Ryktet om att Jordan Henderson är på väg till Liverpool intensifierades nyligen genom flera tidningsartiklar:

Liverpool förbereder sig på att ta sig an transfermarknaden genom att buda £13 miljoner på Jordan Henderson. Manager Kenny Dalglish vill signa flertalet nya spelare och har identifierat Henderson som den första pusselbiten. Många andra PL-klubbar, inklusive Manchesterklubbarna, har också ryktats vara intresserade av Henderson, men Liverpool är favoriter till att signa honom. Sunderland tros värdera Henderson till närmare £20 miljoner och är inte beredda att släppa honom utan att kämpa. De kommer att vilja ha en liknande summa som de £18 miljoner Aston Villa betalade för Darren Bent (The Times, skriven av den journalist som räknas som Storbritanniens mest pålitliga om Liverpool).

Kenny Dalglish gör ett överraskande värvningsförsök av Jordan Henderson – och LFC kan köpa honom om man betalar £16 miljoner. Dalglish har intensifierat sitt intresse för Henderson sedan andra ”transfer targets” visat sig vara oerhört dyra. Blackpool och Wigan har nämligen informerat Liverpool om att de kräver enorma övergångssummor för Charlie Adam respektive James McCarthy – vilket har fått Liverpool att rikta in sig på Henderson. Sunderland kommer att vilja ha mycket för honom också, men de vill rekrytera många nya spelare och kommer att sälja för rätt erbjudande. Dalglish vill inte betala överpris för Adam, och Wigans extremt höga värdering av McCarthy riskerar att förstöra irländarens övergång till Liverpool. Scott Parker är också ett alternativ, men även han vore mycket dyr (The Mirror).

Liverpool närmar sig en värvning av Jordan Henderson, då man förbereder ett bud på £13 miljoner för mittfältaren. Flera andra engelska storklubbar är intresserade av Henderson, men han har berättat för nära vänner att han föredrar en flytt till Liverpool. Liverpool har redan kontaktat Sunderland. För tillfället fördröjs övergången av att Sunderland kräver en ”löjligt” hög övergångssumma, som tros vara omkring £20 miljoner. Henderson kan vara en Liverpoolspelare när han återvänder till England från U21-EM i Danmark (The Daily Mail).

Liverpool är angelägna om att värva Jordan Henderson, som värderas till hela £20 miljoner av Sunderland. Henderson är en av spelarna på Kenny Dalglishs lista; andra är exempelvis Ashley Young, Stewart Downing samt Charlie Adam (The Guardian).

Liverpool har identifierat Jordan Henderson som ett av sina ”top targets” och Damien Comolli hoppas kunna genomföra en affär tidigt under sommaren. 20-åringen skulle kosta omkring £20 miljoner att köpa loss från Sunderland. Andra spelare som Liverpool visar intresse för är Stewart Downing och Charles N’Zogbia. Däremot gick man bet på Ashley Young, som flyttar till Manchester United (The Independent).

Liverpool och Sunderland har inlett förhandlingar om Jordan Henderson, som Kenny Dalglish betraktar som den idealiska ”box-to-box”-mittfältaren att förstärka truppen. Henderson, som även kan spela högermittfältare, kommer att få svårt att motstå Liverpools intresse som förväntas följas av ett konkret bud. Liverpools inledande värdering på £13 miljoner imponerar dock inte på Sunderland, som vill ha betydligt mer för honom. Henderson är ung, talangfull, ambitiös och engelsman – vilket gör att han passar in i Liverpools rekryteringsprofil (The Daily Express).

* *

Enligt Sporten.dk cirkulerar rykten om att Simon Kjær kommer att flytta till Liverpool i utbyte mot Christian Poulsen + en summa pengar. Den danska backtalangen gör ingen hemlighet av att han gärna skulle spela för Liverpool.

– Lige nu er det jo bare rygter, men jeg må da indrømme, at der er personlige grunde til sådan et skifte. Min far og min onkel er gigantiske Liverpool-fans og ville være lykkelige, hvis jeg var i netop den klub. Jeg var også selv Liverpool-fan, indtil jeg kom op på dette niveau og stillede det med fan-siden af fodbolden lidt i bero, säger Kjær till Sporten.dk, och tillägger:

– Når jeg tænker på min karriere, så vil en storklub under alle omstændigheder altid være et fantastisk sted at spille og gerne en dag i England – og det uanset, om den så hedder Liverpool eller Manchester United. Men okay – at spille for Liverpool ville da nok betyde noget ekstra for mig, fortsätter Kjær med ett leende.

* * *

Uppdatering #1:

Liverpool visar intresse för Wolves yttermittfältare Matt Jarvis (The Daily Mail).

Sunderland har tackat nej till Liverpools erbjudande på £13 miljoner för Jordan Henderson. Klubben är beredda att sälja mittfältaren – men vill ha mer pengar (Skysports.com).

Sunderland avser inte att sälja Jordan Henderson, men är samtidigt medvetna om att varje spelare har ett pris. Det kommer dock att krävas mer än Liverpools första förslag på £13 miljoner för att Sunderland ska sälja mittfältaren (The Mirror).

Liverpool, Arsenal, Tottenham, Manchester United och Everton är intresserade av Saints talang Alex Oxlade-Chamberlain. Tonåringens far Mark – en f.d landslagsspelare för England – säger öppet att han vill att sonen skriver på för Arsenal ”as soon as possible” (The Southern Echo).

St Etienne har blivit erbjudna Benjamin Moukandjo (Espoirs Du Football).

Valencia är inte kapabla att matcha Newcastles bud på 12 miljoner euro för Kevin Gameiro (Le Parisien).

Alberto Aquilani kommer inte att flytta till Juventus, som bara var beredda att betala £6 miljoner för italienaren (The Liverpool Echo).

Everton försöker INTE värva Joey Barton eller Jay Bothroyd (The Liverpool Echo).

Arsenal är den senaste klubben att visa intresse för James McCarthy. Liverpool och Chelsea är också intresserade (The Daily Star).

Bayern München visar intresse för Eden Hazard (L’Equipe).