______

Officiellt bekräftade övergångar:

– Vladimir Weiss från Manchester City till Pescara.
– Erwin Hoffer från Napoli till Eintracht Frankfurt (ettårslån).
– Ekigho Ehiosun från Samsunspor till Genclerbirligi.
– Heiðar Helguson från QPR till Cardiff City.
– Salomon Rondon från Malaga till Rubin Kazan.

* * *

Liverpools ägare är beredda att ge Brendan Rodgers full uppbackning genom att buda £15 miljoner på Joe Allen (The Mirror).

Rodgers planerar att ta ett framtidssnack med Daniel Agger. Rodgers vill behålla Agger, men om dansken vill lämna kommer intressenterna – Barcelona och Manchester City – vara tvungna att dubbla sina nuvarande bud som ligger på £13 miljoner (The Mirror).

AS Roma kan komma att blåsa Liverpool på Clint Dempsey. Fulham kräver £10 miljoner för Dempsey – en summa som Liverpool vägrar betala. Dempsey skulle föredra en flytt till Liverpool, men är samtidigt öppen inför en flytt till Roma, som förbereder ett bud på amerikanen (The Mirror).

* * *

Spurs håller på att tappa tålamodet med Emmauel Adebayor. Nu kollar de på alternativ, så som Leandro Damiao och Daniel Sturridge (The Mirror).

Manchester City visar intresse för Scott Sinclair, som betraktas som ett billigare alternativ till Theo Walcott. Liverpool, Aston Villa och Fulham är också intresserade av Sinclair, men City ligger närmast till hands. Sinclair skulle kunna kosta så pass lite som £5 miljoner och City vore villiga att tredubbla hans nuvarande lön, som ligger på £20 000 i veckan (The Mirror).

* * *

Barcelona kommer att buda £15 miljoner på Alex Song (The Mirror).

Arsenal har inlett förhandlingar med Nuri Sahin. Det handlar om ett eventuellt ettårslån (The Mirror).

Insiderkällor inom Arsenal tror att den senaste tidens värvningar har fått Robin van Persie att ändra sig om klubbens ambitioner. Nu måste dock Arsenal ge honom ett kontraktserbjudande som han nappar på (The Mirror).

Gregory van der Wiel kan komma att flytta till Arsenal för £7 miljoner (The Mirror).

* * *

Manchested United är på väg att slutföra två övergångar för sammanlagt £50 miljoner. Lucas Moura kommer att genomgå en läkarundersökning redan idag (söndag), då han reser ner från Newcastle till Manchester för att genomföra denna. United och Sao Paulo är överens om en övergångssumma på £30 miljoner. Dessutom har United goda förhoppningar om att rekrytera Robin van Persie för £20 miljoner (The Daily Mail).

Victor Moses är fortfarande högaktuell för Chelsea (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #1:

Craig Bellamys framtid är alltjämt oklar…

* * *

Matias Suarez har misslyckats med läkarundersökningen i CSKA, som därmed avbryter övergången.

* * *

Manchester United är intresserade av Isco. De har scoutat talangen och visar nu diskret intresse för honom. De kan komma att intensifiera sitt intresse under den kommande veckan. Isco har en utköpsklausul på omkring £20 miljoner (The People).

Chelsea är på väg att buda £25 miljoner för André Schürrle (The People).

Chelsea är nära att signa Victor Moses för £7,5 miljoner (The People).

* * *

Manchester United planerar att konkurrera ut Chelsea om Robert Lewandowskis signatur. United hoppas redan nu komma överens med Borussia Dortmund om övergångsvillkor som ska ta Lewandowski till Manchester nästa sommar. Om ett år kommer Lewandowski att ha ett år kvar på sitt kontrakt och United villiga att betala £12 miljoner för polacken. Chelsea vill väldigt gärna signa Lewandowski, men de vill ha honom i detta transferfönster (The Daily Mail).

* * *

Om Liverpool får ett bud på £20 miljoner för Daniel Agger kommer man troligtvis att acceptera detta. Barcelona, som är en av intressenterna, har dock Alex Song som sitt ”top target” (The Daily Mail).

Liverpool är intresserade av Swanseas mittback Ashley Williams (The Daily Mail).

Liverpool och West Ham är som bekant överens om övergångsvillkoren för Andy Carroll, men anfallaren väntar på att Newcastle ska agera, eftersom han hellre vill dit (The Daily Mail).

Liverpool måste vänta i ett halvår innan den nya scouten David Fallows tillträder på posten. Fallows har sagt upp sig i Manchester City men får inte jobba hos en konkurrent under det närmaste halvåret efter uppsägningen (The Daily Mail).

* * *

Ashley Cole har ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea och parterna befinner sig i förhandlingar. De är dock inte nära att komma överens, då Cole vill ha hela £200 000 i veckolön, vilket Chelsea inte är villiga att betala honom. Samtidigt saknas inte intressenter, då exempelvis Real Madrid är intresserade av vänsterbackens tjänster (The Daily Star).

* * *

Montpelliers lagkapten Mapou Yanga-Mbiwa har bett klubben om att släppa honom till AC Milan (La Gazzetta dello Sport).

AS Roma är intresserade av Sao Paulos mittback Rhodolfo (Corriere dello Sport).

* * *

Blackpool visar intresse för Emile Heskey (Sky Sports).

Aston Villa är intresserade av Schalke-mittfältaren Anthony Annan (Sky Sports).

Aston Villa visar även intresse för Japans OS-kapten Maya Yoshida (De Telegraaf).

* * *

Uppdatering #2:

Detta är det tredje transferfönstret i rad där Roberto Mancini vill signa Daniele De Rossi. Värvningsförsöket ser dock ut att misslyckas ytterligare en gång, eftersom Citys ledning är ovilliga att backa upp Mancini på grund av den enorma utgift som De Rossis övergångssumma + lön skulle innebära. En av orsakerna till ovilligheten är att De Rossi numera är 29 år gammal, och klubbledningen vill inte spendera stort på ytterligare en äldre spelare. Sedan tidigare har Citys ledning backat upp Mancini i jakten på Robin van Persie – som ju också är en svindyr spelare på närmare 30 år (The National).

Manchester City har redan tappat flera scouter till andra PL-klubbar. Två av dessa är David Fallows och Barry Hunter, som ju har flyttat till Liverpool. Nu har City vidtagit åtgärder för att behålla scouterna Rob Newman och David Fernandez, som också har jagats av Liverpool. City har lyckats behålla Newman och Fernandez genom att promota de till högre poster inom scoutingorganisationen (The National).

* * *

Galatasaray ger Arsenal konkurrens om att signa Nuri Sahin på lån (The Daily Express).

Wolves har accepterat Christophe Berras transferbegäran. De hoppas ersätta honom genom att låna Manchester Citys Stefan Savic (The Daily Express).

Romelu Lukaku vill stanna i Premier League om han blir utlånad av Chelsea (The Daily Express).

Chelsea har höjt sitt bud på Cesar Azpilicueta. Det senaste budet ligger på £7 miljoner (The Daily Express).

Moussa Dembele är Real Madrids ”plan B” om de misslyckas med att signa Luka Modric (The Daily Express).

Aston Villas ägare Randy Lerner är beredd att lyssna på bud för klubben (The Daily Express).

* * *

Uppdatering #3:

Liverpool förbereder ett bud på £8 miljoner för den kontroversiella portugisen Quaresma (Fanatik).