Match klockan 19 på en torsdagskväll. SHL-match? Nej, en Europa League-match mellan Bordeaux och Liverpool. Matchen sänds på Kanal 9.

Liverpool inledde säsongen med att vinna ett par matcher. Därefter har vinsterna uteblivit. Fansens förhoppningar har snabbt förvandlats till farhågor. Kritiken har bara blivit större och större. Och allt mer högljudd. Det är uppenbart att lagets problem inte är individuella utan kollektiva. Därför har kritiken mot enskilda spelare tystat en aning medan kritiken mot Brendan Rodgers bara växer och växer. Det finns många frågetecken som måste rätas ut i Liverpool. Rodgers har mycket att bevisa. Både för fansen och FSG. Han kommer inte att överleva många månader till om spelet fortsätter att vara uselt och förlusterna fortsätter att komma. Rodgers måste leverera.

The Liverpool Echo spekulerar i att Rodgers kan komma att överge 4-3-3 och damma av sin tidigare formation med 3 mittbackar. Det skulle kunna innebära att Joe Gomez får spela mittback, vilket han väl egentligen är bäst som. Lokaltidningen skriver att Kolo Touré, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Jordan Rossiter, Emre Can och Divock Origi mycket väl kan komma att starta mot Bordeaux. Däremot vilas Christian Benteke, James Milner, Lucas Leiva, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne och Martin Skrtel. På skadefronten har tidningarna uppmärksammat att Jordan Henderson har varit i USA och behandlat sin hälskada, medan Daniel Sturridge är tillbaka i träning men inte bedöms vara redo för match än.

Europa League är inte Champions League. Det är åtminstone någonting som alla kan vara överens om. Låt oss konstatera att Europa League är Europa League. EL-segrar är inte CL-segrar och heller inte PL-segrar, men de är inte värdelösa heller. Just nu behöver Liverpool (och Rodgers) all vind i seglen som man kan få. Man behöver resultat. Man behöver visa ett bättre spel, eller åtminstone tendenser till detta. Man behöver visa att det finns en gameplan. Liverpool får gärna vinna på Nouveau Stade de Bordeaux och därmed ta ett steg i rätt riktning.

Bordeaux är ingen särskilt skräckinjagande motståndare, men det var inte Ludogorets eller Basel heller. Trotjänaren Ludovic Sané är lagkaptenen, anfallaren Diego Rolán är skyttekungen, den numera 24-årige Henri Saivet är den eviga talangen och Isaac Kiese Thelin är svensken som säkerställer att matchen visas live på svensk TV. Tränaren Willy Sagnol förtjänar förstås också ett omnämnande; vi är nog många som minns honom som en väldigt duktig högerback för såväl Bayern München som Frankrikes landslag. Jag tyckte alltid att Sagnol var lite underskattad, han var lyxvarianten av Steve Finnan.

1 kommentar
  1. Tänk vad underbart det hade varit om vi faktiskt visade lite vilja och kvalitet i den här matchen? Dock tror jag verkligen inte det, kommer antagligen kännas lika avslaget som det gjort i Champions/Europa-league de senaste sejourerna. 🙁

Kommentarer är stängda.