Hur mycket pengar Benitez har att köpa nya spelare för är ett ämne som diskuteras flitigt på diverse Liverpoolsajter.

Tidningarna säger olika. £15 miljoner säger The Mirror, £20 miljoner säger The Independent. Dessutom kommer ytterligare pengar att tillkomma från försäljningar.

Amerikanerna kommer självklart att ge Benitez pengar att köpa för. Liverpools A-lag är trots allt klubbens överlägset största inkomstdrivande verksamhet och när man sköter ett företag är de inkomstdrivande verksamheterna det sista som man ska dra in på.

Därmed inte sagt att Liverpool kommer att bli bättre gentemot konkurrenterna. Det är ju inte säkert, eftersom de köper spelare för ännu mer, och dessutom till synes köper ”rätt” spelare.

Let’s face it. Förra sommaren köpte Benitez spelare för stora pengar när Cavalieri, Degen, Dossena, Riera, Keane och N’Gog införskaffades, men hur många av dessa har egentligen förbättrat laget?

Det är dock inte helt enkelt att vara Benitez. Till hans försvar måste sägas att han sällan får sina ”top targets”.

Ta bara den här sommaren. Chelsea, Manchester City, Real Madrid och Barcelona verkar härja fritt på transfermarknaden. De spelarna som ratas av de rikaste får klubbar som Liverpool och Milan ta hand om.

Därmed kommer konkurrenterna att förbättra sina lag mer än Liverpool, såvida inte Benitez agerar extremt smart på transfermarknaden. Hans värvningar måste vara ytterst genomtänkta och hans aktioner snabba.

Det var ju brist på snabbhet, eller för att uttrycka det enklare – långsamhet, som påstods vara anledningen till att Parry fick avgå. Det är bara att hoppas att Benitez är snabbare, men han misslyckades med Barry, och ser ut att göra detsamma med Glen Johnson.

Vad man, enligt min mening, bör ifrågasätta är varför man hela tiden måste köpa och köpa. Laget blev bättre och bättre förra säsongen, och skulle nog må bra av en liten spelaromsättning. Jag skulle föredra ett fåtal nya spelare, som nödvändigtvis inte är svindyra, men som passar in i mallen.

Tuncay vore definitivt en sådan. Jag vill hellre ha honom än en pengakåt spelare som Lavezzi.

Dessutom finns redan ett antal heta unga spelare på plats. Killar som Kelly, Spearing och Pacheco bara väntar på sina chanser i A-laget. Det finns kvalité, hunger och karaktär i den trion, som gör de till konkurrenskraftiga alternativ redan kommande säsong, förutsatt att de ges platser i truppen.