Totaal Liverpool har genom åren fått massvis med sponsringsförslag från olika bettingbolag och spelsajter. Några har vi även hoppat på då det gett sajten lite välbehövliga intäkter för att kunna betala driftkostnader för webbhotell, servrar, brittiska tidningsprenumerationer med mera. Det gjorde tillvaron lite enklare att fortsätta kunna leverera artiklar år efter år helt enkelt.

Besluten att låta oss sponsras av spelbolag har följts av både kritik, men även hejarop. Ingen av oss i TL-ledningen har dock haft någon djupare tanke på konsekvenserna kring att ingå samarbete med ett spelbolag. ”Upp till var och en”, ”man behöver inte spela bara för att vi gör reklam” har varit två exempel på hur vi tänkt när vi väl gått med på kraven. Men efter att under sommaren och hösten läst på allt mer om spelmissbruk så har det nu blivit tydligt att spel inte är ett val för alla.

Framförallt så blev det en ögonöppnare för undertecknad när jag lyssnade på en podcast med Carl Deman i humorgruppen JLC. I avsnittet ”En spelmissbrukares bekännelser” ställer dom andra två medlemmarna Lucas och Jonas frågor kring Carls spelmissbruk och hur det påverkade och sedermera tog över hans liv. Vi kommer inte recensera eller tvinga någon att lyssna på avsnittet. Men i slutändan handlade det för oss om att han själv inte förstod att han led av ett spelmissbruk. Det finns givetvis fler killar och tjejer som kan vara en del av spelhetsen. Reklam om spel och betting finns nästan överallt och genererar enorma intäkter. Vi var kanske ingen stor del av hela karusellen, men vi var ändå en del av den, och det kommer vi inte vilja vara längre.

Därför vill vi göra er uppmärksamma på att Totaal Liverpool kommer tacka nej till alla framtida erbjudanden från spelbolag och affiliates rörande spel. Beslutet kommer inte ha någon större påverkan på er läsare utan innebär bara att all reklam rörande spel tas bort omgående.

19 kommentarer
 1. Respekt!
  Btw, ni gör ett grymt bra jobb. Är inne o kollar flera ggr varje dag om det finns nya inlägg hos er.
  Keep up the good work!

 2. All heder till er för ett svårt men viktigt beslut. Förhoppningsvis är ni en del i den snöboll som satts i rullning och som leder till en bättre värld. Tack!

 3. Jag har full förståelse för beslutet. Även om jag förmodligen är mer lutad åt det hållet ni resonerade kring innan att det är upp till var och en.
  Men ni kanske kan se över något sätt där vi som läsare kan pynta någon/några tior i månaden, helt valfritt. Jag skulle gärna skänka en peng lite då och då för att jag läser här inne minst en gång om dagen.
  Har ingen uppfattning om vad som krävs för att driva den här verksamheten, men lite hjälp på traven skulle ni nog få från oss läsare.

  • Tack för tipset. Som jag även skrev ovan så har vi inte undersökt den möjligheten såhär långt. Men vi ska undersöka vad som går att göra.

 4. Bra beslut! Har ni funderat på att ha nån slags donationsmöjlighet till sajten? Skulle gärna slänga in en slant då och då för att supporta ert grymma jobb!

  • Nej, det är inget vi har kollat på såhär långt. Men vi skulle kunna undersöka den möjligheten. Tack för tipset

  • Jag håller med! Så fruktansvärt bra sida, hade också velat skänka en slant om det fanns möjlighet.

 5. Har själv haft en kompis som fastnade i spelträsket. Det blev så illa till slut att han oftast stod två dagar efter att lönen kom in med nollor i kontot. Han hamnade i en enorm deprition och trots att vi gjorde allt för att hjälpa honom så kom den för sent. Han förlorade allt och tvingades flytta hem till sin pappa. Det gjorde inget bra för hans humör heller. Knappt en månad efter det så tog han en promenad på tågrälsen och lämnade oss alla med ett hål i hjärtat.

  Jag kan förstå hur många inte förstår sig på spelmissbruk och hur allvarliga konsekvenser det kan ha för jag förstod det inte heller förr.
  Det är enkelt att resonera att det är upp till var och en när man inte har kommit i kontakt med missbruk av något slag.

  Jag är väldigt glad att ni tar ställning i det här. Får alltid en knut i magen när jag ser reklam för diverse spelbolag.
  Spelande i sig är inte ont, speciellt om spelbolagen tar ansvar för sina kunder med spärrar och hjälp om behövs. Tyvärr gör dom flesta inte det.

  • Gripande story Faint. Håller med om att det inte finns riktigt samma förståelse kring spelmissbruk. Förhoppningsvis gör vi något litet för att öka kunskapen om det här ämnet.

 6. Helt rätt! Skaffa nån form av funktionen så att man kan skänka en peng via Swish eller PayPal!

 7. Som Blomjohan skrev nedan. Patreon ska tydligen vara ett bra alternativ. Ni gör ett otroligt bra jobb och rätt beslut.

 8. Jättebra! Bra initiativ och att ni vågar ta ställning.

 9. Hedervärt på alla sätt och vis. Instämmer även i tidigare skribenters efterfrågande av donationsmöjligheter.

 10. Det här var riktigt vackert att läsa! Har själv suttit i skiten och vet hur svårt det kan vara! Några oskuldsfulla hundralappar förvandlas till belopp som man egentligen inte har! Har läst den här bloggen dagligen så länge jag kan minnas! Gillar att ni blivit fler och följer alla på twitter etc! Ni verkar vara otroligt sympatiska medmänniskor med stora LFC-hjärtan! Scrollade lite i kommentatorsfältet och noterade att flera ville att ni ska lägga upp så vi läsare kan bidra för att hålla bloggen vid liv, vilket känns givet! Otroligt uppskattad blogg detta, som bara blir bättre och bättre!

Kommentarer är stängda.