Spanjoren uppges lämna Liverpool för spel i Frankrike.

Pedro Chirivella har varit i Liverpool sedan 2015. När Chirivella var den spelskickliga mittfältaren spansk U17-landslagsman och hade varit lagkapten för Valencias ungdomslag under många år. Han har dock aldrig lyckats etablera sig i Liverpools A-lag och man kan heller inte säga att han har haft marginalerna på sin sida alla gånger.

Oturen var nämligen framme rejält vid slutfasen av 2019 års januarifönster. Då lånades Chirivella ut till Extremadura, men eftersom pappersarbetet inte blev klart i tid fick han inte spela för laget under den återstående delen av säsongen. Han tränade dock med Extremadura istället för att vara kvar i Liverpool under den tidsperioden.

Den här säsongen har Chirivella, numera 22 år gammal, faktiskt spelat 7 cupmatcher för Liverpools A-lag. Han har stundtals varit briljant, då han visat prov på fin spelförståelse och passningsspel. Det har gjort att många LFC-fans har återupptäckt kvalitéerna hos den tidigare supertalangen, men förstås också väckt intresse hos andra klubbar.

I juni 2018 accepterade faktiskt Liverpool ett bud från Rosenborg, men då tackade Chirivella nej till en flytt. Den norska klubben var beredda att betala £2,4 miljoner – som kunde stiga till £3,5 miljoner beroende på om prestationsbaserade tillägg hade triggats – och av allt att döma hade LFC dessutom fått en återköpsklausul.

Nu går Chirivellas kontrakt ut och allt tyder på att han kommer att lämna. Idag rapporterar dessutom den franska källan 20 minutes att Chirivella är överens om ett 3-årskontrakt med Nantes. Detta är en i sammanhanget pålitlig källa och vi kan nog räkna med att uppgifterna stämmer, förutsatt att Nantes inte får plötsliga akuta ekonomiska problem i och med coronakrisen, men å andra sidan bör Chirivella inte vara en dyr värvning för dem.

Om ett par veckor fyller Chirivella 23 år och det är nog dags att han börjar spela ordinarie någonstans istället för att sitta på läktaren när hans lag spelar ligamatcher. En flytt till Nantes låter bra för alla inblandade, tycker jag.