Efter en svag inledning ryckte Liverpool upp sig och var i slutändan närmast segern mot Arsenal.

Spelarkommentarer:
Alisson – Helt okej insats. Var verkligen på alerten vid utrusningarna.

Trent – Tillförde massvis offensivt andra halvan av matchen. Hade stundtals svårt mot Martintelli, men spelade aggressivt mot brassen.

Konaté – Växte under matchens gång. Helt enorm i andra halvlek. Tacklingen på Xhaka var kanske matchens delikatess. Det enda som saknades var mål på den sista chansen.

van Dijk – Olycklig i matchinledningen. Blev bättre och bättre. Spelade mer aggressivt i andra halvlek.

Robertson – Mycket involverad i båda riktningarna. Dessutom armbågad av linjedomaren i paus, en märklig situation där Robo också blev varnad för tjafset. Inte idealisk att få en sådan varning i den här typen av match.

Fabinho(78) – Hängde inte med i början av matchen. Ryckte upp sig.

Henderson – Usel första 25-30 minutrarna. Växte rejält under matchens gång. Mycket energi och många bra löpningar i andra halvlek.

Jones(60) – Slog några bra passningar, men oftast för långsam i både tanke och ben.

Salah – Väldigt aktiv. Saknade lite kvalitet i avsluten, särskilt straffen som han tokmissade. Kommer antagligen inte få slå fler straffar den här säsongen.

Gakpo – Tog många bra löpningar utan att på något sätt briljera.

Jota(60) – Fixade en straff, men i övrigt ytterligare en plattmatch. Har tappat massvis efter skadan.

* * *

Inhoppare:
Thiago(60) – Såg ringrostig ut, men visade ändå att han är den överlägset bästa passningsspelaren av lagets mittfältare. Slog flera fina passningar och satte in flera bra tacklingar. Kommer höja lagets kvalitet avsevärt om han förblir skadefri.

Nunez(60) – Involverad i mycket. Missade en jättechans och spelade nästan fram ett segermål.

Firmino(78) – Skapade en chans och blev målskytt. Man undrar om LFC verkligen kan släppa honom utan att värva en ersättare med tanke på Nunez måltorka, Jotas enorma svacka och Diaz skador.