I torsdags anlände John W Henry och Tom Werner till Merseyside. De har inlett förhandlingar om ett tvåårskontrakt med Kenny Dalglish. Ägarna hade hoppats vänta längre med att signa Dalglish – men de inser behovet av att agera snabbt på spelarmarknaden för att kunna förstärka truppen i sommar. De förväntas sanktionera en stor renovering av spelartruppen. Detta kommer att formas utifrån Dalglishs önskningar, men han kommer att behöva jobba sida vid sida med Damien Comolli. Liverpool vill värva så pass många som 6 nya spelare (The Telegraph).

Kenny Dalglish har inlett kontraktsförhandlingar med John W Henry. Dalglish kommer att genomföra en välbehövlig renovering av spelartruppen. Det förefaller osannolikt att Liverpool kommer att spela i Europa nästa säsong; Dalglish och Damien Comolli vet att detta kommer att göra att Liverpool får svårare att attrahera nya spelare. Dalglish erkände nyligen att Liverpool behöver förstärka och han kommer troligtvis att försöka signa åtminstone ett halvt dussin spelare, då ägarna är beredda att göra en avsevärd summa pengar tillgängligt för spelarköp (The Daily Express).

Kenny Dalglish kommer allt närmare jobbet som permanent Liverpoolmanager, då förhandlingar om ett tvåårskontrakt nyligen inleddes (The Daily Mail).

* * *

Potentiella nyförvärv;
– Yttermittfältare (2)
– Anfallare
– Innermittfältare
– Mittback
– Vänsteback
= 6 spelare

Hmm…