Med ganska precis två månader kvar till att transferfönstret öppnar har Liverpool lagt ner sitt långdragna försök att värva Jude Bellingham.

Premier Leagues transferfönster öppnar 10:e juni, men redan nu har Liverpool fattat ett beslut som onekligen kommer att prägla klubbens kommande sommarfönster något oerhört.

Enligt Athletic och alla andra källor – som har blivit uppenbart briefade av Liverpool – har klubben nämligen LAGT NER sitt försök att värva Jude Bellingham. Av allt att döma har klubben försökt värva Bellingham i åratal. Jürgen Klopp och andra representanter har lagt ner massvis med timmar på att ro hem mittfältarens signatur, medan spelare som Jordan Henderson och Trent Alexander-Arnold har uppgetts bearbeta Dortmund-spelaren under landslagsuppdragen.

Anledningen till att Liverpool lägger ner värvningsförsöker är enkel; man vill inte lägga alla ägg i samma korg, och truppen är i behov av en omfattande renovering.

Klubbens enorma oförmåga att förstärka mittfältet de senaste åren har föga oväntat resulterat i en mittfältskris, som innebär att man måste få in 2-3 mittfältare som verkligen kan tillföra. Utöver mittfältare verkar LFC vara ute efter en mittback och möjligtvis en ersättare till Roberto Firmino. En ny backup-målvakt kommer troligen också att behöva införskaffas, men Caoimhín Kelleher har ett högt marknadsvärde och kommer vid en eventuell försäljning att med råge finansiera sin ersättare.

Däremot kommer inte Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain och Naby Keita – som alla lämnar på free transfer – att kunna finansiera sina ersättare. Lönekostnader kommer att frigöras, men inga övergångssummor kommer att genereras. Möjligtvis lämnar även James Milner på free transfer, men det är desto mer oklart, då veteranen fortfarande kan komma på att krita på nytt kontrakt. Adrian ser ut att flytta tillbaka till Spanien, räkna dock med att han ersätts av en erfaren gubbe på free transfer.

Om en ny mittback införskaffas kommer Liverpool troligtvis att sälja antingen Joe Gomez eller Joel Matip. Givet är att Nat Phillips, som hunnit fylla 26 år, kommer att säljas för att öka transferkassan. En transferkassa som alltså kommer att spridas ut på ett antal spelare snarare än ”bara” Bellingham.

Liverpool kommer att behöva hitta nya oslipade diamanter, så som man gjorde under Klopps tidiga år i klubben.

2 kommentarer
  1. Vilket fiasko!
    Eftersom Bellingham ej var till salu förra sommaren (pga en viss normann som såldes från Dortmund) fanns i Liverpools ögon bara ett mittfältsalternativ och det var i Tchouaméni som man gick bet om. Nu när Bellingham förmodligen kommer säljas till sommaren har vi inte tillräckligt med resurser.
    Liverpool har ej varit bra varken på eller utanför planen den senaste tiden…

  2. Trodde aldrig på att vi skulle kunna få Bellingham, tror inte ens att vi hade haft råd att slå till även om vi mot förmodan hade vunnit ligan. Detta är en ”Håland” värvning där Bellingham kommer att kräva en härlig lön som endast 3-5 klubbar i världen har råd med och där finns inte vi med på listan.

    Om nån kommer ihåg från förra sommaren så köpte vi Nunez för nästan samma peng som City betalade för Håland. Men iom lönen som Håland har så kommer han kosta ungefär £312 mille under 5 år (inklusive övergång på £66 mille). Nunez kommer denna period kosta Liverpool ungefär £144 mile (inklusive övergång på £64,2 mille som kan stiga till £85 mille). Därför kommer vi inte ha en chans att mäta oss med City, Real, Utd, PSG eller Chelsea när det gäller löner…

    Hoppas vi nu kan plocka russinen ur kakan och hitta dom där guldkornen som vi tidigare varit så bra på. och vem vet, kanske Bajcetic kan bli vår kommande box to box spelare om han får lite bättre lekkamrater kring sig än han har nu.

Kommentarer är stängda.