Ben Gibson, 24 år, Middlesbrough. Det är namnet, åldern och nuvarande klubbadressen på den senaste engelska mittbacken som ryktas till Liverpool.

Ben Gibson, som är brorson till Boros ordförande och tillika ägare Steve Gibson, är en intressant spelare. Han är nämligen någonting så pass ovanligt som en ’spelande’ engelsk mittback. Den vänsterfotade Gibson briljerade för Boro i the Championship och har varit klart godkänd i Premier League, där han har spelat varenda minut den här säsongen, vilket inte har gått obemärkt förbi hos förbundskapten Southgate. När Smalling lämnade återbud till förra helgens VM-kvalmatch mot Litauen kallades Gibson in som ersättare – men då ska man ha klart för sig att Jones och Cahill var otillgängliga sedan tidigare. Det krävdes alltså många mittbacksåterbud för att Gibson skulle kallas in.

Daily Mail uppger att Liverpool, Manchester City och Tottenham har uttryckt intresse för att signa Gibson i sommar. Enligt tidningen kommer Boro att kräva åtminstone £25 för sin vänsterfotade mittback. Värt att tillägga är att Daily Mail har uppfattningen att Jonathan Woodgate, numera scout för Liverpool, ger Reds en fördel i dragkampen om Gibsons signatur. Woodgate har starka band till Gibson och Middlesbrough – någonting som Daily Mail menar kan bli en nyckel för Liverpools sak.

Det var förra sommaren som BBC och flera andra medier rapporterade att Woodgate har gått och blivit scout i Liverpool. Hans huvudsakliga scoutingområde uppgavs vara Spanien och Portugal, men i och med att han är från Middlesbrough har han förstås en naturlig anknytning dit. Lite roligt i sammanhanget, alltså att Gibson uppges vara intressant för Liverpool, är ju att Woodgate också var en spelskicklig mittback under sin aktiva spelarkarriär. Dessvärre förstörde ju skadorna Woodgates spelarkarriär, men nu får vi hoppas på en framgångsrik karriär som scout istället.

Jag tycker absolut att Gibson är ett intressant namn för Liverpool. Han är en fin vänsterback som både kan läsa spelet bra i försvarsspelet och spela bollen längs gräset. Att han är vänsterfotad är verkligen ingen nackdel, då vår enda givna mittback (Matip) ju är högerfotad. Dessvärre låter prislappen på ~£25 miljoner helt bisarr i sammanhanget, då vi talar om en spelare som knappast kan betraktas som en av Premier Leagues bästa mittbackar. Omkring £10 miljoner vore mer rimligt, men engelska spelare är som bekant alltid hysteriskt övervärderade.

Så frågan är; hur mycket tror Liverpool på Gibson i jämförelse med andra mittbackar av intresse? Vi kan trots allt tänka oss att klubben tittar på en rad olika namn utanför Premier League. Namn som säkerligen inte är lika övervärderade som Gibson. Vad tror ni?