Kenny Dalglish vill värva kantspelare med kvalité för att få ut det bästa av Andy Carroll. Därför har Dalglish gjort en rekrytering av Ashley Young till högsta prioritet i sommarens transferfönster. Young har nobbat Aston Villas kontraktsförslag och vill flytta i sommar. För Aston Villas del är det förstås fördelaktigt att sälja Young innan hans kontrakt går ut. Manchester United är också intresserade av Young, men Dalglish är fast beslutsam om att signa honom. Dessutom vill Dalglish värva en ny vänsterback; Newcastles Jose Enrique ser ut att vara på väg till Liverpool i sommar (The Mirror).

Aston Villa avser att signa Matt Jarvis som ersättare till Ashley Young om denne lämnar klubben i sommar (The Mirror).

Charles N’Zogbia vill lämna Wigan efter säsongen. Stoke, Blackburn, Sunderland och Newcastle visar intresse för 24-åringen, men Liverpool kollar också på honom. N’Zogbia skulle kosta omkring £9 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Kenny Dalglish och Damien Comolli håller på att göra en lista över globala ”transfer targets”. En spelare som man bevakar är Barcelonas Jeffren Suarez, som har mindre än ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och förväntas vara tillgänglig för omkring £7 miljoner. Liverpool visar även intresse för Sylvain Marveaux, Eljero Elia och Diego Perotti (The People).

Manchester City är beredda att köpa loss Alexis Sanchez för £24 miljoner. Klubben jobbar hårt för att kontraktera Sanchez så fort som möjligt. Udinese försöker få £30 miljoner för chilenaren (The People).

Aston Villa och Newcastle visar stort intresse för Taye Taiwo (The People).

* * *

AC Milan är beredda att betala £10 miljoner för Jose Enrique (TalkSPORT).

Chelsea är beredda att betala £23 miljoner för Fabio Coentrao (TalkSPORT).

* * *

Liverpool vill värva en vänsterback. Den som man allra mest vill ha är Leighton Baines. Everton vill helst inte sälja en av sina bästa spelare till Liverpool, men klubbens ekonomiska situation kan göra att man tvingas lyssna på bud omkring £10 miljoner (News of the World).

Taye Taiwo har accepterat Benficas kontraktserbjudande. Nigerianen anländer som en ersättare till Fabio Coentrao, som ser ut att lämna klubben i sommar (O Jogo).