På söndagen hoppas Liverpool ta en ny seger när Crystal Palace gästar Anfield.

Matchen börjar klockan 17.00 och visar på Viasat Sport och Viaplay.

Jürgen Klopp inledde sin tid i Liverpool med tre oavgjorda matcher. Nu har kryssen förvandlats till tre raka trepoängare. Segerraden inleddes i Capital One Cup mot Bournemouth och fortsatte i PL-matchen mot Chelsea Stamford Bridge och nu senast 1-0-seger mot Rubin Kazan borta i Ryssland.

Spelet börjar se allt bättre ut. Det kollektiva försvarsspelet funkar och Simon Mignolet behöver inte göra jätteräddningar i varje match. Mamadou Sakho är chefen i fyrbackslinjen. Nu väntar vi bara på att anfallsspelet ska ’släppa’ och målfabriken öka. Enligt Klopp är Adam Lallana i fin form. Det bådar gott. Philippe Coutinho var småskadad mot Rubin, men uppges vara redo för spel mot Crystal Palace. Coutinho får gärna göra ett par snygga mål som mot Chelsea. Tror personligen att det bara är en tidsfråga innan Roberto Firmino producera rejält. Min känsla är även att Christian Benteke, till skillnad från många andra spelare som Liverpool värvat under de senaste åren, klarar av att hantera pressen – någonting som Tomas också är inne på i krönikan ”Vår nya nummer 9”.

Inför matchen mot Palace kan vi konstatera att Liverpool har 17 poäng – och Palace bara en poäng mindre. Det är naturligtvis en större bedrift av Palace än LFC. Det betyder att Liverpool är 7 poäng från fjärdeplatsen, men man har å andra sidan en match mindre spelad än fyran Manchester United. En vinst mot Palace vore rent nödvändigt för att fortsätta haka på i CL-racet, så är åtminstone känslan. Visst är Palace ett vasst bortalag med vassa kontringsspelare i Bolasie & co men en seger är ett måste!

1 kommentar
  1. Hoppas Firmino får starta han har kommit igång nu!

Kommentarer är stängda.