Liverpool gör ett försök att behålla spanjoren.

Förra helgen skrev vi om de franska uppgifter som gjorde gällande att Pedro Chirivella och Nantes är överens om ett 3-årskontrakt. Det föreföll komma från en säker källa, men idag framkommer helt motsatta uppgifter som istället gör gällande att Liverpool fortfarande jobbar på att behålla den spelskickliga mittfältaren.

Det är Neil Jones på GOAL som skriver att Liverpool har erbjudit Chirivella ett 5-årskontrakt – men han är noggrann med att påpeka att 22-åringen inte har skrivit på och att han heller inte har tagit ett beslut om han vill stanna i LFC eller röra på sig. Klubbar som Glasgow Rangers och Nantes är intresserade, uppger Jones.

Chirivella blir free agent i slutet av juni och är säkerkligen ett relativt hett namn på transfermarknaden, då fler klubbar än vanligt förväntas leta efter budgetvärvningar som exempelvis den tidigare Valencia-spelaren.

Utöver Chirivella blir också Nathaniel Clyne och Adam Lallana free agents i slutet av nästa månad. Det finns ingenting som talar för att någon av de bägge veteranerna kommer att förlänga kontrakt. Enligt Jones skulle Liverpool gärna vilja förlänga med Lallana, men Jürgen Klopp uppges acceptera mittfältarens önskan om att röra på sig för att få mer speltid någon annanstans.