Den tidigare LFC-anfallaren fick en hård avstängning – men i praktiken missar han inga matcher.

Daniel Sturridge lämnade Liverpool efter den här säsongen. Olämpliga aktioner från hans tid i klubben har dock medfört konsekvenser fram tills idag. Som många kanske minns blev Sturridge anklagad för att ha brutit mot de etiska riktlinjer som varje fotbollsspelare är förpliktiade att följa – men färre verkar ha snappat upp domen mot honom.

FA levererade nämligen den absolut hårdaste domen som någon engelsk fotbollsspelare har råkat ut för sedan Premier League bildades. Sturridge blev avstängd från allt fotbollsspel – globalt – i 4 månaders tid med start första mars. Bakgrunden var att Sturridge tipsade sin bror om att han var på väg att skriva på för Sevilla i ett tidigare transferfönster. Ironiskt nog hamnade aldrig Sturridge i Sevilla, men det spelade ingen roll för FA, som såg till att han fick en lång avstängning.

När Sturridge skrev på ett 3-årskontrakt Trabzonspor i augusti 2019 var det oklart om han skulle få ytterligare avstängning, men när det stod klart att han stängts av i hela 4 månader, valde parterna ömsesidigt att bryta kontraktet. Det innebär att Sturridge är free agent.

Om säsongen hade fortsatt som planerat hade Sturridge missat de 14 sista ligamatcherna samt en cupfinal. Han är avstängd till 17:e juni, och ironiskt nog kan coronaviruset göra att konsekvenserna av avstängningen är minimal, eftersom Turkiet likt många andra har tagit ett uppehåll med fotbollen.

Sturridge skulle rent teoretiskt kunna skriva på för en klubb och avsluta säsongen med dem, förutsatt att reglerna gör gällande att de får ta in nya spelare. Avstängningen kommer som tidigare nämnt bara stoppa honom en månad till, och många ligor kommer nog inte komma igång igen förrän tidigast då.

Samtidigt är avstängningen ändå sur för Sturridge. Det skadar hans rykte och framförallt gjorde han en bra säsong i ett titeljagande Trabzonspor. Att få vara en nyckelspelare i ett ligavinnande lag hade såklart varit en idealisk säsong för honom – men så blir det inte.

Den 1:a september fyller Sturridge 31 år. Kanske är det dags att rikta blickarna mot MLS nu? Deras transferfönster öppnar 7:e juli, vilket ger honom god marginal efter avstängningen. Eller kan det bli så att någon PL-klubb med ansträngd ekonomi försöker ro hem Sturridges signatur i sommar?

3 kommentarer
  1. Så otroligt tråkigt för Sturridge, känns som han konstant haft motgångar mot sig.
    Såklart dumt och onödigt att ge ett tips till brorsan, men svårt att inte lida med honom, frågan är bara hur den informationen kom fram ens.

    • Om jag har tolkat historien rätt var Sturridge och hans brorsa ganska öppna med att han gett honom informationen. De förstod inte att det skulle kunna få konsekvenser. Så det var i god tro, av allt att döma.

  2. Trots att han ibland gör ”idiotiska” saker så kan man inte tycka illa om honom. Verkar vara en skön snubbe och en fantastisk spelare om det inte hade varit för alla skador.

Kommentarer är stängda.