I den här artikelserien kommer vi att gå igenom spelare som är värda att kika lite extra på under den här säsongen. Den första ligan att granskas är vår kära Premier League. Det är spelare som mycket väl kan bli intressanta för Liverpool i kommande transferfönster beroende på hur de presterar framöver och vilka behov Klopp ser. Spelarna måste nödvändigtvis inte vara jätteunga, men de måste vara intressanta ur ett LFC-perspektiv. Det betyder naturligtvis också att exempelvis Zlatan, som ju är en sevärd spelare, inte är med på listan.

Klicka HÄR för att komma till PL-listan.

Totaal Liverpool LogoTEST

Eftersom Bundesliga är en fantastiskt intressant liga med mängder av fina spelare blir den här listan väldigt låååång!

Här är Totaal Liverpools lista över ”players to watch” i Bundesliga:

Mahmoud Dahoud, 20 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: Jag vet inte hur bra koll ni har på den här grabben, men kommentar känns nästan överflödig. Väldigt spelskicklig, teknisk och smart innermittfältare som vore en bra värvning för vilken klubb som helst. Kontraktet går ut 2018 och det uppges finnas en klausul på €10 miljoner som kan triggas nästa sommar. Kanske vore det bästa att buda €12-15 miljoner i januari, det skulle vara en fjäder i hatten för Liverpool att lyckas värva en så talangfull spelare.

Jannik Vestergaard, 24 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: 199 centimeter lång försvarsbjässe som är ruggigt stark i kroppen, vinner det mesta i luftrummet och är allmänt elak. Det som jag gillar med honom är att han är rörligare och bättre med bollen än vad man kan tro. Jag tror att han skulle kunna göra stor succé i Premier League, särskilt om han får spela bredvid en lugn typ som Matip.

Thorgan Hazard, 23 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: Lillebrorsan Hazard är på väg att göra sig ett eget namn. En snabb liten tekniker som både spelar fram och gör mål. Som storebrorsan, alltså.

Ricardo Rodríguez, 24 år, Wolfsburg
Kommentar: Vänsterback med fin vänsterfot. Gjorde succé för några år sedan, men nu är det desto tystare kring honom. Kontraktet går ut 2019 och möjligtvis blir han tillgänglig på marknaden nästa sommar. Inläggsfoten känns extra intressant för LFC, med tanke på att ytterbackarna oftast är de som slår inläggen.

Julian Draxler, 23 år, Wolfsburg
Kommentar: Mångsidig offensiv spelare som främst spelar vänsterytter eller offensiv mittfältare. Besitter en enorm skicklighet men har hittills inte lyckats hitta en jämnhet i sitt spel. Min känsla är precis som alla andras, dvs att han kan bli hur bra som helst om han hittar jämnheten i spelet. Han har redan visat att han har kapacitet att spela bra och leverera mot väldigt kvalificerade motståndare. Vore trots allt en stor chansning för de stora pengar som han skulle kosta.

Serge Gnabry, 21 år, Werder Bremen
Kommentar: Schysst talang som Werder Bremen köpte av Arsenal för omkring €6 miljoner i förra sommarens transferfönster. Högerfotad offensiv spelare som främst spelar vänsterytter där han bryter in i banan. Har gjort en stark säsongsinledning i Werder Bremen. Verkligen en spelare som är värd att hålla ögonen på framöver, han hade oflyt att Arsenal har så många liknande spelartyper.

Sule
Niklas Süle, 21 år, Hoffenheim
Kommentar: Stor och tung mittback som ryktas vara intressant för Liverpool. Han har bra spelförståelse, men jag tycker att han brister lite väl mycket i snabbhet och teknik för att vara intressant för Liverpool. Dock urstark i luften och en tillgång vid fasta situationer.

Fabian Schär, 24 år, Hoffenheim
Kommentar: Den mer erfarna mittbacken i Hoffenheim. Vi minns honom från tiden i Basel och även insatserna i Schweiz landslag. I Basel visade Schär att han klarade av att spela bra i en väldigt hög backlinje. Mer än en allround-skicklig mittback av holländskt snitt än en buffel som Süle.

Jonathan Tah, 20 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: Ung mittback som är väldigt stark i kroppen och oväntat skicklig med bollen. Påminner lite om en ung Kompany, men kan fortfarande se lite seg ut i vändningarna.

Julian Brandt, 20 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: Ytter med fin teknik, rörelse och spelsinne. Tog ett stort steg under förra säsongen, då han var tongivande och levererade poäng. Det är bara en tidsfråga innan han dyker upp i en större klub, jag skulle inte bli förvånad om Bayern München norpar honom.

Benjamin Henrichs, 19 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: Väldigt mångsidig talang som kan spela överallt på mittfältet och på bägge ytterbackspositionerna. Spelar ett box-to-box-spel och visar sällsynt stor mognad för sin ålder. Just nu är han en fantastisk nyttig spelare för Leverkusen, faktiskt lite som jag hoppar att vår egen Alexander-Arnold ska bli i Liverpool.

Naby Keita, 21 år, Leipzig
Kommentar: Dynamisk och snabb central mittfältare som är målfarlig. Jag kan tänka mig att han är högintressant för Klopp, verkligen en outsider inför kommande transferfönster.

keita
Oliver Burke, 19 år, Leipzig
Kommentar: Ytter, som främst spelar till höger, som Red Bull-klubben oväntat köpte loss från Notts Forest för £13 miljoner. Det var en prestigeseger för Leipzig och Bundesliga att norpa honom framför PL-klubbarnas ögon. Har inlett starkt i Leipzig.

Timo Werner, 20 år, Leipzig
Kommentar: Anfallare som under flera år har briljerat i Tysklands ungdomslandslag. Hann aldrig få sitt genombrott i Stuttgart, även om han blev bättre och bättre där. Förra sommaren var Stuttgart dumma nog att sälja honom till Leipzig för €10 miljoner. Har föga överraskande inlett starkt i Leipzig och det är bara en tidsfråga innan A-landslagsdebuten sker.

Yunus Mallı, 24 år, Mainz
Kommentar: Doldis som har briljerat på en offensiv innermittfältsposition de senaste säsongerna. Har schysst teknik och är duktig på att driva transportera bollen, samtidigt som han även producerar mål och assists. Hör hemma i en större klubb.

Konstantinos Stafylidis, 22 år, Augsburg
Kommentar: Offensivt inriktad vänsterback som är en av Bundesligas mest intressanta spelare på positionen. Hade helst klart haft goda möjligheter att konkurrera ut Hector i tyska landslaget om han hade varit tysk.

ko
Sead Kolašinac, 23 år, Schalke
Kommentar: Kompakt & allround defensiv spelare som främst är vänsterback. Kontraktet går ut nästa sommar och möjligtvis är han aktuell för Liverpool, skulle vara en bra och utvecklingsbar truppspelare att få in på Bosman.

Max Meyer, 21 år, Schalke
Kommentar: Liten offensiv mittfältare som är kvick, teknisk och spelskicklig. Gillar att dribbla. Halvdan form hittills den här säsongen men eftersom kontraktet går ut 2018 kan nog Schalke räkna med att motta några bud de kommande fönstrena.

Matija Nastasić, 23 år, Schalke
Kommentar: Minns ni hur bra Nastasić när han slog igenom i Manchester City? En spelare som är så bra i så ung ålder kan man aldrig räkna ut. I grund och botten en väldigt skicklig mittback, har inga tydliga svagheter.

Breel Embolo, 19 år, Schalke
Kommentar: Flyfotad anfallare som tyvärr har haft en trög start i Schalke. Det började med måltorka och fortsatte med en jobbig skada. Jag tycker nog ändå att det var smart att flytta till Schalke istället för till typ Liverpool eller Juventus, han kommer att få speltid och han kommer att leverera. Men tyvärr beräknas han inte vara tillbaka förrän i slutet av mars nästa år.

Leon Goretzka, 21 år, Schalke
Kommentar: Lång och ståtlig central mittfältare. Har en fysisk närvaro och läser spelet väldigt bra. Är spelskickligare och mer teknisk än vad man kanske kan tro. Spelar väldigt moget för sin ålder, trots en del skadebekymmer.

3 kommentarer
  1. En som såg väldigt intressant ut i början av säsongen var finländaren Pohjapalo, gjorde 4 mål på sammanlagt 30 minuters inhopp. Men åkte tyvärr på en tuff skada och kommer att missa sammanlagt 3 månaders spel för Leverkusen. Ska bli intressant att se ifall han kan hitta tillbaka till samma fina form när han återvänder efter sin skada.

    Får han fortsätta så kan han få en väldigt fin utveckling men om skadorna fortsätter så är väl risken att han blir en ny ”Forsell”.

  2. Pulisic kanske borde varit med? Känns som smart, teknisk och snabb vilket borde göra Klopp intresserad och var det även han som tog honom till Dortmund?

    Men Dahoud känns som ett hett alternativ. Gör en deal med BM och betala 15 i januari för att säkra hans underskrift till sommaren. Tror vi ligger i underläge jämt mot de stora, bjuder vi 100.000£/v bjuder de 150, 200. Vi måste lyckas snärja till oss mer profilstarka spelare under radarn men frågan är hur bra det går. Fast vi fick väl Torres även fast andra klubbar erbjudit mer i kuvertet vilket vi får hoppas fler tar efter.

    Annars en intressant lista med en del namn man inte hört innan. Blir spännande att se hur Klopp anser truppen bör förstärkas. Känns som att det kan bli lite förändringar i januari och framförallt i i sommar.

    • Jag valde medvetet att inte ta med spelare från Dortmund och Bayern, det känns knepigt att köpa därifrån.

Kommentarer är stängda.