Liverpool uppges vara intresserade av tre intressanta spelare.

Jeremiah St. Juste, Conor Gallagher och Jesper Lindström uppges vara heta namn för Liverpool.

* * *

Rykte #1:

Jeremiah St. Juste, 26 år, Sporting.

Den supersnabba holländaren gör en lysande debutsäsong i Sporting. Han spelar vanligtvis till höger i en 3-backslinje bestående av en viss Sebastian Coates i mitten och den fina talangen Gonçalo Inácio till vänster.

St.Juste stod nyligen för storartade insatser när Sporting slog ut Arsenal i Europa League. Han matchade deras snabba spelare, såsom Gabriel Martinelli, i löpduellerna och gjorde ett allmänt bra intryck.

Han har ännu inte spelat en enda A-landskamp för Nederländerna och måste naturligtvis betraktas som en doldis. Att han är oerhört snabb och dessutom kan spela högerback är bör vara intressanta egenskaper för ett högt stående Jürgen Klopp-lag.

Uppgifterna som gör gällande att St.Juste är aktuell för Liverpool kommer från den portugisiska källan Record. De hävdar att Liverpool har blivit mycket imponerade av honom och har kontaktat hans representanter för att höra hur de ser på en eventuell övergång. Hans utköpsklausul ligger på relativt låga €45m.

* * *

Rykte #2:

Conor Gallagher, 23 år, Chelsea

Det är Independent som hävdar att Klopp har identifierat Gallagher som ett potentiellt nyförvärv till Liverpool. Han uppges ligga högt upp på listan över mittfältare som tysken vill värva till Merseyside. Klopp rapporteras vara imponerad av Gallaghers energi.

Gallagher är som bekant en energispelare som i synnerhet under sin tid i Crystal Palace visade upp en beundransvärd kombination av box-to-box-spel, presspel och målfarlighet.

Det är oklart om Chelsea är beredda att sälja Gallagher, då han har varit en användbar truppspelare under Graham Potter, men samtidigt måste London-klubben sälja spelare för att klara financial fair play i framtiden.

* * *

Rykte #3:

Jesper Lindström, 23 år, Eintracht Frankfurt

Den danska virvelvinden har gjort stor succé i Bundesliga den här säsongen. Han har länge varit öppen med sina sympatier för Liverpool, som han har varit supporter av sedan barnsben.

Sky Deutschland uppger att Liverpool är väldigt intresserade av Lindström, som realistiskt sett skulle kosta €35-40m att köpa loss från Frankfurt.

* * *

Slutord:

Det är en illa dold hemlighet att Liverpool jagar Jude Bellingham, men man har knappast pengar att värva fler än en spelare i hans priskategori.

Liverpool måste renovera om truppen och bygga ett nytt storlag. Man måste hitta nya oslipade diamanter som man kan utveckla, så som man gjorde med Sadio Mané, Mohamed Salah, Gini Wijnaldum, Andy Robertson med flera. Det måste inte vara de absolut mest hypade eller dyraste spelarna, men det måste vara spelare som passar in under Klopps spelsätt.

Supersnabba mittbackar som St.Juste och Maxence Lacroix (Wolfsburg) saknar helt A-landskamper, men skulle nog passa finfint i Liverpools spelsätt. De kan stå på mittlinjen och matcha snabba anfallare i djupledslöpningarna, precis som Ibrahima Konaté kan.

På mittfältet behöver Klopp få in fräscha ben som både kan och orkar spela ett intensivt presspel. Där skulle Gallagher absolut kunna vara ett hett namn, Manu Koné (Borussia Mönchengladbach) är en annan, Nico Barella (Inter) en tredje. Celta Vigos succéman Gabri Veiga bör också finnas på Klopps lista.

Om Liverpool tar in spelare till anfallet måste dessa vara snabba och dynamiska spelare som maxlöper ända in i presspelet, men som naturligtvis även är bra fotbollsspelare. Lindström är absolut ett intressant namn, likaså hans landsman Rasmus Höjlund.

Inte minst med tanke på att mittfältet måste förstärkas radikalt måste Klopp hitta prisvärda alternativ om han bestämmer sig för att värva en mittback eller en offensiv spelare. Med obegränsade pengar kanske listan över potentiella nyförvärv hade sett annorlunda ut, men med Liverpools begränsade kassa framstår oslipade diamanter som St.Juste och Lindström som väldigt bra alternativ.