Inför matchen:

Idag ställs Liverpool mot Sunderland – ett lag som kämpar om ungefär samma ligaplaceringar. Sunderland är fyra poäng bakom Liverpool.

Liverpool mönstrar följande startelva: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Skrtel, Spearing, Lucas, Meireles, Suarez, Kuyt, Carroll.
Avbytare: Gulacsi, Kyrgiakos, Wilson, Cole, Maxi, Poulsen, Ngog.

Alla minns nog förra säsongens match i Sunderland när hemmalaget vann tack vare ett bisarrt mål. Liverpool hade otur den gången, men faktum kvarstår att laget är oerhört bortasvagt, även om det har blivit lite bättre under Dalglish.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades ta en rättvis 2-0-seger mot Sunderland. Målen gjordes av Kuyt (straff) och Suarez.

Under matchinledningen hade faktiskt Sunderland ett klart övertag. De spelade med rörelse och fantasi, och skapade sig på så vis ett stort bollinnehav, men några heta målchanser lyckades de inte skapa. När Richardson tvingades av i den 22:a matchminuten förlorade Sunderland sin andra mittfältare i matchen – Muntari hade redan utgått, också han på grund av skada – och deras spelövertag kom av sig.

Liverpool växte in i matchen. Man spelade delvis på kontringar, som blev sylvassa främst tack vare Suarez. Och när man väl skapade tryck i form av hörnor blev de sylvassa främst tack vare Carroll. Den nya anfallsduon tillför onekligen helt olika egenskaper – men båda gör Liverpool till ett betydligt farligare lag.

I den 34:e matchminuten klantade sig Mensah så att Spearing – som liksom många andra i laget växte in i matchen ju längre den på gick – fick en tveksam straff. Väl från straffpunkten gjorde inte Kuyt något misstag; 1-0 till Liverpool, vilket var ett resultat som stod sig länge.

Liverpool skapade målchans efter målchans, men det dröjde ända till 77:e minuten innan lagets andra mål kom. Det var genom Suarez, som helt enkelt grundlurade Sunderlands målvakt Mignolet och därmed lyckades göra sitt andra mål i Liverpooltröjan.

Jag tycker att Liverpool borde ha gjort fler mål, men 2-0-seger på bortaplan känns förstås okej ändå. Jag tycker dock att Liverpool hade lite tur [Sunderlands tidiga mittfältsskador och den tveksamma straffen] men å andra sidan borde laget haft 3-4 straffar i dubbelmötet mot Braga men fick inte en enda, så det kanske jämnar ut sig i längden…

Spelarkritik:
Reina – Behövde ärligt talat knappt göra något alls.

Carragher – Ovanligt bra match på högerbackspositionen, men slog lite väl många höjdbollar på Carroll.
Skrtel – Riktigt bra defensivt, men lite väl många felpassningar.
Agger – Visade åter igen att han är lagets bästa mittback. Bra både med och utan boll.
Johnson – Hade en lurig motståndare i Sessegnon, gjorde det okej mot honom, men man vill se mer offensivt spel, vi vet att han kan.

Meireles – En del fina passningar man han känns lite wasted på kanten.
Spearing – Kändes kort i rocken i början men ryckte upp sig, en av lagets bästa.
Leiva – Lite seg ibland men gjorde det överlag bra.
Kuyt – Stundtals frustrerande med amatörmässiga felpassningar men en bra arbetsinsats.

Carroll – Märks att han inte är i toppform än, men Bramble är en svår motståndare i luftrummet. Nyttig vid både offensiva och defensiva fasta situationer.
Suarez – Antingen bäst på planen. Spelar med den hunger och passion som Torres gjorde i början av sin LFC-karriär. Störde mig dock lite på hans kroppsspråk.

Inhopparna:
Maxi – Osynlig som vanligt.
N’Gog – Dålig som vanligt.