Andre Villas-Boas förbereder en rejäl utrensning i Chelseas trupp. Nästan alla som var med och vann ligan under Mourinho kommer att ryka; klubben letar köpare till Ashley Cole och Frank Lampard, samtidigt som Michael Essien, John Obi Mikel, Florent Malouda och Paulo Ferreira också är till salu. Dessutom kommer varken Didier Drogba eller Salomon Kalou att skriva på nya kontrakt med klubben. Villas-Boas har fortfarande inte beslutat sig för om han ska fortsätta satsa på Petr Cech eller promota den för tillfället utlånade belgaren Thibaut Courtois, som har gjort en bra säsong i Atltico Madrid. Villas-Boas skulle gärna sälja floppen Fernando Torres, men Roman Abramovich kommer troligtvis inte att godkänna en försäljning av den spanska superstjärnan. En spelare som Chelsea är intresserade av är Leighton Baines (The National).

Chelsea är nära att anställa Rafa Benitez som ny manager. De har redan kontaktat Benitez representanter och blivit medvetna om att spanjoren vill ha ett kontrakt som sträcker sig över åtminstone 18 månader (The Daily Mail).

Chelsea ser ut att sparka Villas-Boas, och Abramovich vänder sig till Spanien för att lösa problemet. Den som Abramovich helst av alla vill ha är Pep Guardiola, som dock inte blir tillgänglig förrän i sommar. Benitez betraktas endast som en kortsiktig lösning resten av säsongen, precis som Hiddink var för tre år sedan (The Mirror).

* * *

Jaguares kräver £10 miljoner för att släppa Jackson Martinez. Liverpool är en av de intresserade klubbarna (The Daily Mail).

Bayern München är intresserade av Nicklas Bendtner. Den tyska storklubbens chefsscout kollade på Bendtner i Danmarks vänskapslandskamp mot Ryssland (The Daily Mail).

Ivica Olic blir free agent i sommar. Aston Villa är intresserade av kroaten (The Daily Mail).

* * *

Arsenal är favoriter till att signa Junior Hoilett. Liverpool, Manchester City, Tottenham och Bayern Munich är också intresserade av yttermittfältaren (GOAL.com).

Tottenham kan komma att dumpa både Sebastien Bassong och William Gallas i sommar (The London Evening Standard).

Tim Krul och Fabricio Coloccini har skrivit på nya långtidskontrakt med Newcastle (Newcastles officiella hemsida).

* * *

Cardiff City vill signa Robert Snodgrass, som Leeds kräver hela £8 miljoner för att släppa (The Mirror).

Brad Guzan ser ut att lämna Aston Villa när hans kontrakt går ut i sommar. Aston Villa vill gärna ersätta Guzan med Joe Lewis, som passande nog också sitter på ett utåtgående kontrakt. QPR och Leeds är också intresserade av Lewis (The Mirror).

Arjen Robben vill gärna återvända till den engelska fotbollen. I sommar kommer det endast att återstå ett år på holländarens kontrakt med Bayern München. Han kan möjligtvis bli tillgänglig för fyndsumman £10 miljoner (The Mirror).

* * *

Manchester United är intresserade av Vasco da Gamas mittback Dede (The Daily Mail).