Liverpool ber Southampton om ursäkt och kommer inte att fullfölja värvningsförsöket av van Dijk.

Många LFC-fans jublade när samstämmiga brittiska medieuppgifter hävdade att Virgil van Dijk hade valt spel i Liverpool framför Chelsea och Manchester City. Därefter skickade Southampton in klagomål till FA, då de menade att Liverpool hade kontaktat van Dijk utan deras tillåtelse, vilket bryter mot reglementet.

Idag gav Liverpool svar på tal – genom att be Southampton om ursäkt och officiellt lägga ner intresset för van Dijk.

Liverpool publicerade följande pressmeddelande:

Liverpool Football Club would like to put on record our regret over recent media speculation regarding Southampton Football Club and player transfers between the two clubs.

We apologise to the owner, board of directors and fans of Southampton for any misunderstanding regarding Virgil van Dijk.

We respect Southampton’s position and can confirm we have ended any interest in the player.

12 kommentarer
 1. Oj! Ehm, om detta enbart handlar om ett kompetensbrist från Liverpool sida, och inget annat såsom; pris, lön, skadehistorik, då är denna bom ett misstag av en omätbar rang. Det finns inga som helst ursäkter att begå ett sådant trivialt, men likväl förödande, misstag i det läget som klubben äntligen befinner sig. Den personen, personerna som är direkt ansvariga bör avgå genast.

  • Fsg fick kalla fötter 😜😉 …..

 2. Sjukt pinsam pudel, är ju som att erkänna att man gjort fel och gör allt för att slippa bestraffning. Hoppas bara att det inte blir någon åtgärd kring detta från FA som kan hindra ytterligare värvningar från vår sida…

  Ansvarig kring detta bör avgå med omedelbar verkan, tappar oss en av världens bästa mittbackar.

 3. Carra lägger ansvaret på läckan i Liverpool. Alltså den personen inifrån huset som läcker information till media. För mig så känns det som ett skuggspel. Jag har väldigt svårt att se att Southampton skulle ha något rättsligt att hävda genom att hänvisa till brittisk press. Det MÅSTE vara något annat fel som har begåtts här.

  • Det handlar inte om civilrättsligt utan om FA:s regler. Nu är det förvisso så att inga följer reglerna, men om Southampton skickar in ett klagomål kan det få konsekvenser om FA bedömer att LFC har gjort sig skyldig till en regelvidrighet. I Liverpools fall ligger nog klubben redan ganska risigt till efter historien om akademispelaren som man regelvidrigt värvade från Stoke. Kanske gjorde LFC bedömningen att det trots allt inte är värt att få värvningsförbud för att signa van Dijk. Men ja, grundproblemet är läckan.

  • Carra har ju rätt.
   Det är ju läckan som är problemet. Alla snackar ju med spelare/agent innan klubben men när det kommer ut i pressen så sätter det Southampton i en dålig sits och skapar en jävla press från egna fans. Därför deras agerande med FA (som nu är nerlagt när Liverpool bad om ursäkt och drog sig ur).

  • ”Att alla andra gör det” är den mest patetiska av ursäkter. Med det anklagar jag inte er, utan Liverpools tillvägagångssätt. Att man som organisation utsätter ens egna verksamheter för så stora potentiella motgångar som blev uppenbart i detta fall kan ju inte tas seriöst.
   Det är just därför som jag har så svårt att tro på detta.

   Sen så vägrar jag också att tro på att en så pass gammal, traditionell och hierarkisk organisation som FA plötsligt enbart skulle låta sig styras av vad den engelska pressen har för vilda teorier. Det i sig är ju lika oseriöst och förbånansvärt som Liverpools enorma klavertramp i van dijk-gate.

   Ärligt talat så är jag lite lättad av detta ändå. Personligen tyckte jag att det blrjade närma sig sånna fantasisummor att det knappt kändes som en vidare sund investering längre.

 4. Vad är det för j-vla idioter som vi har i vi vår ledning, sådant här får ju inte ske. Det är ju så amatörmässig så man vet inte vad.
  Jag är sjukt besviken på Liverpool och hoppas verkligen dem går ut med en offentlig ursäkt till oss fans.
  Sedan hoppas jag inte dem lägger locket på nu utan berättar vad som har hänt och varför.

  Pelle2x

  Vem är ytterst ansvarig för transfer: Klopp, FSG eller finns det någon mer…

 5. Vilka jävla amatörer. Kom tillbaka Ayre, allt är förlåtet.
  När vi för en gångs skull har en spelare som föredrar oss över City, Chelsea så lyckas vi ändå fucka upp det, helt otroligt.

 6. Kan det vara så att detta är ett spel från båda klubbarnas sidor? Jag menar, Southamptons fans måste vara skitförbannade över att klubben släpper alla sina spelare till oss. Självklart vill ju då Southampton hellre rikta den ilskan mot Liverpool än mot sin egen klubb.

  Tror VVD egentligen är klar och allt detta bara är ett spel för att inte få Southampton att se ut som Liverpools farmarklubb. De ligger ju även i FAs intresse att inte Southampton ses som en farmarklubb eftersom detta ju går emot PLs image (många starka, jämnlika lag) och den imagen, mima damer och herrar, genererar så mycket intäkter (TV-rättigheter främst) att övergångssumman för VVD knappt blir något i jämförelse.

  En teori bara.

 7. Ingen som funderat på varför VVD valde oss? Antagligen för att Liverpool kontakta honom i hemlighet för att locka över honom. Hade det gått rätt till så hade han med största sannolikhet valt Man C för pengarnas skull. Så vi måste ha pratat med honom innan vi fått tillåtelse av klubben och det får vi sota för nu.
  Så himla onödigt och klantigt!
  Men för min skull känns det skönt att vi inte köper honom, 600 miljoner för en spelare som inte är bättre än det vi redan har!? Bättre fortsätta med Matip och Lovren istället. Lägg hellre pengarna på en grym bollvinnare på innermittfältet, det är där det stora defensiva problemet ligger. Sen hoppas jag, men det kommer aldrig att ske, att Sakho sluter fred med Klopp. Håller honom fortfarande som den bästa mittbacken i truppen.

  • Håller med om att det va otroligt mycket pengar och man är lite lättad över att affären inte genomförs. Håller dock inte med om att han inte är bättre än dom vi redan har, för det är han. Sen håller jag Sakho som tredje bäst i truppen. Han är sämre än både Matip och Lovren.

   Sen vet jag inte tillräckligt om van Dijk som person så kan inte uttala mig om att han skulle valt City och pengarna före oss. Det ska dock hållas i tanken att Liverpool va dom som matchade City och det va City som drog sig ur och hävdade att det va pga pengarna. Sen har han ett förflutet i Celtic som på många sätt och vis är en liknande klubb som Liverpool. Sen är nog Klopp en stor dragningskraft för många spelare.

Kommentarer är stängda.