2-1 i mål. 11-10 i spelare. Varför? Jo, naturligtvis på grund av hemmaplan.

Sammantaget tycker jag faktiskt att domaren Jonas Eriksson gjorde en bra insats, MEN…

Enligt min mening gjorde han ett otroligt stor fel, som förmodligen berodde på feghet.

Misstaget var att INTE visa ut David Luiz. Benfica-backen fick gult kort i första halvlek och gjorde sig skyldig till två HELT SOLKLARA gula kort i andra halvlek, men domaren vågade inte vara konsekvent.

Jag tänker framförallt i början av andra halvlek när Luiz la krokben på Fernando Torres. Det var ett helt solklart gult kort, med tanke på var ribban var lagd. Jag menar, om Emiliano Insua förtjänade ett gult kort för att han touchade Pablo Aimar, så förtjänade ju definitivt Luiz ett gult för krokbenet.

Ett andra gula kort där på Luiz hade förändrat matchbilden totalt. Men Eriksson vågade inte ge Benfica ett rött kort på deras hemmaplan. Fegt och uselt.

Däremot tvekade han inte en sekund när han gav Ryan Babel ett av de hårdaste dömda röda korten i mannaminne. Det kändes som ett aprilskämt (ett dåligt sådant) när han drog upp ett rött kort för Babels klapp i ansiktet – eller vad man nu ska kalla det…

Nu är utgångsläget ett helt annat inför returmötet i Liverpool, men ändock, 2-1 är ett bättre resultat än det 1-0 som Lille kom till Anfield med, men å andra sidan är Benfica ett bättre lag än Lille.

3 kommentarer
  1. Själv tycker jag Jonas Eriksson tappade matchen helt.
    Och dessutom tycker jag att svenska dommare som knappt kan dömma på en bra nivå i allsvenska så hur fan kan dom få dömma en sådan viktig match? tycker det är riktigt pinsamt och Eriksson skämmer inte bara ut sig själv utan hela sverige. pinsamt var ordet.

  2. Blev det 2-1 till liverpool? (var tvungen att dra ut i halvlek)
    Stackars babel asså, killen såg helt knäckt ut när han vandrade ut.

    • Benfica vann med 2-1… De gjorde båda målen på straff.

Kommentarer är stängda.