________________

Manchester City har höjt sitt bud på Daniel Agger till £18 miljoner (The Manchester Evening News).

Manchester City är villiga att betala Daniel Agger £100 000/veckan och förebreder ett bud på £20 miljoner för mittbacken (GOAL.com).

* * *

Liverpools 17-årige högerback Ryan McLaughlin har blivit uttagen i Nordirlands senaste A-landslagstrupp. Nästa vecka ska Nordirland möta Finland i en träningslandskamp i Belfast (officiella uppgifter).

* * *

Liverpools talang Henoc Mukendi ska ansluta till Northampton på lån. Detta enligt spelarens egna twitter.

http://twitter.com/HenocMukendi93/status/232409104612749312

* * *

PSG har gjort ett sent, men mycket ambitiöst, försök att signa Lucas Moura (The Daily Mail).

Bologna kräver 20 miljoner euro för att släppa Gaston Ramirez. Liverpool och Tottenham är alltjämt intresserade, men Inter kan också komma att intensifiera sitt intresse om Moura flyttar till Paris. Inter gör nämligen stora ansträngningar att signa Moura (Gazzetta dello Sport).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Släpp Agger, allt annat är tjänstefel! Killen är grym men snittar väl knappt 15 matcher/säs pga skador.. vi bör även kunna få in en fullgod ersättare + pengar till fw om vi inte i vanlig ordning ska värva dyrt engelskt õverskattat!

  • Salmon: Det är intressant med Agger. Hans eventuella försäljning verkar vara en riktig vattendelare bland fans. För 1-2 år sedan hade många accepterat en försäljning för ~£20m, men nu – efter en relativt skadefri & fantastisk säsong – låter det annorlunda… Jag har ju alltid listor över intressanta spelare på samtliga positioner, skulle kunna publicera en över realistiska ersättare till Agger, om han säljs.

 2. Det är svårt kring Agger. En av mina absoluta favoritspelare men det känns som att han befinner sig på sin ekonomiska peak försäljningsprismässigt nu. Detta efter att ha varit relativt hel en säsong. Om priset och spelaren/spelarna som ersätter känns rätt så är jag nog för en försäljning om Agger själv vill lämna. Helst ser jag dock att han går till ett lag utanför PL.

  Jag ser lite likheter mellan honom och RVP. Två skadedrabbade spelare som haft skadefira säsonger och som nu blivit villebråd på marknaden. Jag tror, efter att ha läst en krönika på jobbahem.nu, att det kan vara rätt att sälja bara pga skadehistoriken.

  Läs och begrunda, och koppla gärna det till Agger: http://jobbahem.nu/2012/06/allt-ar-inte-svart-eller-vitt-vad-galler-rvp/

 3. Om det nu stämmer så sälj både Agger och Carroll.. Lägg pengarna +lite till på att få in en riktig världsstjärna!! Cavani? Hulk? Falcao? Lorriente? Javi Martinez/Munuain !!

 4. Om han säljs behövs en ny mittback i världsklass om liverpool vill kämpa för top 4.
  £20m är mycket pengar, men hur mycket är kvar efter ersättaren.
  Tycker han ska vara kvar, pengarna vi tjänar på detta är inte värt risken att inte hitta en ersättare.

 5. Högga, Det är inte så enkelt. Bara för att man har pengarna för att signa alla de du nämner så talar ju väldigt lite för att någon skulle vilja komma till Liverpool. Främsta anledningen är ju såklart att Liverpool inte spelar i Champions League, och de största spelarna vill inte gå till en klubb som inte spelar där.

 6. Känns som detta är ett riktigt ”gambling” tillfälle för Liverpool.
  Antingen så säljer vi och hoppas på att vi hinner få in en fullgod ersättare som helst ska kosta mindre än vad vi säljer Agger för.
  Eller så behåller vi Agger och hoppas på att han håller hela säsongen…
  Med Liverpools senaste historia med ”gambling” så gillar jag inte detta alls…

 7. Får vi över 20 miljoner så är jag för en försäljning, Agger är en stjärna när han är hel. Men inget talar för att han ska hålla sig hel bara för att han hade en relativt ok säsong förra året.

  Spelar ingen roll om vi säljer till City eller Barca, City’s avstånd till oss kommer inte öka markant med Agger i truppen, speciellt inte om han fortsättar gå skadad som han så ofta har gjort.

  Älskar Agger som spelare, men ser hellre att vi ersätter honom med en lovande spelare som har en större framtid: läs Sakho.

 8. Det här är väldigt delat. £20 är bra med pengar/ om man dessutom använder dom rätt kan vi köpa en yngre ersättare som håller i 10 år. På lång sikt kan vi göra ett superkap men på kort sikt, för den här säsongen blir det ett jätte tapp. Agger är en världsback när han är frisk och hade förmodligen lämnat oss för ett par år sen om det inte va alla skador. Klart är att det är ett tapp på kortsikt

 9. Såg nu att rodgers rycker i ricardo Quaresma.. Bra eller dåligt vad tror alla känns ganska förut den spelaren! Även allen ska vara nära en ”presentation”

 10. Det finns väl inget som INTE talar för att han inte skulle ha en skadefrisäsong heller, RobinD? Det vet man ju först efteråt, och det är det som är det svåra i Aggers fall. Kan lika gärna var så att förra säsongen var då han blev kvitt de svåra skadorna. Han hade inte en relativt bra säsong, väldigt bra säsong skulle jag vilja säga med Skrtel.

  Ett mittbackspar är så himla knepigt, det ska klicka mellan spelarna och de ska komplettera och förstå varandra. De ska funka som ett par lika mycket som vara bra individuellt. Igen, det är inte bara att värva in Sakho och tro det blir succé för han är ung och lovande (jag ser gärna honom dock eller liknande mittback men ingen garanti för succé).

  Jag menar försvaret och med Pepe är vår starka del, det vore skönt att ha ett mindre problem att tänka på. Det kommer ta tillräckligt lång tid att spela in ev. nya offensiva spelare. Att ha en ny general som ska styra backlinjen och bygga upp ett samspel med Pepe och de andra 3 kan bli ödesdigert.

  Hade hellre sett vi förlänger hans kontrakt om han själv vill stanna — vill han inte stanna ska vi åtminstone ha £25M för Agger, speciellt från City.

 11. Joakim: Finns väl inget som säger att han INTE skulle kunna gå skadefri heller som du säger, men att döma av andra skadebenägna spelares historier så brukar det sällan bli bättre med åren. Agger verkar ha kroniska problem med delar av sin kropp och verkar vara ömtålig rent kroppsligt även om hans spelstil är raka motsatsen då han spelar rätt hårt.

  Det enda jag säger är att jag hellre bygger nytt utan Agger om vi får ett bud över 20 miljoner, om han vill lämna dvs.

  Hellre en ung lovande mittback utan skadehistorik än en Agger som vill bort och är skadebenägen. Vi får nog inte ett tillfälle bättre än detta att ta betalt för honom.

  Sen om det blir Sakho eller någon annan det får vi väl se, men vi står inför en långsiktig ombyggnation, då kanske det är lika bra att inkludera mittbackspositionerna också.

 12. Agger till city , varför sälja till konkurrerande lag i samma liga hela tiden??
  Sälj honom till real, Barca eller typ PSG om han nu ska säljas.

  OM nu han vill till city så ska dom få betala ett löjligt högt pris för att få honom.

  Typ när Newcastle sålde carroll.

  Mitt motto är att aldrig sälja sina spelare till konkurrerande lag i samma ligan om dom inte betalar 3 dubbelt spelarens värde.

  Låt dom få höja hela tiden…
  Dom är ju desperata att köpa ihop ett lag precis som Chelsea så låt dom få betala oerhört mycket !!

 13. Håller med Robin D och Salmon, skador blir ju tyvärr inte heller mindre sällsynta med åren.
  SÄLJ!

 14. Vill lägga till ytterliggare en aspekt som säger nej till en försäljning av agger.

  Förra året ändrades väldigt mycket i truppen och som alla såg blev resultaten lidande tack vare tack.
  Det är alltid svårt att ändra massa positioner och spela ihop lagdelar och spelare med varandra.

  Lägg till att backlinjen va våran KLART bästa lagdel hästlängder före alla andra och anledningen till det stavas team skrtel- agger .
  Dom agerade som ett riktigt mittlås ska agera och ändra något där vore som att skjuta sig själv i benet.

  Hela laget kommer bli lidande i lång tid framöver om agger säljs.

  Jag är övertygad att han ska stanna.
  När agger är frisk tillhör han dom 5 bästa mittbackarna i världen.

  Jag har helt enkelt väldigt svårt att se anledningar att sälja honom. Både han och skrtel är i sina bästa år och om vi lyckas förlänga med båda så har vi en av världens bästa mittlås i 4-5 år framöver.

 15. Vore intressant att se en lista som du nämde Pelle!

  Att påstå att Agger är top5 i världen när det gäller MB är väl ändå att ta i? Inget snack om att han är en gedigen toppspelare, men vissa har en tendens att hypa våra ordentligt bara för han spelar i rött…
  Hur många titlar har exempelvis Agger på kontot osv..

 16. Får vi över 20milj så lär vi sälja. Bra betalt för en spelare med så få matcher spelade/ säsong.

  Skulle gärna vilja se Papadopoulos från Schalke som ersättare i så fall. Men våra pengar för Agger skulle krävas för att få loss honom+att Schalke skall kvala för CL. Men det vore en dröm.

 17. Om vi säljer agger kan vi sälja skrtel också eftersom utan agger är skrtel inge bra.
  Sen ifall vi säljer ska vi köpa KVALITÉ inte ashley Williams..
  Känns som Liverpool måste börja göra klart i sina köp innan 1 vecka.

  Sen inte sälja agger förrän ersättare är nästan helt klar 🙂

  YNWA

 18. JesperEss: Anser inte vi ska köpa in en ny mittback för dom pengarna utan satsa på Coates!! Ge han tid!!! Och sen så kan vi erbjuda cash får vi spelare!! Bara kolla City !! Innan dom spela CL!! Robinho etc!!

 19. Sälja en nyckelspelare till äckliga ekonomiskt dopade City? Inte en chans.

 20. Tycker inte vi behöver en ny mittback. Kelly håller och är faktiskt riktigt bra. Han är väldigt underskattad.

  Köp in Gargano från Napoli, Abel Hernandez från Palermo, Gaston Ramirez, Afellay.

  Och sälj Spearing, Joe Cole, Adam, Bellamy.

  • Oliver: När har du sett att Kelly håller som mittback?

 21. Malte

  Precis min mening.
  Låt city få visa hur mycket pengar dom har.

  Någon som vet vad vi får sent in på silly season för våra pengar.
  Låt oss visa att det är inte pengar som bestämmer utan Liverpool football club 😉

 22. Salmon: Hur många titlar har Gerrard som är värt att skriva hem om förrutom 1 CL? Ens spelare mäts inte enbart i titlar. Man ska spela i rätt lag vid rätt tid också.

  RobinD: Nej precis min poäng, man vet inte före efter säsongen, så att ta ut i förskott att han kommer vara skadad mycket verkar rätt korkat. Sen snackar folk om Agger som han vore 35 år. Han är 27 år och har flera år kvar på toppnivå. Skrtel är väl i samma ålder och vi har ett inspelat backpar som vore ödesdigert att splittra på.

  Har inte klubben lärt sig något efter försäljningen av Xabi Alonso? Precis som med Xabi så är Aggers fotbollsvärde bra mycket mer värt än det finansiella värdet.

  Men om vi vill sluta runt 8 i år igen så sälj för gud skull. Vi kan ju spela in 10 nya spelare utan problem. Gick ju skitbra i fjol.

 23. Varför är det alltid vi som ska sälja våra toppspelare??
  Alonso , macherano , arbeloa , meireles , Torres .

  Arsenal vägrar ju sälja van persie
  Tottenham vägrar sälja modric och bale.

  Vad hade just dom 2 lagen varit förra säsongen utan just dom spelarna.
  Sämre än oss.

  Det är inte lustigt klubben har slutat 6a, 7a och nu 8a.

  Fortsätt sälj och vi kommer fortsätta dala i ligan.

 24. Håller ang att vi inte ska sälja våra toppar till konkurrenter, Men man måste ändå värdera vad som är värt!! Skulle vi få dom summorna det snackas om 17-20 mlj p så måste vi sälja! Visst Agger är bra men kolla antal spelade matcher! År efter år är han borta extremt mycket,Och han blir inte yngre heller( dock menar ja inte att han är för gammal) Våga satsa på Coates!!

 25. Joakim: korkat? Nej snarare realistiskt, det är ju mer troligt att anta att hans skadebekymmer kommer vara på samma nivå som de senaste 5 åren än att de försvinner. Om något är korkat då är det att tro att han mirakulöst skulle förbli hel nu för att han haft en ok period i ett år. Ingen av oss kan veta, men jag gillar inte att du försöker antyda att jag är korkad, speciellt inte när du argumenterar om en spelare som på 6 säsonger inte gjort mer än 27 framträdanden i någon av dessa. Dessutom en säsong där det blev 5 matcher och tre där han mäktade med runt hälften.

  Agger är bra men absolut inte oersättlig.

 26. Pelle2x: Du vet väl att Kellys riktiga position är mittback? Pluss att jag tycker att han är bättre defensivt än Johnson till höger. De borde ge han chansen i mitten jämte Skrtel om Agger blir såld.

  Han har bara fått spela till höger pga Agger,Skrtel o Carra har spelat i mitten.

  • Oliver: Jag har följt Kelly sedan tidiga tonåren och vet mycket väl på vilka positioner han kan spela. Jag vet även att A-lagsledningen har skolat om honom till ytterback och även varför de har gjort det. Det finns inget belägg för att han skulle vara en riktigt bra mittback på PL-nivå, men jag skulle mer än gärna bli motbevisad. Vidare kanske du borde omvärdera vad hans ”riktiga position” är. På seniornivå är det uppenbarligen ytterback som gäller hittills i alla fall.

 27. Jag har svårt att förstå varför alla ska lägga så j-a stor vikt vid priserna?!? Jag anser mig vara ett STORT pool-fan och har så varit i ca 15 år, och oberoende av hur stort fan man är så har INGEN tillgång till FSG:s plånbok. Ingen av oss vet vilka summor dom kan/vill lägga. När man dividerar om vi ska sälja agger för 20m pund men absolut inte för 16m, hur tänkbar man då?
  Tänk spelar kvalitet istället. Kan Allen tillföra något som gör laget bättre? Om svaret är ja så vill jag se han i laget. Priset spelar (för mig) ingen som helst roll!
  Vill jag se Agger bli såld? – NEJ!
  Kommer laget bli bättre av att sälja honom? – NEJ!
  Vem behöver vi få in istället för att laget ska bli bättre och kommer det köpet ske? – Tror inte det så med andra ord:
  Jag vill inte se Agger såld!
  Skjut ner mitt resonemang om ni vill men i slutändan är fakta ändå fakta. Det är inte våra pengar, det enda vi kan hoppas på är att vi har ägare som inte kör klubben i ekonomisk skit. Samt att truppen blir starkare – inte svagare. Detta måste väl ändå tom du hålla med om Pelle2x

  • Bo: Jag håller med om att laget inte blir bättre av att sälja de bästa spelarna. Om klubben behöver få in pengar finns dessutom många andra spelare som bör skeppas före Agger. Sedan kan man tänka efter på hur mycket pengar Agger egentligen skulle inbringa. Han kommer förmodligen att kunna säljas för ca £20 miljoner. Av den summan ska först och främst en ersättare köpas in. När ersättaren – som troligtvis är en sämre mittback – har köpts in kommer förmodligen inte överdrivet mycket att återstå av Agger-pengarna. Jag är förvånad över att Liverpool är på väg att sälja Agger för ca £20 miljoner, med tanke på hur lite de pengarna räcker till på dagens transfermarknad. Det är trots allt bara lite mer än vad Joe Allen kostar, och likväl ungefär lika mycket som Stewart Downing (0+0) kostade…

   Priserna blir viktiga i och med att det redan står klart att FSG inte är beredda att lägga några stora pengar på Liverpool.

 28. Kelly och coates är 2 unga väldigt talangfulla mittbackar som är riktigt bra backup men skrtel och agger va ligans bästa mittbackspar förra året.

  Sånt tar lång tid att spela ihop oavsett vem vi får in som ersättare.

  City började köpa som galningar för 5 år sen och det är först nu dom vann ligan.

  Det bevisar att det är inte bara köpa någon och tro vi är ett lika bra lag.

  Det tar tid att spela ihop lag. Vi har redan tillräckligt mycket förändring i laget att spela ihop.
  Vi behöver inte ännu en på den absolut svåraste platsen att ersätta.

  Snälla tänk lite realistiskt nu folk…

 29. Många tankar i denna debatt för mig finns de två sidor av myntet.

  1: Agger vill vara Liverpool trogen.
  Åtgärd: förlänga kontraktet med en av PL bästa mittbackar som VILL bidra till Liverpools framtid!

  2: Agger ser till plånboken/kortsiktigglädje och
  önskar sig bort.
  Åtgärd: spelare som kan skapa obalans splittringar i truppen genom att inte vilja vara där
  dom är kan få ödestigna konsekvenser. Starta budgivning casha in MAX lägg pengarna på spelare som VILL reprecentera Liverpool!

  Tycker för övrigt BR gör rätt åtgärder när han skeppar iväg de spelare som sitter på höga löner i förhållande till prestation/kapasitet.

  Vad tycker du Pelle?

  Tack för en mycket uppskattad blogg!

  • Olof: Tack för berömmet. Angående Agger tyder allt på att det är Liverpool som vill casha in honom för att finansiera andra nyförvärv. Han vill alltså vara kvar. Troligtvis är hans skadehistorik orsaken till Liverpools ställning i frågan.

 30. Robin -Kan det vara så att 4:av dom du räcknade upp själva sökte sig ifrån klubben. Då kanske man måste sälja sina toppspelare.

 31. Det är skrämmande hur vissa överskattar vissa av akademin/ unga spelarna, en del tror att vi både har Silva, messi och Intiesta.

 32. Rykten säger nu att City vill involvera Adam Johnson i Agger dealen. Jag skulle ärligt talat vara för en försäljning om man fick £10-15+Johnson. Detta trots att Agger är en av mina absoluta favoriter. Jag tycker det är synd att man inte gick in hårdare för att få Vertonghen, för mig en ultimat ersättare men annars finns Papadopoulos också.

 33. £15 miljoner + Adam Johnson så är jag för en försäljning……………

 34. RobinD: Touchy? Jag sa det är korkat att gå händelserna i förväg och om du tog det personligt så gör du kanske det. Och om vi säljer Agger för han är skadebenägen och sen tänker folk att Kelly ska ta över som är minst lika skadebenägen. Lycka till Liverpool.

  Drar Agger i år kan vara säkra på att Suarez, Lucas och Johnson, kanske Pepe med är på väg ut nästa år. Sen kan vi ju försöka locka någon som helst kvalitet till klubben, då hjälper inte ens vår historia som dragningskraft.

 35. Inte ett dugg touchy, gillar inte hur du uttrycker dig bara.

  Sen har väl ingen sagt, iaf jag, sagt att Kelly är ersättaren till Agger. Det går att värva också.

  Att andra drar för att Agger lämnar köper jag inte heller, det beror på hur vi ersätter och presterar i ligan. Där om något går du händelserna i förväg.

 36. RobinD: Delvis handlar det om hur vi gör det i ligan. Men om våra ryggradsspelare försvinner så lär vi ju iaf inte gör det bättre om vi ersätter med 28 åring från Swansea. Ska vi förvandlas till Swansea?

  Det sänder signaler till de andra spelarna om vi säljer våra bästa, istället för behålla dem och förstärka ännu mer. De inser också att bli riktigt slagkraftigt kommer det ta ett par, kanske flera år. Det var ju av exakt den anledningen Torres ville lämna — Liverpool var inte starkt nog och kunde inte konkurrera.

  Det är Downing och Adam och liknande spelare som borde säljas. Inte Agger, Lucas, Suárez, Skrtel. Det är de vi borde bygga laget på. Vi har fortfarande inte återhämtat oss 3 år senare sen Xabi Alonso drog, tragiskt men sant.

 37. Vi får inte köpa från Swansea om inte vissa saker inträffar så att Williams skulle ersätta är långsökt. Och nej visst är det Inge bra att sälja vår ryggrad, men ibland som mindre klubb (prestationsmässigt) så har man inget val. Torres, Alonso, Masch och eventuellt nu Agger ville/vill bort, blir det bättre att tvinga kvar dessa?

  Tyvärr ser fotbollen ut så att spelarna inte alltid hedrar sina kontrakt.

  OM Agger vill bort, och enbart OM, då är jag för en försäljning, men det ska kosta. Och ersättaren ska inte signalera att vi är påväg ned. Dååste vi signa typ Höwedes, Hummels, Sakho eller liknande.

  Om det är möjligt vet jag ej, förmodligen enbart Sakho. Ska vi dessutom sälja Agger ska ersättaren vara klar innan Agger lämnar.

  På så sätt håller vi ansiktet, bygger för framtiden och undviker desperationsvärvningar på fönstrets sista dag.

 38. RobinD: Det är han som ryktas iaf. Att de har ett avtal är mest nonsens. Kommer Liverpool med ett stort nog bud så lyssnar Swansea, precis som vi gör just nu på City. Är budet stort nog så får vi honom.

  Man kan mycket väl tvinga kvar en spelare om han har kontrakt. Arsenal gjorde det med Fabregas och gör detsamma med RvP. Spurs lovade redan i fjol att Modric skulle få gå men anser att inte Real Madrids bud är bra nog. United och Ronaldo kom väl mer överens om att han skulle spela en ”extra” säsong innan han gick till Real Madrid.

  Sätter man hårt mot hårt så får man mycket riktigt mindre pengar året därpå om inte spelaren vill förlänga sitt kontrakt. Men då låter man sig åtminstone inte hunsas av klubbar som nödvändigtvis inte är bättre men har mer pengar.

  Det är det som oroar mig lite med klubben att vi ofta får betala sinnesjuka överpriser men gärna säljer alltför billigt. Som du säger, har vi ingen ersättare klar för Agger ev. lämnar så kommer de mjölka oss på pengar.

  Jag vill att vi värvar Godin (från Uruguay), han spelar för A. Madrid. Då tror jag Coates kan acceptera 1 år till på bänken och som 3:e alternativ. Ev. försvinner Skrtel nästa år och då har vi ett urugyanskt mittlås.

  Dessutom får vi Godin så lär det ju inte minska chanserna för Ramirez vill till oss heller + Suarez förmodligen kommer trivas väldigt mycket bättre.

  Får vi £22M för Agger — £8M för Godin + £14-15M för Allen. Tanken är inte så dum tycker jag.