____________

Inför matchen:

Efter den fruktansvärt onödiga förlusten mot QPR ligger Liverpool alltjämt sjua i PL-tabellen. Numera jagas man av nykomlingarna Swansea, som ju verkligen har överraskat positivt den här säsongen.

Dagens motståndare Wigan har haft en knepig säsong och ligger näst sist i tabellen. Med sina 25 mål har de producerat minst mål i hela ligan – ja, de har faktiskt gjort 10 färre än Liverpool – och då vet vi hur svårt Liverpool har haft med sin målproduktion. Måltorka är alltså bara förnamnet för Wigan!

Med sina 22 poäng är Wigan tre poäng från ”säker” mark i tabellen. QPR:s seger mot Liverpool gör att de har skrapat ihop 25 poäng, vilket i dagsläget räcker för att placera sig på den så extremt eftertraktade 17:e platsen i tabellen.

* * *

Liverpool mönstrade följande lag:

Startelvan: Reina, Flanagan, Carragher, Skrtel, Enrique, Downing (73), Gerrard, Spearing, Henderson (46), Suarez, Kuyt (84).

Bänken: Doni, Coates, Eccleston, Aurelio, Carroll (46), Shelvey (73), Sterling (84).

Matchrapport:

Liverpool åkte på en ny käftsmäll via 1-2 mot Wigan. Precis som i förlustmatchen mot QPR var nederlaget ytterst självförvållat och motståndarna behövde inte direkt imponera för att lyckas ta tre poäng mot Liverpool. En annan gemensam nämnare var att både Wigan och QPR var väldigt effektiva.

Det var egentligen inte ens en målchans, men Carragher och Skrtel lyckades klanta till det tillräckligt mycket för att Wigan skulle bli tilldelade en solklar straff, som de naturligtvis förvaltade med halvtimmen spelad. Reina gick visserligen åt rätt håll, men Maloneys straff var bra slagen.

Hemmalaget gjorde en blek första halvlek; man hade förvisso stort bollinnehav, men man skapade nästan ingenting. Man stod ofta och spelade runt i helt ofarliga områden av planen. När anfallen väl kom fick det samlade Wiganförsvaret sällan problem, då Liverpoolspelarna slog anmärkningsvärt många felpassar vid de avgörande lägena.

I andra halvlek fick Liverpool en riktig drömstart. Gerrard och Suarez samspelade fint när uruguayanen kvitterade  i den 47:e minuten – det kändes som ett väldigt psykologiskt viktigt mål – men någon fullskalig anstormning blev det aldrig tal om.

Liverpool tvingade visserligen Wigans duktige målvakt Al-Habsi att göra några räddningar, men han behövde knappast rada upp massvis med kvalificerade räddningar för att Wigan skulle vinna den här matchen. I den 63:e minuten gjorde Wigan 1-2-målet som också skulle visa sig bli matchens sista mål. Målet, som förresten gjordes av Caldwell, kom till av efterspelet av frispark där Liverpool inte lyckades rensa bort bollen tillräckligt långt/till rätt adress. Onödigt värre.

Kenny Dalglish gjorde flertalet byten för att försöka vända matchen. Redan i paus kom Carroll in istället för Henderson, som åter igen hade en ytterst tung dag på jobbet. Shelvey fick också ett inhopp, likaså Sterling. Den sistnämnde kom visserligen in sent – i den 84:e minuten – men han lyckades ändå utgöra ett offensivt hot och kändes ungefär dubbelt så snabb som sina lagkamrater.  Shelvey gjorde inte heller bort sig; han var absolut inte lysande på något sätt, men han tillförde initiativförmåga i ett annars väldigt initiativlöst lag.