________________

Manchester City har blivit tillsagda att de måste buda mer än de £22 miljoner de betalade för Joleon Lescott för tre år sen för att få Daniel Agger. Den högsta summan som City betalat för en försvarare är just £22 miljoner. City’s värvningschef Brian Marwood har gett en indikation på att City kan tänka sig att höja sitt bud från £12 miljoner till ungefär £18 miljoner. Men Marwood kan även slänga in en spelare för att få Agger, där Adam Johnson är en av spelarna som kan intressera Rodgers. Detta menar den väldigt pålitlige Tony Barrett (Times).

Liverpool har sagt till Manchester City att de måste buda mer än £22 miljoner för att få Daniel Agger (The Guardian).

Manchester City har blivit tillsagda att de kan få Daniel Agger, men bara om de lägger ett bud i £20 miljoners-klassen. Om City hostar upp pengar för Agger så kommer Rodgers att använda en del av pengarna till en ersättare för dansken och resten kommer att användas till en attackerande mittfältare där Clint Dempsey fortfarande är på radarn (The Mirror).

* * *

Liverpool visar intresse för Nuri Sahin och antas vara beredda att acceptera Real Madrid’s krav för att släppa honom. Kraven för att Madrid-klubben ska släppa Sahin är antingen på lån eller en permanent affär där Real får en rimlig återköpsklausul. Liverpool och Brendan Rodgers sägs ha ett övertag på de andra intresserade klubbarna då Rodgers känner José Mourinho sedan tidigare. De andra klubbarna som är intresserade är Arsenal och Tottenham (Marca).

* * *

Liverpool försöker att få till en affär för den vindsnabbe Barcelona-spelaren Cristian Tello. Barcelona är villiga att låna ut Tello med en köpoption där Liverpool kan få den spanske OS-deltagaren permanent (The Mirror).

* * *

Liverpool är beredda att motvilligt släppa Craig Bellamy på grund av personliga skäl. Cardiff är i pole position att signa walesaren på en free transfer. Skälet till att Bellamy vill lämna sägs vara för att han vill komma närmare sin familj (Sky Sports).

Craig Bellamy har förkastat ett kontrakt på £60k i veckan ifrån QPR för att istället skriva på för sin hemstads-klubb Cardiff. Väl där kommer han att tjäna mindre än hälften av det som QPR erbjudit honom (The Mirror).

* * *

Twitter-rykten:

* * *

Skrivet av:

19 kommentarer
 1. Bellamy visar att pengar inte är allt, utan att hjärta och lojalitet går före. Han kommer bli en ikon i Cardiff men hade gärna sett han i den röda tröjan en säsong till.
  YNWA

 2. Härliga rykten måste jag säga!(-agger)

  Sahin och en utav Afellay/Tello skulle vara grymt, frågan är då bara vad vi gör med Allen? Köpa in båda kan väl inte vara ett alternativ? Det enda skulle vara ifall Adam försvinner och ersätts utav Allen.

  Angående Agger hoppas jag absolut inte att vi kommer sälja. Han är bättre än den spelaren vi kommer få in istället, för vi kan inte attrahera de största ”talangerna”. Men kan förstå Liverpool som klubb ifall vi säljer för allt över 20milj+ men allt under är dålig buisness faktiskt.

  Om 6-10 milj är öronmärkta till Dempsey är det inte mycket över till en spelande mittback av hög kaliber. Bara en utav anledningarna som jag inte vill att han ska säljas.

 3. Gillar tello och sahin ryktena! Sahin var så fruktansvärt bra i Dortmund och passar rodgers spel som handsken! Sälj Adam och Spearing och köp allen och lån på Sahin med köpklausul så har vi Gerrard, Allen, Sahin, Lucas, Shelvey, Suso på mitten, riktigt bra isf!

  Sen Pelle, skulle du lägga upp en lista med namn över ev. ersättare till Dagger?
  Sen undrar jag, har allt intresse från oss försvunnit gällande Belhanda(stavning?)

 4. Självklart hoppas jag även på att Jordan IngentingHänderSon får en bra utveckling under Rodgers. Hört att han sett bra ut under försäsongen…?

 5. £18 miljoner plus Adam Johnson är ju ett givet bud att ta om det skulle inträffa!

 6. Läste på nätet (minns ej var) att Barca vägrar släppa Tello eftersom de ser honom som en framtida A-lags spelare.

  Och läste också att Mark Hughes tackade nej till Bellamy för att han tycker att det inte finns plats för honom i truppen.

 7. Läste det var Bellamy som tackade nej till Hughes och QPR, trots han blev erbjuden £60K/veckan, för gå till Cardiff där han kommer tjäna hälften så mycket… Han verkar vilja hem helt enkelt.

  • Joakim: Ja, Bellamy verkar vilja flytta hem till Cardiff. Hans familj bor ju redan där och om jag inte minns fel så spelar hans son i Wales U16-landslag.

 8. Pelle, jag tar mig friheten och skriver att Carzola är officelt klar för Arsenal (goal.com)

  Det ser onekligen intressant ut för kanonerna, undrar hur han kommer mönstra sin 11:a Mr Wenger!

 9. Sahin vill madrid ha tillbaka, barcelona med tello likaså. De blir bara tillfälliga spelare. Bättre köpa spelare som stannar efter att vi utvecklat dem.

 10. Vrf köper vi inte toulaloun från Malaga osså får gerrard mer fri roll!
  Sen vill jag se varela!
  Försvinner agger ja då köper vi Höwedes!
  Det här vore grymt förutom att agger försvinner men då kmr vi högt upp nästa År tro mej!

 11. Kingpin, Du läste den artikeln lite för hastigt. Hughes sa att Bellamy inte får plats i Cardiff’s(!) trupp. Märkligt uttalande, så jag kan ju förstå varför du läste fel.

 12. vad har Hughes med cardiff att göra eller vad ger honom rätt att kommentera deras trupp?

 13. Suarez har skrivit ett nytt långtidskontrakr enligt många källor på twitter. Har inte dubbelkollat officiella sidan, men känns trovärdigt.

  Så kan domedagsprofeterna lugna sig lite nu?

 14. Orkar inte följa denna silly season mer asså.

  Vill bara avsluta med att såhär sent ska man aldrig sälja för det är omöjligt att hitta en bra ersättare som är igenomtänkt och till en hyffsad peng.

  Tänk på det… Ni som vill sälja agger.

 15. Robin#
  Säg inte de Wenger hittade Mertersacker;)

 16. Mertersacker är inte i aggers klass.

  Tycker det är svårt att ens skriva en lista på 10 backar som är bättre än agger.

  Visst kommer det in ett bud på 20 miljoner pund plus Adam johnson så är det ju någon man ska värdera men jag hade tyckt det vore väldigt tråkigt att bli av med agger… Speciellt till city.

  Till real , Barca eller PSG hade jag inte haft några problem med men mot konkurrerande lag i samma liga tycker jag man aldrig ska sälja till.

  Hur som helst så kommer Liverpools defensiv bli lidande om agger säljs… Oavsett vem ersättaren blir.
  Det tar nämligen tid att spela ihop en trygg och välkomponerad backlinje… Det ska folk ha klart för sig.

  Det är inte bara att köpa eller sälja spelare hit och dit hela tiden.
  Kontinuitet är guld värt.

Kommentarer är stängda.