Italienska medier blir allt ser allt mer kreativa lösningar i Liverpools påstådda jakt efter Koulibaly.

Det är oklart om Liverpool har några betydande pengar att spendera i sommar, samtidigt som den nuvarande klubbledningen brukar föredra att spendera på unga spelare utan skadehistorik. Därför är ryktet som placerar Kalidou Koulibaly, som fyller 29 år i slutet av den här månaden, inte det mest trovärdiga.

Likväl fortsätter både italienska och franska medier att rapportera om Liverpools intresse för Koulibaly. Det senaste kommer från Emanuele Cammaroto på Napoli Magazine, som hävdar att Liverpool fortsätter att jaga Koulibaly och är beredda att hitta lite annorlunda lösningar för att signa mittbacken. Napoli är visserligen fortfarande ute efter €100m i övergångssumma, men enligt Napoli Magazine hoppas Liverpool att Napoli ska acceptera €60m + Divock Origi för Koulibaly. Även Dejan Lovren och Joel Matip ska ha varit på agendan, men Origi är den som pekas ut mest aktuell, då han skulle kunna vara ett intressant namn för Napoli.

Med tanke på Liverpools väldokumenterade intresse för Timo Werner vore det förstås ingen större skräll om Origi är på väg ut, men däremot kan man som sagt ifrågasätta uppgifterna som hävdar att Liverpool tokjagar Koulibaly.

* * *

För några dagar sedan rapporterade Le10 Sport att Koulibaly har valt bort PSG till förmån för Premier League. De menar att han helst vill till Liverpool och att Napoli har sänkt prislappen från €100m till €70m.

Det är otroliga summor som nämns i samband med Koulibalys namn, men frågan är om de verkligen stämmer. Raimondo De Magistris, som är journalist på Tuttomercatoweb, menar exempelvis att Napoli ”inte borde tänka två gånger” om någon klubb budar €60m och att han borde återinvestera pengarna i Kumbulla (Hellas Verona) och Milenkovic (Fiorentina).

* * *

Oavsett vad som är sant kring de här uppgifterna börjar Koulibaly bli en klassisk ”transfer-saga” för Liverpools del.

8 kommentarer
 1. Hade hellre lagt pengarna på Werner men intressant ändå med Koulibaly. Frågan är hur han och VVD hade passat ihop? VVD är ju våran general men samtidigt kanske Koulibaly inte är en ledare. Ni som har koll, hade VVD fortfarande varit kapten eller hade Koulibaly försökt tagit över styret i backlinjen?

 2. Vilket skitrykte 😀 Vi släpper knappt in mål som det är, har tre bra mittbackar och ett par ungdomar på väg upp.
  Hur ofta ser man egentligen pengar+spelare i transfers? Kan ärligt talat inte komma på en enda på hög nivå.

  Men kul med nya inlägg, alltid roligt att spekulera, men det här känns minst sagt otroligt 🙂

  • ERik: Många tror att det kommer bli mer spelarbyten och sånt i sommar. I Liverpool brukar det inte ske särskilt ofta, men när Roy Hodgson värvade Paul Konchesky var det mot pengar + Lauri Dalla Valle och Alex Kacaniklic. Men håller med om att just det här ryktet är lite… roligt 🙂

  • Tänker på Zlatan mot Etoo men då var det kanske inga pengar inblandade? Måste ha funnits en hel del bytesaffäree tidigare men kommer inte på någon.

  • Hittade en hel del när jag googlade lite snabbt.

   [LÄNK BORTTAGEN AV ADMIN – TOTAAL LIVERPOOLS POLICY ÄR ATT ALDRIG LÄNKA TILL SPELBOLAG]

  • Intressant att ni tog bort länken. Ni hade ju förr ett samarbete med ett spelbolag. Känns lite motsägelsefullt. Och nu var ju inte syftet att promota ett spelbolag utan att visa att det finns flera olika bytesaffärer där pengar varit inblandade.

  • Blev bara lite förvånad när det inte handlade om att göra reklam från min sida. Men det är bra att ni följer de bestämmelser ni har och jag som har en storebror som har varit fast i spelmissbruk är allmänt emot allt spel. Så det är absolut ingen big deal att ni tog bort det. 🙂

Kommentarer är stängda.