Det är väl ingen som har missat att Andrea Dossena gjorde en bedrövlig säsong i Liverpooltröjan. Nu säger italienaren öppet att han vill återvända till hemlandet inför nästa säsong.

Det var i en intervju med Tuttosport som han berättade att han har sagt till Benitez att han vill lämna Liverpool. Benitez ska ha varit förstående och sagt att Dossena kommer att få gå om de får att erbjudande som passar båda parterna. Spelaren själv verkar gärna vilja gå till Juventus, som var nära att värva honom förra sommaren.

* * *

Enligt spanska Sport är Barcelona intresserade av Javier Mascherano. Barca ska ha identifierat argentinaren som ett lämpligt nyförvärv.

Samma källa påstår att Benitez är fortsatt intresserad av Barcas vänsterback Eric Abidal, som Liverpool var ute efter även för ett par år sedan när han lämnade Lyon för Barca. Prislappen som nämns är £12 miljoner, vilket naturligtvis är högt för en 29-årig vänsterback, som inte direkt är någon superstjärna a la Daniel Alves.

* * *

Fler rykten från Spanien. Enligt El Mundo Deportivo är Liverpool intresserade av Deportivo La Coruñas Ángel Lafita.

24-åringen är en mångsidig spelare som kan spela på alla offensiva rollerna i Liverpools spelsystem. 08/09 gjorde han 8 mål på 32 matcher. Atletico Madrid och Villarreal uppges också vara intresserade.

Ingen prislapp nämns, men nog sjutton borde Tuncay vara ett bättre alternativ än Lafita?

* * *

Bayern Leverkusens härliga mittfältare Tranquillo Barnetta säger öppet att han vill byta klubb för att få en nytändning.

24-åringen har gjort över 100 matcher för Leverkusen, men ser alltså inte ut att bli lagkamrat med Sami Hyypiä kommande säsong.

Aston Villa och Fulham uppges vara intresserade, men visst borde han kunna vara ett yttermittfältsalternativ för Liverpool?

Barnetta ingick för övrigt i det schweiziska laget som lyckades vinna U17-EM 2002.

* * *

Att Glen Johnson är en eftertraktad man vet nog alla redan om vid det här laget.

Idag skriver Daily Star att högerbacken är ett av de hetaste namnen på transfermarknaden. Förutom Liverpool uppges även Manchester City, Tottenham samt Chelsea vara intresserade av honom.