Liverpool och Chelsea gjorde som man brukar göra – nämligen att spela oavgjort mot varandra.

* * *

Matchfakta:

Chelsea – Liverpool 1-1 (1-1, 0-0)
0-1: Luis Diaz (Salah) 18′
1-1: Axel Disasi (Chilwell) 37′

Bollinnehav: 65,3% – 34,7%
Totalt antal skott: 10 – 13
Skott på mål: 4 – 1
Skott utanför: 3 – 7
Blockerade skott: 2 – 5
Passningsprocent: 87,3 – 79,1
Hörnor: 4 – 4
Gula kort: 3 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Stark premiärinsats. Flera bra räddningar och allmänt säker i allt han gjorde.

Trent – Hade en briljant framspelning till Salah vid målet som VAR dömde bort för offside. Annars en svår match där Chelsea verkligen försökte attackera hans kant i deras anfallsspel.

Konaté – En jätte i försvarsspelet. Redde upp många svåra situationer.

van Dijk – Bra individuell insats, men fick inte alltid backlinjen att synka när Chelsea anföll i djupled.

Robertson – Är nästan som en tredje mittback mer än en ytterback i nya systemet, har absolut inte samma offensiva uppgifter som tidigare. Inte dålig, men förlorade en del dueller och passar kanske inte helt i den rollen som han är i nu.

Mac Allister – Fick spela mest defensivt av mittfältarna. Lysande både med och utan boll. Vilket nyförvärv!

Szoboszlai – Löpte hur mycket som helst. Hade några bolltapp, men annars en riktigt gedigen insats både med och utan boll. Hans soloräd i första halvlek var värd ett bättre öde.

Gakpo(66) – Inledde bra i spelet med boll, men hade en del problem i spelet utan boll. Kan spela på denna mittfältsroll, det är dock inte hans bästa position.

Salah(77) – Magisk assist och kunde mycket väl ha blivit målskytt också. Tröttnade rejält i andra halvlek, men känslan var att han hade kunna avgjort ändå.

Jota(66) – Såg stundtals pigg ut i första, tröttnade rejält i andra.

Diaz(77) – Påpasslig vid målet och stod för några fina individuella prestationer. Hade dock inte en särskilt bra dag.

* * *

Inhoppare:
Jones(66) – Spelade lite för mycket stillastående, men finurlig med bollen.

Nunez(66) – Löpte mycket utan att riktigt komma loss. Med en bättre förstatouch hade han antagligen blivit målskytt, det var klantigt.

Doak(77) – Energisk men ändå knappt involverad.

Elliott(77) – Flera fina bollerövringar. Bra inhopp.

6 kommentarer
 1. Ni som har bra koll! Kan vi få en lista på alternativa lösningar tilll Caicedo- / Lavia-soppan som vi spillde ut!
  Snälla!

 2. Monaco gjorde klart med Zakaria precis, Fofana påväg bort? Kan det vara vi som är påväg att värva? Har inte sett något rykte om det ännu, hur troligt?

  • Zakaria kan användas på lite olika sätt, men borde vara en ersättare till antingen Camara eller Fofana, som båda borde vara aktuella för Liverpool.

 3. Manu Kone uppe på tapeten igen, även Fofana och Sangré verkar aktuella… Eller lättare sagt, alla DM i hela världen är aktuella för Liverpool just nu… Även dom som spelar i PL…

  Off topic, nu verkar Olise också vara klar för Chelsea innan denna veckan är slut. Då har Chelsea handlat spelare för £200 mille på mindre än en vecka, lägg där till cirka £150 mille tidigare denna sommaren. Sen på det cirka £500 mille förra säsongen (om man räknar sommaren och januari-fönstret). Så nya spelare för cirka £800 mille på ett år, huuuur kan det vara ok via FFP? Är ju helt jäkla rubbat

  • Det är ju tydligt att FFP går att manipulera. Priserna inom PL har blivit galna pga Chelsea, men om man kollar utanför PL går det fortfarande att göra bra och prisvärda värvningar.

Kommentarer är stängda.