Sävedalens talang Kristoffer Peterson kommer att provträna på Liverpools akademi från måndag till fredag nästa vecka, skriver Partille Tidning, som tillägger att Peterson kommer att delta i ett par matcher med Liverpool under tidsperioden.

”Det är stort. Jättestort. Det är inte många som får chansen,” säger Peterson till Partille Tidning.

Fulham och West Ham har också varit i kontakt med 15-åringen, som verkar föredra Liverpool.

”Det här alternativet kändes kul eftersom det är en så stor klubb. Men det ­kommer att bli riktigt tufft också, konkurrensen är hård,

”Jag har ingen press på mig att flytta utomlands. Men det skulle så klart vara roligt om det går bra i Liverpool och om det skulle bli någon förlängning. Men jag ser det mest som att jag kommer att lära mig massor och åker dit för att se hur det är.”

Sävedalens A-lagstränare Michael Bishop, som redan har låtit Peterson spela A-lagsmatcher, berättar att hans adept är en exceptionell talang i det offensiva spelet, men att han kan jobba på det defensiva.

Peterson är uppsatt som forward på Sävedalens hemsida, men som yttermittfältare på fotbollsförbundets hemsida, där han är med eftersom han är med i P16-landslaget.

Där säger Peterson så här om sin främsta egenskap som spelare: ”Väldigt snabb och snabb med boll, bra teknik och bra 1-mot-1.”

På den beskrivningen låter han onekligen som en yttermittfältare.