Inför matchen:

Startelvan: Reina, Kelly, Enrique, Skrtel, Carra, Spearing, Adam, Henderson, Downing, Kuyt, Suarez.

Bänken: Doni, Bellamy, Shelvey, Coates, Flanagan, Maxi, Carroll.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Arsenal 1-2 (1-1, 0-1)

1-0: Koscielny (självmål) 23′
1-1: van Persie 31′
1-2: van Persie 92′

Skott på mål: 4 – 7
Skott utanför: 8 – 3
Hörnor: 12 – 0
Offsides: 6 – 1
Passningar: 76,6% – 77,3%
Antal passningar: 466 – 414
Antal inlägg: 38 – 8
Tacklingar: 25 – 21
Bollinnehav: 53,9% – 46,1%
Bollinnehav första halvlek: 55% – 45%
Bollinnehav andra halvlek: 50,4% – 49,6%

* * *

Efter matchen:

Liverpools jakt på den eftertraktade fjärdeplatsen fick sig en rejäl törn av 1-2-förlusten mot Arsenal. Ja, känslan var att van Persie släckte Liverpools sista CL-hopp när han avgjorde dagens match på övertid.

Ligamatch på Anfield. Liverpool hade som vanligt spelet, de flesta målchanserna – och en extrem ineffektivitet. Motståndarlaget var som vanligt skoningslöst effektivt och hade som vanligt målvaktsspel av världsklass. Det var naturligtvis ingen tillfällighet att just van Persie blev matchvinnare, då han är uppe i 25 ligamål, vilket kan jämföras med Liverpools totala målskörd på 30.

Liverpool hade som sagt många målchanser varav flera som borde ha varit givna mål. Kuyt missade straff, Kelly missade jätteläge och så vidare… Rent spelmässigt gjorde LFC – som Dalglish mycket riktigt påpekade på presskonferensen efter matchen – en väldigt fin insats, men det är resultaten som räknas och alla som har följt den här säsongen vet att den här matchbilden inte var någon engångsföreteelse.

Det hör dock inte till vanligheterna att Liverpool förlorar på Anfield – man brukar som bekant spela oavgjort. Senast man förlorade, innan den här matchen, var i maj förra året när Spurs åkte hem till London med 3 poäng. Nu är hemmasviten bruten. Och nu är ligaspelet i princip kört för Liverpools del, såvida Arsenal inte råkar ut för någon brutal formsvacka (vilket i och för sig kan hända, särskilt om Fan Percy går sönder).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Stolpjävel!!!!! Fast spelet är ju super bra 🙂

 2. jag brukar sällan klaga men har fått nog alltså! vi behöver 50 målchanser för att Göra 1 mål och van persie behöver 2 chanser 2 mål…… DET ÄR BEDRÖVLIGT!

 3. Var är Adams fantastiska fot som alla hade sett så mycket av förra säsongen? Hans hörnor är bedrövliga,

 4. Det är ju inte sant! Surt att tappa chansen till cl! Vi måste ju skaffa en striker ! Fan vad less man blir!

 5. vi kan prata om enskinda spelare, alla respekt för carra och allt han gjort eller Adam som är fullkomligt världelös för att vara ärlig!! men hela laget behöver så jäkla många chanser för att sätta 1 MÅL… vi är överlägset sämst i hela PL på att göra mål… å det är lika mycket suarez som downings fel!

 6. Downings hörnor är lika kassa dem. När de slår sina hörnor, tror de ens själva på vad de gör? så jävla lojt.

  Kelly må vara snabbare än GJ, men sparkar GJ bollen 30 meter framför sig varje gång han rör den kan han nog också springa fort… problemet är att det inte är så svårt för motståndarna att stoppa det…

  Suarez och Kuyt sliter men fan! Var finns bollarna de ska jobba på?

  Hendo, folk gnällde om att Aqui var rädd om fötterna…

  Carra får nog bli tränare nu.

  Vad håller Kenny på med. Byten med 3-4 ordinarie kvar? ville han ge Downing chans att motta applåd för en bra match eller? Det var ju status quo de sista 25 för oss. Carroll och Bella borde ha kommit på redan då!

  Snacka om felprioriteringar i somras.. Vi köpte centralmittfältare av yttersta championship-klass för 25 miljoner och har cashat in 15 miljoner för enligt fansen PL:s bästa spelare och en Italiensk landslagsman….

  Hade inte haft något emot att förlora idag om det varit p.g.a. att det hade östs på framåt med tanken på vikten av en seger.. men nu förlorade vi matchen för att vi var fega. Visste borde man kunna kräva att straffen ska in men stolpskotten är lite av slumpchanser och ärligt talat skapas väldigt lite rena chanser.

 7. OS håller med dig till 110% så jäkla överskattade spelare vi värvade alltså… sen grymt besviken på Reina den här säsongen!! var är dom avgörande räddningarna? Nu får man inte se CL nästa säsong heller… fan va trisst!!

 8. Reina gjorde väl en svettig räddning på Walcotts nick och lite annat idag.. Knappast hans fel att en av Europas vassaste avslutare två gånger får vara ren och ostörd i straffområdet.

 9. det är sant! reina var helt ok men man önskar att när vårt anfallsspel är så bedrövligt ska iaf Reina kunna göra ännu fler avgörande..

 10. Det är ju inte Reinas fel i den här matchen, spelar ingen roll om han kanske gör en blek insats på andra målet och vi släpper in 2 mål.

  Det jag menar är att vi ska kunna göra 6-7-8 mål i den här matchen och då spelar det ingen roll att vi släpper in mål. Gör vi inga framåt så vinner vi inga matcher.

 11. Jag tycker att vi gör vår bästa match för säsongen. Otroligt att vi förlorar!!!
  Med det spel vi presterade så förstår jag att K.D inte bytte tidigare.
  Sjukt besviken att det inte blir CL nästa säsong.

 12. Med tanke på att de säger att vi inte ska värva ngt stort i sommar lär det väl dröja till barnbarnen innan Liverpool får spela cl igen! Så bittert!

 13. Tycker att vi spelade väldigt bra om jag ska vara ärlig. Om jag ska hacka på någrra så är det Reina, Carra, Adam. Om vi hade haft Agger i försvaret är jag inte alls säker på att van Persie ens hade fått sina lägen, Carra missade vi båda målen. Tycker att övriga spelare gjorde en väldigt bra match (ja, Downing och Hendo också). Det verkade som att Hendo vågade mer och hade mer självförtroende än vanligt, gillade det!

 14. Tjänste fel av KD att inte byta in Carroll och Bella mycket tidigare!
  ALLA vet hur dåliga Arsenal är på fasta situationer!!
  Carroll hade ställt till med stora problem om han fått chansen idag!

 15. Med tanke på att 4:e platsen är körd är det ngn som tror att Kenny kommer spela in Coates i backlinjen eller släppa fram ngr ynglingar? Vore ju ett bra läge inför nästa år.

 16. Tjänstefel att inte byta in Bellamy och Carroll tidigare? Men herregud, folk gnäller om byten när laget spelar kasst, men när laget dominerar sönder Arsenal så ska det bytas?

  Hela dominansen baserades ju på rörligheten, ska vi då slänga in en orörlig Carroll? Bellamy visst, men Downing gjorde det bra och även Hendo så varför ändra och störa rytmen. Att vi sen inte kan göra mål och får ett till i baken ja visst, det speglar ju inte prestationen av laget mer än fram till sista passningen/avsluten och vad som skett med andra spelare på plan hade lika gärna kunnat betyda noll skapade chanser så hade ni gnällt om det med.

  Det är inte vårt år, vi behöver spets och några spelare behöver mogna och några behöver förbättra sig, men dags att vakna kanske? Vi är inte bättre än 5-6 i EPL i år. 4 med maxflyt, men den båten har nog gått nu.

 17. Men dominera? I första ja, i andra nej. Där körde vi fast, därför kan det vara bra att ta in Carroll, ger en förändring.

 18. Tycker vi skapar för att avgöra i andra men det går inte vår väg! Tycker KD gjorde rätt val tror inte Carol hade uträttat ngt .

 19. OS, Jag såg inte samma match som dig om du tycker att vi körde fast i andra. Vi dominerade ju matchen totalt. I första halvlek fanns bara ett lag på banan, i andra fanns ett och ett halvt lag på banan. Man kan inte dominera mer än vad vi gjorde i första, därför kommer en liten dipp i andra. Men vi spelade ju knappast dåligt.

  Håller med Robin, Hank mfl. För om vi inte hade haft två markeringamissar och gjort mål på en hundradel av våra chanser så hade ingen klagat på några byten eller att vi inte dominerat tillräckligt. Det var en lysande match från vår sida, men det är för oeffektivt och för tomt i straffområdet. Högst två spelare i straffområdet oftast, som alltid (!) söker bortre stolpen. Tänk om Suarez, Kuyt gick på första stolpen..som Koncielny gjorde så vackert!

 20. när säsongen började och vi fick 1-1 på anfield mot sunderland, två ramträffar?, bra spel tyckte man det var otur att vi inte vann men sanningen är att så har det sett ut i 20 matcher känns det som… alla missade målchanser är för att vi är för dåliga i avslutningsfasen, och det gäller samtliga spelare ( möjligtvis inte skrtel ) träna avslut för f

 21. no 98

  Skrev ju att vi dominera i första. Tycker dock att tempot sjönk i andra och det började se ut mycket som det brukar göra, högt bollinnehav, dåliga inspel och avväpnade utanför straffområdet. I det läget kan man väl gneta på eller så tar man in Carroll och förändrar sitt spelsätt lite. Tyckte det kändes rätt uppenbart hur matchen skulle sluta tidigt i andra.

  Ramträffarna är otroligt sega men ärligt talat så hade de flesta ramträffar vi haft varit slumpmål om vi fått in dem, inte för att de inte räknas men vi ska inte tycka allt för synd om oss själva.

 22. Om vi kommer in i samma stim som förra året då Maxi Rodriguez var riktigt bra, finns en riktig chans fortfarande. Om det är något lag som brukar tappa i slutspurten när allt är som viktigast är det väl Arsenal.
  Men om vi inte kommer in i CL i år som det inte ser ut som just nu, tycker jag att Kenny ska avgå. Då söker jag inte en ersättare a la Roy Hoghson…
  Mourinho är välkommen.

 23. Skrtel är ju bästa spelaren iår, både fram och bak ju. Synd att man sålde meireles, det är såna spelare vi behöver som kan öppna upp och med kyliga avslut. Cl är kört så matcha fler talanger, pröva nya grejer.. Det finns minst 5 lag som är bättre än oss denna säsong..

 24. Håller med Kristoffer och hoppas att de är ngr unga som får chansen. Sen imponeras jag av Skertl ifjol tyckte jag han drog på sig massa onödiga kort och frisparkar men i år har han ett helt annat lugn. Carra får nog gå i pension nu spela in Coates nu istället, Carra har gjort mycket för pool så jag hoppas inte att KD fortsätter med honom så att vi ska minnas bara hans misstag på gamla dagar. Lite fundersam på lite olika uttalanden av Comolli , dagen efter carling cup så var det att många stora spelare ville till pool men nu senast så ska vi inte värva nämnvärt i sommar!? Hoppas på att det är taktik för vi ser ju att vi skriker efter strikers och kreativ mittfältare får vi inte det blir det inte cl på länge!

 25. Sluta styra blind på statstik det får vi med oss varje match!
  Det jag vill ha är 3p efter varje avslutad match, resultatet är viktigast. Vi domminerar och är bra på hålla boll men det är de avgörande passningarna och dragen som våra spelare saknar. Inte konstigt för mig att Suarez nätar så få med tanke på vilka spelare han har runt om sig ni såg ju väl samarbetet mellan han och Henddo samt Downing? Nej Suarez behöver en lekkamrat bakom sig och framför sig i form av en nr 10 aka ”silva” och en striker annars är det en gåta för mig om han blir kvar efter säsongen och slösar bort sin karriär hos LFC.

  Så här enkelt är det:

  En ersättare för Carra
  En ersättare för Gerrard
  En ersättare för Kuyt
  En striker.

  • b-george: Ja, de avgörande passningarna/avsluten är oftast riktigt dåliga. Klart man inte ska stirra sig blind på statistik, men angående just statistik säger det ändå något att Arsenal hade fler skott på mål än Liverpool i gårdagens match.

 26. B-George huvudet på spiken dina tankar om förvärv ! Hoppas bara att ledningen tycker lika!

 27. Mer statistik, antal mål:
  – ”Van Persie”: 25 st.
  – LIVERPOOL: 30 st.