van Dijk toppade önskelistan – men efter många turer står det klart att holländaren inte hamnar i Liverpool. Det står dock klart att LFC har stora pengar tillgängliga.

Här är några mittbackar som bör vara intressanta för Klopp:

Kalidou Koulibaly, 25 år, Napoli
Kommentar: Den 195 cm långa senegalesen är en spelare som nämndes till LFC innan Klopp bestämde sig för att gå efter van Dijk. Koulibaly skulle bli väldigt dyr, men han har haft en rasande utveckling de senaste åren och tillhör världseliten bland mittbackar.

Stefan de Vrij, 25 år, Lazio
Kommentar: de Vrij var högaktuell för LFC för några år sedan. Nu uppger Sky Italia att LFC har budat €20 miljoner – ett bud som Lazio ska ha nobbat och hänvisat till sin prislapp på €35 miljoner. Mycket pengar för en mittback, men en blygsam summa i jämförelse med vad LFC var beredda att betala för van Dijk.

Michael Keane, 24 år, Burnley
Kommentar: Har ryktats till Liverpool under säsongen, men är en Man Utd-kille och enligt brittiska medier är han nära en återkomst till ”the Red Devils”. Kommer trots sin orutin och blyga meritlista att gå på £25-30 miljoner eftersom han är engelsman och spelar i Premier League.

Victor Nilsson Lindelöf, 22 år, Manchester United
Kommentar: Svensken är en av Europas hetaste unga mittbackar. Har under en längre tid uppgetts vara aktuell för Man Utd och detta fönster är inget undantag, men så länge ingenting är påskrivet kan VNL naturligtvis hamna någon annanstans.

Ben Gibson, 24 år, Middlesbrough
Kommentar: Vänsterfotad engelsman som enligt många var Boros bästa spelare 16/17, vad det nu säger i ett lag som åkte ur ligan. Har rapporterats vara aktuell för LFC.

Jonathan Tah, 21 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: Ingen lista utan en tysk. Supertalangen Tah har tagit steg för steg i Bayer Leverkusen och är numera en spelare som absolut bör vara intressant för Liverpool. Det hade dock inte varit fel med ytterligare ett år i Leverkusen innan en storklubbsflytt.

Antonio Rüdiger, 24 år, Roma
Kommentar: En till tysk med hög kapacitet. Har nyligen vädrat ett befogat missnöje över rasismen i Serie A.

Davinson Sánchez, 20 år, Ajax
Kommentar: Kommer från en succéfylld säsong där han bland annat blev vald till säsongens bästa spelare i Ajax. Det naturliga vore dock att colombianen stannar i Holland 1-2 år till.

Mauricio Lemos, 21 år, Las Palmas
Kommentar: Talangfull mittback vars fina utveckling inte har gått obemärkt förbi bland Europas storklubbar. Everton är en av klubbarna som ryktas rycka i honom.

Iñigo Martínez, 26 år, Real Sociedad
Kommentar: Rutinerad bask som har tillhört toppskiktet bland Spaniens mittbackar i ett antal år.

Aymeric Laporte, 22 år, Athletic Bilbao
Kommentar: Har varit en av Europas bästa unga mittbackar i flera år. Skador och prislappen på €65 miljoner har gjort att han har blivit kvar i Baskien.

Malang Sarr, 18 år, Nice
Kommentar: Snabb, smidig och spelskicklig mittback som har gjort succé i Nice. Bör dock ta ytterligare 1-2 säsonger i Ligue 1 innan han tar steget till storklubb.

Simon Kjær, 28 år, Fenerbahce
Kommentar: Det går inte att transferfönster utan att den danska LFC-supportern och tillika flyttfågeln Kjær ryktas till Liverpool. Måste vara med på listan, förstås.

11 kommentarer
 1. Visst finns det fler mittbackar där ute men jag utesluter inte van Dijk-sagan fortsätter. Glöm inte att han ville gå till Liverpool. Han är alltså redo att röra på sig och So’ton kan inte gärna tvinga honom att stanna mot sin vilja. Det krävs bara en transferbegäran och så är det igång igen.

 2. Fler namn; unga o utvecklingsbara, bra säsonger,
  får rimligen bägge för samma peng som VvD skulle kostat
  Niklas Syle – Hoffenheim
  Willi Orban- Leipzig

  • Süle är redan signad av Bayern dessvärre.

 3. Hur vet man att vi kommer spendera stort i sommar, det ända dem säger är att vi kommer värva om dem hittar rätt spelare till rätt pris.
  Alltså priset som Liverpool är nöjda med, och det har ju dem senaste åren visat sig vara så orealistiskt lågt.

  Nu har dem strulat till det med VVD, vänta bara vad som kommer att ske med Salah…

  Puh, man blir ju bara så trött. Man hade ju börjat drömma om VVD och Matip som mittlås.

  • Förhandlingarna mellan Liverpool och Roma har stagnerat då Liverpool bud på £35m anses vara för lågt. Roma vill ha närmare £45m. Tycker ärligt talat att £35m är ett bra pris för Salah. Han är inte världsklass men är väldigt duktig. Romas krav är rejält i överkant.
   Spekulationer går ju om att Roma väntar med att få in en ersättare, som dom hoppas är Suso, innan dom släpper Salah för £35m. Alternativt kan Salah lämna in en transferbegäran och pressa igenom flytten.

 4. Enligt rykten kommer vi satsa allt på Stefan de Vrij nu.
  I mina ögon ett bättre val än VVD.

  • De vrij är ungefär lika snabb i vändningarna som ett hangarfartyg, så nej tack.

 5. Peter Hyllman skriver så här i sin senaste blogg:
  ”Det är inte första gången Liverpool upptäcks med handen i kakburken. Det har varit ett återkommande mönster under hela FSG:s ägarskap. För fem år sedan tvingades de be Fulham om ursäkt angående Clint Dempsey. Agerandet vid värvningen av Joe Allen från Swansea var tveksamt. Tidigare under säsongen har de fått en transfer ban för akademispelare efter tapping up.”

  Saker som jag glömt bort men när man sätter ihop dem ser man ett sammanhang. Kanske dags för oss fans att kräva att FSG jobbar annorlunda?

  • Glöm heller inte den samlade kollektiva frustration som Southampton lär ha känt vid varje framtvingad spelarförsäljning som Liverpool har genomfört under de gångna säsongerna.

  • Kingpin: ”Tapping up” är en del av spelet. Ingen respekterar reglerna kring det. Men Southampton känner sig uppenbarligen sårade av den här situationen som har uppstått.

  • Och jag förstår dem verkligen! Och snacka om vilket statement de gör!

Kommentarer är stängda.