För andra året i rad är Barcelona beredda att sälja Samuel Eto’o och ersätta honom med en annan anfallare. Den här gången verkar den hetaste kandidaten till att ersätta vara Zlatan Ibrahimovic.

Mourinho ska ha gett Moratti grönt ljus att sälja Ibrahimovic, vilket förstås öppnar för en försäljning.

Barcelona uppges förresten även vara intresserade av Maxwell. Det låter som en betydligt vettigare värvning än Riise, vars passningsspel knappast skulle hålla måttet i detta fantastiska Barcelona.

* * *

Vad jag inte riktigt förstår är varför Guardiola är så angelägen om att göra sig av med Eto’o. Jag förmodar att han inte gillar Eto’o som person.

Rent sportsligt kan jag inte riktigt förstå hur man kan anse att Eto’o bör ersättas. I och med att han har varit i klubben under några år är han samspelt med det övriga laget, och han gör ju sina mål. Till skillnad från t.ex Ibrahimovic kan Eto’o även göra viktiga mål – det såg vi inte minst i den senaste CL-finalen.

* * *

Andra Barcelona-relaterade nyheter är att Frank Rijkaard blir ny tränare i Galatasaray. Jag tror att han kommer att träna Manchester City inom två år, vad tror ni?