De senaste åren har jag alltid ogillat att möta Aston Villa, den stora anledningen till det har varit Christian Benteke. Det har inte spelat någon roll vilken form han eller laget varit i, på något sätt har han alltid lyckats få våra mittbackar att se veka ut och flertalet gånger har han också i målprotokollet. Trots detta var jag väldigt tveksam till vår värvning av belgaren i somras, priset var högt och det är långt ifrån en garanti att spelare kan leverera även i ett lag som ska befinna sig i tabellens toppskikt.

Med sina två inhopp de senaste omgångarna har han dock börjat vinna över mig, redan innan skadan kunde man se glimtar av hans kapacitet, men då var han sorgligt ensam uppe i anfallet, utan någon att fördela bollarna till. Han var även då alltid högst upp i luftduellerna, men hans nickskarvar saknade mottagare. I matchen mot Southampton gjorde han ett fantastiskt nickmål, samtidigt som han också visade sin kvaliteter som mittpunkt i anfallsspelet. Igår var han ännu bättre, assisten till Coutinhos mål kanske inte var en framspelning man kommer att minnas, men samtidigt är det de där enkla kombinationerna i anfallet som behövs allra mest. En enkel nedbröstning, för att sätta vår lille brasse i position att göra Mourinhos bekymmer ännu större. Målet Benteke sedan gjorde var ett skyttekungsmål, han förivrade sig inte, utan skaffade sig en bättre position och placerade sedan bollen utom räckhåll för Begovic.

Det har gått att se tydliga förbättringar i laget sedan Klopps intåg, men vi har hela tiden saknat den där rätta udden längst fram. Origi har kämpat, men det är uppenbart att han är långt ifrån att ha Bentekes spetsegenskaper i och kring straffområdet. Det fanns inte speciellt många klassanfallare på marknaden i somras och med tanke på hur viktigt det var för oss att få in en målskytt är det inte konstigt att summan vi tvingades betala för Benteke stack iväg. Än så länge är det alldeles för tidigt för att säga om det var välinvesterade pengar eller inte, men att döma av det han visat hittills kan det komma att bli än bättre värvning än jag hade trott. Det vi saknade i fjol var mål och om Benteke fortsätter så här kommer han att ha slagit fjolårets skyttligavinnare i klubben redan innan halva säsongen passerat. Han har redan bevisat att han är något mer än ett stort, starkt fyrtorn. Två gånger har han gjort mål genom briljant teknik i luften, cykelsparken och nicken, och två gånger har han gjort målskyttsmål, segermålet mot Bournemouth och gårdagens spik i den snart färdigspikade Mourinho-kistan.

Det är svårt att komma in som anfallare i en klubb som haft namn som Fowler, Owen, Torres, Suarez och Sturridge sedan Premier League startade, många skickliga spelare har misslyckats att leverera när de kommit till oss, men Benteke verkar inte vara påverkad av pressen, utan fortsätter som han på samma sätt som han spelat i Aston Villa. Ett mål var 140 minut är hans facit hittills, trots en del småskavanker som antagligen stört träningen, kanske har vi återigen fått en värdig bärare av tröja nummer 9?

3 kommentarer
  1. Jag gillade vad jag såg i matchen mot Chelsea! Flera gånger som vi kunde anfalla väldigt snabbt och två mål gjordes på typ samma sätt, genom att bollen kom upp till Benteke och han plockade ner bollen till rättvända spelare!

  2. Mittbackarna ser ut som små flickor jämfört med han!

  3. Till skillnad från många andra så tycker jag han är mångsidig. Mer än lewandovski typ än Carroll, får hoppas han får vara skadefri så kan han nog göra en 15-20 mål.

Kommentarer är stängda.