Det blev förlust mot Liverpools mardrömsmotståndare Crystal Palace återigen och Jürgen Klopp kan därmed inkassera sin första förlust som Liverpoolmanager.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Sakho(40), Skrtel, Moreno, Lucas, Can(65), Lallana, Ibe(87), Coutinho, Benteke

Liverpools bänk: Bogdan, Lovren(40), Firmino(65), Allen, Origi(87), Brannagan, Teixeira

Crystal Palace startelva: Hennessey; Kelly, Dann, Delaney (c), Souare; Zaha, Cabaye(87), McArthur, Puncheon(79); Sako(65), Bolasie

Crystal Palace bänk: Speroni, Ward, Hangeland, Ledley(79), Mutch(87), Bamford, Wickham(65)

Matchfakta:

Liverpool – Crystal Palace 1-2 (1-1, 0-1)

Matchreferat:

Dags igen för match mot Liverpools bogey team #1 Crystal Palace. Men med en bra form i ryggen och en ny tränare utan någon förlust i bagaget skulle det givetvis bli ändring på den senaste tidens negativa resultat mot Alan Pardews gäng. Så blev det inte.

Istället var det Crystal Palace som tog hem de tre pinnarna efter att Scott Dann avgjort i den 82:a minuten efter att Liverpool återigen agerat passivt på en fast situation. Dessförinnan hade Bolasie givit bortalaget ledningen i den första halvleken efter att Emre Can stått för en tidig julklapp när han tamt försökt rensa bort bollen. Liverpool gavs dock ett hopp innan halvlekens slut när Coutinho gjorde mål för andra helgen i rad efter ett vackert placerat avslut i ett i övrigt vackert anfall.

Den andra halvleken blev en händelserik tillställning där det svängde fram och tillbaka och där det fanns chanser åt båda håll att avgöra matchen. Christian Benteke hade några ypperliga chanser att göra mål med både fötter och skalle, men även Sako i Palace brände ett jätteläge för bortalaget. Matchen stod och vägde och det låg i luften att nästa mål skulle avgöra matchen. Tyvärr blev det Liverpoolsupporter Scott Dann som stod för det målet och Klopps första förlust som Liverpoolmanager var därmed ett faktum. Inte riktigt det resultat vi hade väntat oss på förhand och nu är det dags för (det förbannade) landslagsuppehållet för att strö salt i såren ytterligare. Det positiva är dock att vi på Totaal Liverpool får mer att skriva om nu, så håll utkik!

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Det är kanske tufft att lasta Mignolet för något av målen men faktum kvarstår att han räddade två skott av fyra möjliga. Oroande statistik.

Clyne – Var riktigt bra i inledningen av matchen då han lyckades med många viktiga brytningar och hade ett fint samarbete med Lallana och Ibe. Hade lite mer problem i andra halvlek då han sattes under press.

Sakho(40) – Skadad i första halvlek och det såg INTE bra ut, lär tyvärr bli borta ett tag framöver. Väldigt tråkigt med tanke på Mamas groende formkurva.

Skrtel – Stod för en stabil insats även fast han misslyckades med att blocka två mål bakåt.

Moreno – Inblandad i baklängesmål och hittade inte rätt med sina inlägg eller frisparkar.

Lucas – Fick bära kaptensarmbandet, men kunde inte riktigt visa varför han förtjänade det under sina 90 minuter plus tillägg på planen.

Can(65) – Ingen vidare insats av tysken som bjöd på mål, tappade boll och slarvade på mittfältet.

Lallana – I långa stunder är Lallana tyvärr skrämmande osynlig. Även fast han glimtade till i första halvlek och hade en liten ”flick” fram till kvitteringsmålet så borde vi kunna kräva mer av en engelsk landslagsman.

Ibe(87) – Bra driv i första halvlek och tog initiativ efter sin fina match senast. Det fina drivet avtog något i andra halvlek, men en godkänt insats med facit i hand.

Coutinho – Målskytt återigen och verkar vara den spelaren som allt hänger på om det ska hända något av värde framåt.

Benteke – Borde nog ha gjort minst en balja, väldigt isolerad på topp men borde förvaltat sina chanser mycket bättre när de väl dök upp.

Inhoppare:

Lovren(40) – Nästan målskytt i första halvlek två gånger om och gjorde ett fullt godkänt inhopp bredvid Skrtel även fast det slutade med torsk.

Firmino(65) – Bidrog med mycket lite framåt och tappade sin markering vid den fasta situationen där Scott Dann kunde ge segern till Palace. En besvikelse.

Origi(87) – Spelade för kort tid för att bedömas.