Liverpool i kontakt med holländarens agent.

Det är ingen vild gissning att Liverpool kommer att värva 2-3 mittfältare i sommar. Det blir inte Jude Bellingham, men klubben har många andra heta spår enligt medierna.

Nu uppger såväl Bild som Times – alltså relativt pålitliga källor i både Tyskland och England – att Liverpool har etablerat kontakt med Ryan Gravenberchs pappa, som representerar honom.

20-årige Gravenberch har betraktats som en supertalang i flera år. Förra sommaren flyttade han till Bayern München för omkring £21m, men tiden i södra Tyskland har inte blivit som han föreställt sig. Han har bara startat ett fåtal matcher under säsongen och kan eventuellt säljas för £25m i sommar.

Bayern München hävdar att Gravenberch inte är till salu, men det återstår att se om detta är ett förhandlingsknep eller om de har för avsikt att hålla hårt i honom.

Till skillnad från Liverpool har Bayern många etablerade mittfältare. De lånade ut Marcel Sabitzer till Manchester United i slutet av januarifönstret, och flera olika källor uppger ett de är muntligt överens om en sommarflytt för Leipzigs österrikare Konrad Laimer. Den sistnämnde blir free agent i sommar och har jagats av många inklusive Liverpool, men ska ha valt en flytt till Bayern.

Laimers förväntade övergång till Bayern i kombination med Gravenberchs lilla speltid skulle kunna öppna upp för en övergång till Liverpool för den tidigare Ajax-spelaren.

För Liverpools del representerar Gravenberch ett budgetalternativ, i synnerhet i jämförelse med Bellingham. Den påstådda prislappen på £25m är minst sagt blygsam i sammanhanget, då de flesta mittfältarna som Liverpool uppges kolla på kostar £40-60m.