Belgisk stortalang har redan tackat nej till Liverpool en gång – men bli inte överraskade om han dyker upp i den röda tröjan i framtiden.

Om mindre än två veckor fyller Anderlechts yttermittfältare Jeremy Doku 18 år. Han är en väldigt skicklig ung spelare som har fått mycket beröm för sitt spel den här säsongen.

Imorgon kommer vi att titta närmare på Dokus kvalitéer i en klassisk ”scouting report”. Idag väljer vi att lyfta fram faktumet att han redan har tackat nej till Liverpool.

Tidigare under den här säsongen pratade Dokus pappa David med Het Nieuwsblad. Då berättade han följande: ”Vid 16 års ålder hade Jeremy möjligheten att skriva ett proffskontrakt med Anderlecht, men också Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Ajax och PSV var intresserade. Vi besökte klubbar som Liverpool och Ajax, men Stellar Group lät oss bestämma.”

David Doku fortsatte: ”Min preferens var Liverpool. Hur vi blev mottagna där, jäklar! Tränaren Klopp förklarade hur han såg en potentiell efterträdare till Sadio Mané i Jeremy. Steven Gerrard visade oss videor med taktiska analyser. På träningsanläggningen kom Mignolet, Mané och Wijnaldum fram och pratade med oss. Jeremy blev dock förvirrad av allt prat, Liverpool fick panik. Vi pratade om Chelsea och de trodde han skulle skriva på för dem, men vi pratade bara om min yngsta dotter. Hon heter Chelsea”.

I slutändan blev dock Doku kvar i Anderlecht: ”Van Holsbeeck var övertygad om att han skulle tappa Jeremy nästan gratis till Liverpool och ville göra det bästa av situationen. Men Anderlecht gjorde allt för att behålla vår son. De var smarta när de visade video av Romelu Lukaku. Om Jeremy övervägde att lämna tog det bort de sista tvivlen.”

Den här säsongen har Jeremy Doku fått ett genombrott i Anderlechts A-lag med 3 mål och 3 assist på 21 matcher. Det har gjort att Liverpool åter igen uppges vara intresserade av belgaren – och det är ju uppenbart att klubben har järnkoll på honom.

1 kommentar
  1. Hahaha kul att de trodde de talade om Chelsea :’D

Kommentarer är stängda.