_____________

 

Damien Comolli var ansvarig för rekryteringen av Luis Suarez, som har blivit en stor succé, men alla värvningar under Fenway Sports Group har inte visat sig vara lika prisvärda. I sommar kommer FSG att utvärdera säsongen och granska ledarskapet på samtliga plan. Trots Ian Ayres uttalande om att Kenny Dalglish har full support av FSG, kommer även Dalglish att granskas. Klubben har köpt spelare för £115 miljoner under Dalglish, som visserligen har vunnit Carling Cup och är långt framme i FA-cupen, men i ligan har Liverpool svårt att komma bland de sex främsta. Dalglishs är en legend och en FA-cupfinal skulle stärka hans position ytterligare, samtidigt som FSG inte vill komma på kant med fansen, men de förväntade sig att laget skulle vara seriösa utmanare om en CL-plats den här säsongen (The Mirror).

Liverpool är beredda att köpa ytterligare en Suarez. Det handlar om Anderlechts Matias Suarez, som värderas till omkring £20 miljoner. Damien Comolli har kollat på 23-åringen under de senaste månaderna, men Liverpool är bara en av tre PL-klubbar som är intresserade av Suarez. De andra är WBA samt en icke-namngiven klubb, men LFC bör ha störst ekonomiska muskler. Comolli uppges ha blivit chockad när han fick reda på hur mycket Anderlecht vill ha för Suarez, men argentinaren är eftertraktad av många klubbar, och har redan nobbat ett lukrativt bud från Ryssland (The Mirror).

* * *

Chelsea och Spurs vill värva Ezequiel Lavezzi, som skulle kosta omkring £25 miljoner. Han betraktas som ett billigare alternativ till Edinson Cavani, vars utköpsklausul ligger på över £60 miljoner (The Mirror).

John Guidetti kommer att återvända till Manchester City i sommar – och han kommer att få en chans att slå sig in i Mancinis stjärnspäckade lag (The Mirror).

Luka Modric vägrar skriva på ett nytt kontrakt med Spurs förrän han vet vem klubbens nästa manager blir. Manchester United och Chelsea är intresserade av kroaten (The Mirror).

Manchester City och Manchester United vill värva Nicolas Gaitan (The Mirror).

* * *

Edinson Cavani är högt upp på Chelseas önskelista, men Napoli är beredda att motstå alla erbjudanden för honom, eftersom de ser ut att tappa Ezequiel Lavezzi för dennes utköpsklausul på 31 miljoner euro. PSG är en av flera klubbar som är intresserade av Lavezzi. Vidare har Chelsea ett långvarigt intresse för Hulk, men det förefaller mer troligt att de kommer att försöka värva Radamel Falcao. Colombianen anslöt till Atletico Madrid så sent som förra sommaren, men den spanska klubben har stora ekonomiska problem, samtidigt som anfallaren vore öppen inför en flytt till Premier League. Ett billigare alternativ för Chelsea vore Giuseppe Rossi, som bör vara tillgänglig för 20 miljoner euro. Juventus och Inter är också intresserade av Rossi (The National).

Chelsea är beredda att ge Tottenham konkurrens om Eden Hazard. Lille förbereder en försäljning av den extremt talangfulla mittfältaren, som har en utköpsklausul på 40 miljoner euro i sitt kontrakt. Champions League-spel är en viktig faktor för Hazard och han kommer att vänta tills efter säsongen – när han vet vilka som kommer att spela i CL nästa säsong – innan han bestämmer sig för en ny klubbadress (The National).

Chelsea är beredda att släppa Didier Drogba och Salomon Kalou på free transfer, samtidigt som Ashley Cole, Michael Essien, Paulo Ferreira, Frank Lampard, Florent Malouda och John Obi Mikel är till salu (The National).

Barcelona har inte kontaktat Chelsea rörande David Luiz. Den spanska storklubben vill visserligen värva en mittback, men deras måltavla är Thiago Silva. Barca försöker förhandla ner Silvas prislapp på 40 miljoner euro (The National).

* * *

Manchester City vill värva Javi Martinez för £25 miljoner (The Daily Star).

Newcastle visar intresse för PSV-mittfältaren Georginio Wijnaldum, som värderas till £8-10 miljoner. Newcastle vill även signa hans lagkamrat Erik Pieters (The Daily Star).

Chelsea och Spurs vill värva Demba Ba för senegalesens utköpsklausul på £7 miljoner (The Daily Express).