dahoud

Liverpool är fortsatt heta på Dahoud.

Mahmoud Dahoud var hög intressant för Liverpool förra sommaren och hade naturligtvis en plats på TL’s lista över intressanta spelare i Bundesliga.

Idag rapporterar den tyska källan Express att Liverpool är fortsatt heta på Dahoud. De uppger att 20-åringens kontrakt går ut sommaren 2018 och att han hittills har tackat nej till en förlängning, vilket de spekulerar i kan bero på att han redan är inställd på att flytta till Liverpool i januarifönstret.

Summan som nämns i sammanhanget är €30 miljoner. Det kan möjligtvis vara så att Dahoud har en utköpsklausul på €10 miljoner som kan triggas nästa sommar, vilket förstås skulle försätta hans nuvarande klubb Borussia Mönchengladbach i en taskig förhandlingssits. Vad vi definitivt vet är att Mönchengladbach vägrade sälja Dahoud förra sommaren och att de, hittills förgäves, försöker förlänga hans kontrakt.

Express nämner också att Dahoud har fått mindre speltid den här säsongen än föregående dito. Detta är någonting som enligt Mönchengladbachs tränare André Schubert beror på att ynglingen har varit sliten och överansträngd, men bänknötande dämpar förstås inte flyttspekulationerna kring den skickliga innermittfältaren.

3 kommentarer
 1. Känns det inte som vi har bredd på mittfältet? Vem petar han? Wijnaldum? Can? Lallana? Finns det plats för Grujic och Stewart i så fall?
  Känns lite konstigt för januari men kanske sommaren?
  Jag tror mer på en Winger då Mane försvinner ett tag. Snackas mycket om Pulicic men finns det andra intressanta spelare?

  • Snackas väl en del om Arda Turan? Med tanke på att han nästan är 30 så vore väl det en ganska kortsiktig lösning så att man inte stänger dörren för talanger som Ojo m.fl.

   Annars är väl spelare som Pulisic, Brandt och Meyer intressanta om Klopp vill få in en yngre talang (såklart även Draxler, men han kan vara för dyr/svår att lösa)

  • Vigge: Jag tvivlar på att Arda är aktuell för Liverpool, tror Klopp vill ha in snabbare spelare på de positionerna. Särskilt eftersom intresset för en offensiv spelare delvis beror på att Mané ska till Afrikanska Mästerskapet.

   Meyer har en kontraktssituation som gör att han borde kunna gå att lösa.

Kommentarer är stängda.