Liverpool uppges vara ute efter den tidigare så hypade fransmannen.

För bara några år sedan var Ousmane Dembélé en av fotbollsvärldens absolut mest uppskrivna spelare. Han slog igenom i Rennes, följde upp succén med en säsong i Borussia Dortmund och sommaren 2017 köpte Barcelona honom för hysteriska €105m + €40 million i ’add-ons’. Med tanke på de begränsade framgångarna i Spanien kan vi anta att Barcelona inte har tvingats betala särskilt många ’add-ons’ i skrivande stund.

Nu sätter både Barcelona och Dembélé i en svår sits. Barcelonas ekonomi är ansträngd och fransmannen kommer från en skadefylld säsong där han dessutom ofta beskyllts för att vara oproffsig.

Liverpool jagade Dembélé i samband med flytten från Rennes till Borussia Dortmund, men ingenting tyder på att man var intresserade när Barcelona öppnade den stora plånboken. Däremot har Liverpools tidigare intresse för Dembélé gjort att man ofta nämns som en potentiell nästa klubbadress för honom – och han omges av ständiga flyttrykten.

Idag rapporterar den italienska transfergurun Gianluca Di Marzio att Liverpool har hört av sig till Dembélé och Barcelona under de senaste dagarna. Enligt Di Marzio har Liverpool vill låna honom med köpoption – och är beredda att betala en hög avgift för lånet. Det nämns inga summor.

Di Marzio menar dock att Dembélé har klargjort att han vill stanna i Barcelona – men det är oklart vad klubben anser om Liverpools erbjudande. Samtidigt ska också Juventus vara intresserade av 23-åringen.