Den andra spanska giganten kommer inte heller spendera stort i sommar.

Vi har tidigare skrivit om att Barcelona brottas med ekonomiska problem och behöver få in cirka €70m innan slutet av juni för att få balans på sin ekonomi. Nu kommer rapporter om att deras största rival Real Madrid också kommer att behöva spara i sommar.

Real Madrid behöver visserligen inte sälja för att få in pengar, men de ser heller inte ut att spendera stort i det kommande transferfönstret. Enligt Marca har Real Madrid, precis som andra klubbar, tappat så pass mycket inkomster att deras styrelse planerar en sommar helt utan spelarköp. Detta trots att spelare och direktörer har accepterat lönesänkningar.

Marca uppger att Real Madrid har informerat sina ”transfer targets” om att de måste vänta 1 år innan en övergång kan bli aktuell. Två spelare som jagas av Real Madrid är Erling Håland och Rennes supertalang Eduardo Camavinga.

Ett problem hos Real Madrid är dessutom det enormt stort antalet spelare under kontrakt. Med utlånade spelare inkluderade har de sammanlagt omkring 40 spelare, och vissa av de överflödiga spelarna är extremt högavlönade pjäser som James Rodriguez och Gareth Bale.

Marca kastar dock in en brasklapp, då de menar att Real Madrids styrelse kan överväga nya värvningar om de lyckas få in €150m via försäljningar, men det låter väldigt osannolikt på dagens transfermarknad.

1 kommentar
  1. Tror det kommer se ut så för de flesta klubbar. Man vet ännu inte hur hårt det här kommer drabba klubbarna ekonomiskt.

Kommentarer är stängda.