men samtidigt skulle jag gärna vilja se honom i en defensivt starkare liga innan jag drar några överdrivna slutsatser. Han skulle kunna utvecklas till någonting väldigt bra, men jag är inte 100% säker än. Placeringen på listan kanske förefaller aningen blygsam, men konkurrensen börjar verkligen bli stenhård nu. Jag väljer att placera van Ginkel på den elfte platsen eftersom jag inte är helt övertygad om att han har potential att bli en världsklasspelare.

12. Luciano Narsingh, 22 år, PSV
Kommentar: En oerhört snabb högeranfallare som tillsammans med Dost, Djuricic och Assaidi bildade en fruktad kvartett i Heerenveen under fjolårssäsongen. Vid samma tidsperiod bytte Narsingh agent till Mino Raiola – förmodligen eftersom den italienska ”superagenten” skulle se till att hans nästa klubbadress blev en italiensk storklubb. Trots en i sammanhanget fördelaktig kontraktssituation som innebar att Narsingh i slutändan var tillgänglig för så pass lite som 4,1 miljoner euro lyckades inte Raiola sälja in honom hos någon av de italienska klubbarna. Istället gick flyttlasset till PSV – som visserligen är en större klubb än Heerenveen – men knappast var Narsingh hade tänkt sig när han gjorde dundersuccé i Heerenveen och rekryterade Raiola för att iscensätta ett spektakulärt klubbyte. Efter en någon knackig inledning har Narsingh producerat bra med poäng även i PSV och det är lite av en gåta att ingen utländsk storklubb chansade med honom i förra sommarens transferfönster. Faktum är dock att Narsingh är betydligt mer ”en i mängden” i den här säsongens starka PSV-upplaga än vad han var i Heerenveen, men å andra sidan har hans karriär ändå tagit en positivare utveckling än t.ex Assaidis, som ju genomförde den typen av transfer som Narsingh fiskade efter. Nåja, sammantaget kan man säga att Narsingh ändå är en mycket snabb & offensivt skicklig högeranfallare som definitivt skulle vara spännande att se testas i en bättre liga.

13. Luc Castaignos, 20 år, Twente
Kommentar: Det börjar brinna till rejält nu. När en så pass bra talang som Castaignos inte platsar bland de 12 första, så vet man att det finns många riktigt bra talanger i Eredivisie. Han är en lång anfallare som har bra klipp i steget och är vass i motståndarnas straffområde. Han kan göra mål på flera olika sätt, och är faktiskt den bästa målskytten någonsin för Hollands U17-landslag med 13 gjorda mål på 15 matcher. Sejouren i Inter blev väldigt kortvarig och knappast vad Castaignos hade tänkt sig. Nu har han studsat tillbaka i Twente, även om jag kanske hade förväntat mig ännu mer. Han kommer garanterat att hamna i en större liga inom 2-3 år, men jag kan tänka mig att han tänker till både en och två gånger innan han flyttar utomlands igen.

14. Jürgen Locadia, 19 år, PSV
Kommentar: En storvuxen central anfallare som gjorde hattrick i sin ligadebut tidigare under säsongen. Utöver de tre målen har det blivit ytterligare två mål samt fyra assist på sammanlagt tio matcher. Locadia är en duktig straffområdesspelare, men tycker inte att han har visat tillräckligt mycket för att rättfärdiga en ännu högre placering på listan. Det är lätt att överskatta anfallare som producerar i PSV, eftersom de är så överlägsna i så många matcher.

15. Memphis Depay, 19 år, PSV
Kommentar: Ytterligare en snabb, teknisk och mycket talangfull yttermittfältare som är bäst till vänster, men även kan spela till höger eller centralt vid behov. Depay har naturligtvis inte etablerat sig som en av PSV:s nyckelspelare än, men detta borde kunna ske om de säljer Dries Mertens i sommarens transferfönster.

16. Georginio Wijnaldum, 22 år, PSV
Kommentar: Bollskicklig och smidig offensiv mittfältare som har ”varit around” i många år nu. Wijnaldum levererar poäng – framförallt mål – i ett mycket starkt PSV, men jag uppfattar honom inte som en av lagets allra bästa spelare. Många skulle nog haft honom högre på en sån här lista, och visst är han en stjärna i Eredivisie, men min uppfattning är ändå att han är en ganska överskattad spelare som skulle ha svårt att leverera i en toppliga. Att han bara har gjort två A-landskamper, trots att han har varit en framträdande spelare i många år nu, tyder på att flertalet holländska förbundskaptener delar min uppfattning, även om konkurrensen givetvis är stenhård.

17. Leroy Fer, 23 år, Twente
Kommentar: Storvuxen central mittfältare som kan dominera matcher med sin fysik och löpstyrka. Har jämförts med Patrick Vieira, men en mer rättvis jämförelse vore snarare med Abou Diaby. Jag tror att han sticker ut mycket eftersom hans spelartyp är ganska ovanlig i ligan; hans spelartyp är betydligt vanligare i t.ex Ligue 1. Han var som bekant inblandad i en märklig transferhistoria med Everton, som hade kunna varit en lämplig klubb för honom att utvecklas i.

18. Ricardo van Rhijn, 21 år, Ajax
Kommentar: Intressant högerback som har tagit van der Wiels plats på ett bra sätt sedan denne flyttade till PSG. Van Rhijn har även fått förbundskaptenen van Gaals förtroende i A-landslaget. Precis som många andra Ajax-produkter är van Rhijn en bollskicklig spelare som är offensivt skolad i sitt fotbollstänkande. Hans passnings- och kombinationerspel är ofta bra, men han skulle behöva utveckla sin fysik för att kunna spela i en toppliga. Kan även spela mittback.

19. Nacer Chadli, 23 år, Twente
Kommentar: Storvuxen yttermittfältare – främst på vänsterkanten – som har haft en del skadeproblem den här säsongen. Har ett schysst allroundspel i sig och kan göra mål, men borde nog ha flyttat för något år sedan. Skulle behöva en flytt för att utvecklas vidare. Benfica och diverse mittenklubbar i PL har nämnts i sammanhanget – det skulle nog passa honom bra. Han skulle säkert göra ett bra jobb i t.ex Martin Jols Fulham.

20. Jeroen Zoet, 22 år, Waalwijk (utlånad från PSV)
Kommentar: Holländsk U21-keeper som gör sin andra säsong på lån i Waalwijk. Man kan lugnt påstå att han inte behöver stå sysslolös under matcherna. Zoet är en orutinerad men kompetent ung målvakt som borde få chansen i PSV nästa säsong. Det återstår att se hur han kommer att klara pressen i ett storlag som PSV.

* * *

Bubblare:

Jeffrey Gouweleeuw, 21 år, Heerenveen
Kommentar: Elegant mittback som är spelskicklig och gärna tar offensiva initiativ. Är dessutom absolut inte långsam, tvärtom har han ett ganska bra löpsteg. Spelar modigt men ibland dumdristigt. Dessvärre är han väldigt ojämn och gör en del misstag, vilket jag inte gillar att se hos en mittback. Därför hamnar han som bubblare istället för på listan.

Rajiv van La Parra, 21 år, Heerenveen
Kommentar: Snabb och teknisk mittfältare som har visat framfötterna i Holland. Förefaller prestera som bäst på högerkanten. Av någon outgrundlig anledning verkar han alltid göra sina sämsta insatser när jag ska se honom, och därför kan jag omöjligtvis placera honom på listan. Goda vitsord och vetskapen om att han kan bättre gör ändå att jag vill ha med honom som bubblare, för att se ännu mer inför nästa lista.

Nicolai Boilesen, 21 år, Ajax
Kommentar: En av flera spännande danskar som Ajax har hämtat i unga år. Boilesen är främst vänsterback, men kan även spela mittback. Det råder egentligen inga tvivel om att han har en spelare med hög kapacitet, men skadebekymmer utgör problem för hans utveckling, och han är därför endast en bubblare. Man skulle kunna dra paralleller till t.ex Martin Kelly, som ju också hade kunna varit betydligt längre fram i sin utveckling om han hade sluppit skador.

Florian Jozefzoon, 22 år, Waalwijk
Kommentar: En doldis som är en Ajax-produkt, men inte fick vara kvar där. Han är en snabb och teknisk kantanfallare som är bäst till höger. Just nu är Jozefzoon inte ens helt given i Waalwijks startelva, men jag tror att han kan vara en ”late bloomer” som utvecklas sent. En spännande spelare som är värd att ha med som bubblare.

Daley Blind, 22 år, Ajax
Kommentar: Vänsterback som förvisso inte har potential att bli en spelare av världsklass, men som ändå håller en hygglig kvalité. Blind har ett välutvecklat spelsinne och tänker fotboll på ett bra sätt. Han gör ofta smarta offensiva löpningar och hans teknik är klart godkänd. Och jodå, han är son till den förra landslagsmannen Danny Blind.

* * *

Nyligen märkte jag att en spelare har blivit bortglömd. Han var tilltänkt att vara placerad på omkring tiondeplatsen, men kommer istället att få epitetet ”superbubblare” när han presenteras.

Superbubblare:

Jean-Paul Boëtius, 19 år, Feyenoord
Kommentar: En väldigt intressant vänsterforward som även kan spela på andra kanten. Boëtius är en klassisk ytter som är väldigt snabb, teknisk och har bra spelsinne. För några månader sedan kallade Bert van Marwijk honom för Eredivisies bästa ytter – vilket enligt min mening var överdrivet – men det säger ändå mycket om hur bra fotbollsfolk runtom i Holland anser att Boëtius är. Han förtjänar att vara top 10 på min lista, men eftersom jag glömde honom initialt finns ingen plats. Därför får han bli en ”superbubblare”.

43 kommentarer
 1. Riktigt roligt initiativ! Håller tummarna att även fler ligor skall involveras framöver, ser fram emot att följa!

  Jag tror att vi hittar Eriksen, Strootman, de Vrij och Maher någonstans bland top fem på listan. Hade velat ha med Alderweireld också, men upptäckte att han var 3dagar för gammal för denna lista…

  /MrJensen

 2. Eftersom jag gillar Eredivisie så gläds jag av detta. Ska bli kul och se ifall några av mina favoriter hamnar högt, som Van Ginkel i Vitesse, Luc Castaignos i Twente, van La Parra i Herenveen och Fischer i Ajax.

 3. Pelle och/eller Jesper, hur långt bort i framtiden ligger återinförande av funktionen som gör att man kan se antal kommentarer på de olika inläggen utan att ha klickat på rubriken?

  Svara gärna ungefär även om ni inte direkt vet. Tack.

 4. Luc Castaignos i Twente är en riktigt grym talang, skulle gärna vilja se honom i liverpool! Men annars är tweente och Heereven proppfulla med talanger

 5. Bob, Förhoppningsvis så dröjer det inte allt för länge. Men det hänger inte bara på oss. Jag kan säga att det INTE kommer ta ett halvår i alla fall. 🙂

 6. Given etta…. Adam Maher!? 🙂

 7. Intressant!

  OT: Var Fergies tjurrusning igår årets mest komiska ögonblick?

 8. Härlig lista, ser gärna mer utav detta i framtiden. Ger en extra krydda till bloggen.
  Inte så jätteinsatt i holländska ligan så väldigt intressant läsning från min sida. Skulle vara intressant om ni efter att listan är klar ger en kort kommentar om vilka spelare ni tror skulle passa bäst i Liverpool.

 9. @OS

  Jag fick mig ett gott skratt iallafall.

 10. Ytterligare OT:
  Någon mer än jag som kom på sig själv att le för första gången vid mål från Cristiano Ronaldo?

  Jag log från öra till öra tror jag.
  Var helt underbart.

 11. Pelle/jesper jag skulle tycka det vore orhört intressant om ni gjorde en lista på dom största talangerna inom Liverpool. Lite fakta om vilka ni tror mest på i akademin. Typ 94or och neråt.

  Mkt bra inlägg btw!

  • Mille: Vi hade faktiskt den typen av inläggs-tema för några år sedan. Här är t.ex ett gammalt inlägg om Andre Wisdom:
   http://liverpool.fotbollsbloggar.nu/2011/09/05/talangen-andre-wisdom/

   För några sedan bestämde jag och JesperEss att vi skulle återuppliva de inläggen… Frågan är bara hur unga spelare man ska ha med. Jag gillar inte att hypa för unga spelare för tidigt.

 12. Mille

  Bra ide 🙂 skulle vara riktigt intressant

 13. Förstår vad du menar, vi har haft många så kallade supertalanger som av olika anledningar inte infriat hypen dom fått, tex Ritchie Partridge, John Welsh, David Mannix, Sean Highdale, finns hur många som hellst men det är samtidigt intressant och veta vilka i akademin som klubben rankar väldigt högt och hoppas på.

  Vet att Robbie Fowler twittrade ett inlägg om Jordan Rossiter tror jag det va? Kallade honom nya Gerrard, så lite info om några talanger hade va skit skoj att läsa

 14. Gillar verkligen att Daley Blind fick en plats bland bubblarna! Underskattad vänsterback som skulle kunna bli en mycket bra squadplayer för ett större lag. Gillar honom skarpt!

 15. Håller med Mille om att det hade vart kul att läsa om våra egna talanger, kanske från de som är födda 1994 ner till 1997-1998 typ. Jag kollar en del på U18-laget på LFCTV och där finns en hel del talang…typ Jerome Sinclair, Jack Dunn, Jordan Lussey, Jordon Ibe, Ryan McLaughlin och såklart Seyi Ojo och Jordan Rossiter. Många som jag har stora förhoppningar på.

  Någon som vet vart Alex O’Hanlon tagit vägen? Jag såg han någon match tidigt på säsongen men sen har jag inte sett honom. Han jämfördes ju med Bale när vi lyckades värva honom förra året.

 16. ElPayaso har också undrat vad som hände där, kom med ett ryckte om nya Bale där samtliga storklubbar var intresserade, får ge han lite mer tid 😉

  Du som ser på ungdomslagen har våran svensk Peterson potential att nå a-laget i Liverpool?

 17. Mille//
  Kanske har jag sett fel matcher men jag ser tyvärr inte den potentialen i Peterson, han får gärna överraska mig men jag tror inte det. Han är duktig men jag tycker det är något som saknas, han är nog inte tillräckligt spetsig för att lyckas hos oss.

  Sen har vi flera av våra största talanger som jag ser det på just yttermittfältsplatsen, typ Sterling som är jämnårig med Kris, Ibe som är året yngre men redan nu bättre och med betydligt större potential och dessutom Ojo som är tre år yngre men är något utöver det vanliga.

  • ElPayaso: Håller med. Sterling, Ibe och Ojo har betydligt större potential än Peterson, men jag tycker att man ska komma ihåg att man kan vara en väldigt bra talang utan att för den skull vara LFC-material. Liverpool är extremt hög nivå.

 18. pelle2x//
  Absolut, för att förtydliga så menar jag alltså att jag inte ser att Peterson ska kunna ta en A-lagströja hos oss. Men med tanke på våra ambitioner så är det ett väldigt litet maskhål att ta sig igenom. Han kan mycket väl lyckas någon annanstans som exempelvis Kacaniklic har gjort.

  Sitter du inne på någon info om Alex O’Hanlon? Jag har tyvärr sett honom för lite för att kunna bedöma honom men man blev ju väldigt nyfiken och exalterad när det snackades om att vi värvade en spelare som jämfördes med Bale. Men sen har jag som sagt inte sett honom under andra delen av säsongen alls, trots att vi haft skador och en hel del yngre spelare som spelat på hans plats i U18-laget.

 19. Jag är lite nyfiken på Lloyd Jones, mittback och sent född 95. Tror vi kan ha ett blivande guldkorn där. Många talanger kommer falla bort innan a-laget men finns onekligen rätt många spännande

 20. Ang. Peterson så har han och 2 spelare till från U-18 blivit uppflyttade till U-21, några månader tidigare än beräknat, så går ju åtminstone åt rätt håll för honom. Han säger själv att han har haft sin bästa säsong i Liverpool i år och gjort flera mål och assist. Han verkar vara väldigt seriös med sin träning och har CR7 som sin stora idol. Hoppas han fortsätter utvecklas i U21, vore kul med en svensk i A-laget så småningom.

 21. Intressant att det bara är fyra platser kvar. Betyder alltså att en av Strootman, Eriksen, Boëtius, Fischer eller Vilhena inte finns med. Alla är ju 90-talister och mycket lovande spelare.

 22. Jesper, Boëtius faller nog bort. Tror faktiskt du prickat resten. Bra där!

 23. Börjar bli ordentligt spännande nu!
  Pelle2x: När du använder Swansea som en exemplarisk klubb för de Vrij, menar du då att Liverpool skulle vara ett för stort kliv för honom? För jag har fått intrycket av att om han värvas att han skulle få rätt mkt speltid. Är jag ute och cyklar då lr?
  Btw, gött att denna listan togs upp igen!
  Keep up the good work!!

  • Kefas: Ja, jag tror att Liverpool är ett för stort kliv. De Vrij har fortfarande en hel del att jobba med och man får inte göra misstag som mittback i en riktig storklubb. Swansea vore ett bra steg, inte minst med tanke på VM-år.

 24. Oj, Eriksen redan som 4:a! Det var lite oväntat enligt mig, ska bli spännande å se vem som kniper 1:a platsen!

 25. Wow, hade tippat Eriksen som solklar 1a. Är det en mutskandal på gång eller? 😉

 26. Kan inte vara speciellt högt odds på att Strootman är etta :p

 27. ”Det handlar egentligen inte om vilka som är bäst, utan vilka som kan bli bäst på lång sikt.”

  Jag tippar dansken.

 28. @Bob
  Vilken dansk? Menar du Eriksen? Han kom fyra så han är inte etta.

 29. Sen får man tänka position, Eriksen kanske är etta på sin position.

 30. Jadu kingpin… tror du själv att jag tippar Eriksen som etta när han låg placerad som fyra innan jag lade min kommentar? 😉

 31. Med Agger i laget och Eriksen ansluter under sommaren då har vi en bra chans att värva Fischer. Dock tror jag inte Eriksen är så nära som många vill tro.

 32. Då tippar jag Tonny Vilhena som etta. Trodde jag absolut inte på när listan lanserades.

  • MacGyver: Hehe, du är lika kreativ som ditt nickname antyder att du är 🙂

 33. Haha jag kanske tog mitt nickname pga frisyren 🙂
  Väldigt rolig lista! Sydamerikanska talanger härnäst?
  Du gör ett fantastiskt bra jobb!

  • Angus: Glöm inte att Holland är ett ganska litet land och att Sydamerika är en världsdel. Jag har inge koll på hur många ligor som helst 🙂 … Det finns alldeles för många talanger i typ Brasilien för att jag ska kunna göra en vettig lista därifrån, men det skulle i så fall vara en top5-lista eller dylikt.

 34. Mycket bra jobb Pelle, dock har jag önskemål om att slippa scrolla hela vägen ner till sista kommentaren. Om det går att komma till kommentarerna direkt när man klickar på den röda rutan. Samt skulle det va nice om man kunde slippa se hela artikeln om man vill gå t.ex en äldre artikel som man vill läsa.
  Jätte bra sida,missar inte med att kolla nyheter!
  Keep up!

  • Heppson: Jo, det vore kanske bra med någon ”Hoppa till sista kommentaren”-funktion.

Kommentarer är stängda.