Liverpool kan hämta ny juvel från Roma.

Det har nästan blivit lite av en tradition för Liverpool att värva spelare från AS Roma. Den italienska storklubben har inte riktigt lyckats etablera sig i den yttersta Europa-eliten, samtidigt som de ofta dras med ekonomiska problem. Så var fallet när Liverpool köpte Alberto Aquilani och Mohamed Salah, medan Alisson Becker köptes in för en rekordsumma som Roma bara inte kunde tacka nej till. Två av dessa tre värvningar har onekligen blivit supersuccéer, medan Aquilani dessvärre blev ett superfiasko.

Nu dras Roma med nya ekonomiska problem – och Liverpool kan vara på väg att göra en fjärde plundringsräd i den italienska huvudstaden. Den här gången är det, föga överraskande, deras supertalang Nicolò Zaniolo som uppges vara av intresse för Liverpool.

Flera olika källor, som exempelvis Il Tempo, uppger att Liverpool är intresserade av Zaniolo. De rapporterar att Romas ekonomiska situation gör att de inte längre kan hålla sina unga stjärnskott Zaniolo och Lorenzo Pellegrini borta från transfermarknaden. Juventus rycker också i Zaniolo; de hoppas signa honom med en bytesaffär, där de kan komma att erbjuda exempelvis Federico Bernardeschi.

Enligt Il Tempo tog Liverpool några steg för att signa Zaniolo innan corona stoppade fotbollen och lamslog transfermarknaden. Då begärde Roma €80m, men troligtvis har de senaste måndernas händelser gjort att prislappen sjunkit. Il Tempo menar att Zaniolo inte toppar jürgen Klopps önskelista och att ingenting är konkret just nu, men att hans namn finns på Liverpools lista över potentiella nyförvärv. Det hör också till saken att Zaniolo fortfarande håller på att rehab-träna efter en långvarig knäskada; det skapar lite Aquilani-vibbar kring en eventuell övergång till Liverpool, men samtidigt kan ingen förneka att 20-åringen är en fantastisk talang med uppenbar potential.

Pellegrini har däremot en utköpsklausul på €30m. Om en klubb budar den summan behövs ingen vidare förhandling om övergångssumman för honom.

Tidigare i veckan redovisade Roma skulder på sammanlagt €278,5m. Det är en ökning med €60m sedan samma tidpunkt förra året.