Här är okända talanger som kan vara aktuella för Liverpool i sommar.

Förra sommaren snappade Liverpool upp Sepp van den Berg och Harvey Elliott – och i synnerhet den holländska mittbacken var en spelare som väldigt få hade hört talas om. Den här sommaren förväntas det finns mycket mindre pengar i omlopp och många potentiella säljare.

* * *

Här är 10 okända talanger som Liverpool kan vara intresserade av att snappa upp i sommar. Fokus ligger på spelare som skulle ligga på gränsen mellan reserv- och A-laget, och inte kosta enorma övergångssummor. Kostnadsgränsen har jag dragit vid £10m, det vill säga jag tror inte att någon av nedan spelare skulle gå på mer än så, de allra flesta vore betydligt billigare.

Liknande listor kommer att komma för unga spelare i prisklassen £10-20m, £20m+ samt en separat lista för spelare hemmahörande i Sydamerika.

Michał Karbownik, 19 år, vänsterback, Legia Warszawa
Kommentar: Tvåfotad polsk talang som intresserar Europas storklubbar. Har en offensiv arsenal och initiativförmåga som säkerkligen attraherar även Liverpools scoutar – och kanske letar klubben efter en påläggskalv bakom Robertson till vänsterbackspositionen.

Joelson Fernandes, 17 år, yttermittfältare, Sporting
Kommentar: Nästa snabba, tekniska dribbler från Portugals utmärkta yttermittfältsskola. Har storspelat för deras ungdomslag, men ännu inte etablerat sig i A-laget. Det vore osmart av Sporting att sälja, samtidigt skulle de kunna få en hygglig slant utan att A-laget blir sämre.

Jeremy Doku, 17 år, yttermittfältare, Anderlecht
Kommentar: Den här killen har vi redan uppmärksammat på sidan. Han är liten men snabb och stark i kroppen, samtidigt som han är en duktig dribbler. Påminner lite om Raheem Sterling i samma ålder. Liverpool har förstås järnkoll på Doku, som bör få det givna smeknamnet ”Count Doku” om han skriver på för Reds. Kanske är det dags att försöka igen nu, särskilt om Anderlecht behöver få in pengar?

Filip Stevanović, 17 år, yttermittfältare, Partizan Belgrad
Kommentar: Liverpool har visserligen taskig erfarenhet av att signa unga serbiska yttermittfältare, men våra scouter har nog likt alla andras kollat på Stevanovic under säsongen. Han är en snabb och teknisk yttermittfältare som spelar med en naturlig elegans.

Filip Marchwiński, 18 år, offensiv mittfältare, Lech Poznan
Kommentar: 188 cm lång talang med split-vision och teknik. Hyllas i Polen och uppges vara aktuell för exempelvis Arsenal. Självklart ett intresant råämne.

Hugo Duro, 20 år, anfallare, Getafe
Kommentar: Vänsterfotad spelade utan ungdomslandskamper, men med ett gediget målfacit för Getafes B-lag. Ännu inte A-lagsspelare där. Eftersom hans kontrakt går ut nästa månad skulle han inte vara särskilt dyr att snappa upp, i första hand till U23-laget.

Sontje Hansen, 17 år, anfallare, Ajax
Kommentar: Hollands bästa U17-anfallare sitter med ett kontrakt som går ut nästa sommar och Manchester City uppges vara intresserade av Hansen, som uppges kosta cirka £6m. Har ännu inte slagit igenom i Ajax A-lag och visst vore det ingen dum idé att stanna där, men om han vill utomlands redan nu är förstås många intresserade.

Mike Trésor Ndayishimiye, 20 år, offensiv mittfältare, NEC
Kommentar: En dynamisk spelare som har fått sitt genombrott i Eredivisie den här säsongen, då han levererade 5 mål och 3 assist på 20 ligamatcher i Willem II på lån. När man ser honom spela är känslan att det finns mer att ta av, och att hans bolltransporter är väldigt intressanta. Men, det är fortfarande väldigt tidigt. Efternamnet är också coolt. Verkligen en ”smygtalang”.

Isaac Lihadji, 18 år, yttermittfältare, Marseille
Kommentar: Snabb och teknisk ytter som har A-lagsdebuterat, men inte slagit igenom än. Spelar i franska U18-landslaget. Sitter med ett kontrakt som går ut nästa månad och ryktas vara nära en flytt till Lille.

Tuta, 20 år, mittback, Kortrijk (inlånad från Eintracht Frankfurt
Kommentar: I januari 2019 snappade Frankfurt upp den här grabben från Sao Paulos ungdomsverksamhet. Han är främst mittback, och har enligt rapporterna sett väldigt bra ut i sina 8 matcher i belgiska högstadivisionen under den här säsongen. En atletisk mittback som spelar aggressivt. Vore ett långsiktigt projekt för Liverpool och flera utlåningar skulle förstås vänta initialt.

3 kommentarer
  1. Har nu funderat åtskilliga minuter… men förstår inte ”Count Doku”…?

    • Hej, det finns en karaktär i Star Wars som heter ”Count Dooku”. Det är den som spelas av Christopher Lee i 90-talsfilmerna.

Kommentarer är stängda.