Inför matchen:

Startelvan: Reina, Kelly, Enrique, Skrtel, Carra, Spearing, Adam, Henderson, Downing, Kuyt, Suarez.

Bänken: Doni, Bellamy, Shelvey, Coates, Flanagan, Maxi, Carroll.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Arsenal 1-2 (1-1, 0-1)

1-0: Koscielny (självmål) 23′
1-1: van Persie 31′
1-2: van Persie 92′

Skott på mål: 4 – 7
Skott utanför: 8 – 3
Hörnor: 12 – 0
Offsides: 6 – 1
Passningar: 76,6% – 77,3%
Antal passningar: 466 – 414
Antal inlägg: 38 – 8
Tacklingar: 25 – 21
Bollinnehav: 53,9% – 46,1%
Bollinnehav första halvlek: 55% – 45%
Bollinnehav andra halvlek: 50,4% – 49,6%

* * *

Efter matchen:

Liverpools jakt på den eftertraktade fjärdeplatsen fick sig en rejäl törn av 1-2-förlusten mot Arsenal. Ja, känslan var att van Persie släckte Liverpools sista CL-hopp när han avgjorde dagens match på övertid.

Ligamatch på Anfield. Liverpool hade som vanligt spelet, de flesta målchanserna – och en extrem ineffektivitet. Motståndarlaget var som vanligt skoningslöst effektivt och hade som vanligt målvaktsspel av världsklass. Det var naturligtvis ingen tillfällighet att just van Persie blev matchvinnare, då han är uppe i 25 ligamål, vilket kan jämföras med Liverpools totala målskörd på 30.

Liverpool hade som sagt många målchanser varav flera som borde ha varit givna mål. Kuyt missade straff, Kelly missade jätteläge och så vidare… Rent spelmässigt gjorde LFC – som Dalglish mycket riktigt påpekade på presskonferensen efter matchen – en väldigt fin insats, men det är resultaten som räknas och alla som har följt den här säsongen vet att den här matchbilden inte var någon engångsföreteelse.

Det hör dock inte till vanligheterna att Liverpool förlorar på Anfield – man brukar som bekant spela oavgjort. Senast man förlorade, innan den här matchen, var i maj förra året när Spurs åkte hem till London med 3 poäng. Nu är hemmasviten bruten. Och nu är ligaspelet i princip kört för Liverpools del, såvida Arsenal inte råkar ut för någon brutal formsvacka (vilket i och för sig kan hända, särskilt om Fan Percy går sönder).