Totaal Liverpool listar de 5 bästa värvningarna i januarifönstret.

Häromdagen sammanfattade vi fönstret med en genomgång av samtliga lag. Nu är det dags för en rolig topplista! Faktorer som vi har tagit hänsyn till är självklart hur bra spelaren är, men också behovet i nya laget, utvecklingspotentialen och prislappen.

* * *

1. Sander Berge, 21 år, Sheffield United
Pris: £22m
Kommentar: Norrmannen jagades av många större klubbar, men i slutändan fick Sheffield United göra denna prestigevärvning som också blev deras hittills dyraste värvning någonsin. Berge är en tvåvägsspelare med en tydlig fysisk närvaro. Han kan både vinna dueller och vara en positiv spelare i bollinnehavet. Normalt sett hade en spelare av hans kaliber flyttat till typ Everton istället, men å andra sidan har Sheffield överraskat så pass positivt att de ju ”är ett Everton” i den nuvarande tabellen. Jag tror att Berge kommer dubbla sitt marknadsvärde inom 2 år och därmed bli en fin försäljning för Sheffield den dagen han flyttar vidare.

* * *

2. Bruno Fernandes, 25 år, Manchester United
Pris: £47m (kan stiga med ytterligare £21m i olika tillägg)
Kommentar: En till central mittfältare som blir en tydlig förstärkning för sitt nya lag. Manchester United var, och är fortfarande, i stort behov av ett antal nya spelare. Att de lyckades ro hem Brunos signatur skapade positiva vibbar och han bör bli en viktig spelare för dem, möjligtvis blir han också Pogbas långsiktiga ersättare. Det ryktades om betydligt högre övergångssummor, men Sporting och andra portugisiska klubbar brukar i regel läcka ut löjliga prislappar på deras spelare. Summan är rimlig för Bruno, som inte är ung, men inte heller gammal som fotbollsspelare. Han kan göra såväl mål som assist, även om bolltappen är lite väl många. Ingen världsstjärna men helt klart en bra värvning för dagens Man United.

* * *

3. Takumi Minamino, 25 år, Liverpool
Pris: £7,25m (utköpsklausul)
Kommentar: De suveräna serieledarna Liverpool behövde förstärka truppen med en mångsidig offensiv spelare och hittade just en sådan i Minamino, som briljerat mot laget i CL under hösten. Japanen kanske aldrig kommer ta en ordinarie startplats i Klopps lag, men prislappen är oerhört liten för en spelare som trots allt förstärker truppen i ett av Europas allra bästa lagbyggen. Som en jämförelse sålde LFC yttern Ryan Kent för £6,5m förra sommaren, nästan lika mycket som Minamino köptes för, och engelsmannen var inte ens i närheten av att platsa i A-lagstruppen.

* * *

4. Joao Pedro, 18 år, Watford
Pris: £2,12m
Kommentar: Blev klar redan förra sommaren, men anslöt först i januari 2020. Tonåringen har sett väldigt intressant ut i Fluminense och hur framgångsrika Watford var när de hämtade Richarlison från samma klubb. Pedro behöver förstås tid på sig att utvecklas, men talangen i kombination med prislappen och utvecklingspotentialen gör att han definitivt platsar på den här listan.

* * *

5. Steven Bergwijn, 22 år, Tottenham
Pris: £25m
Kommentar: Spurs tappade som bekant Eriksen, som en gång i tiden hämtades från Eredivisie, och hämtade genast in Bergwijn när dansken såldes til Inter. Bergwijn fick till och med ärva tröjnumret 23, men där upphör likheterna mellan spelarna. Eriksen är en tekniker och tänkare, Bergwijn mer av en dynamisk fartspelare. Det kommer säkerligen bli en och annan poäng från holländarens fötter, men också situationer där man kommer se hans brist på spelförståelse, likt Depay i Man United. Med bättre coaching bör Bergwijn kommer bli en gedigen spelare från Spurs, men frågan är om han kommer lyckas ta en ordinarie tröja eller om han ”bara” blir en nyttig squadplayer.

2 kommentarer
  1. Bra och intressant lista. Jag vill inte verka dryg men har aldrig förstått varför man inte alltid har ettan sist när man gör listor. Mvh kul på fest osv 😉

    • Haha, du har en poäng, men för mig blir det bara fel när man läser en lista som inte är i kronologisk ordning.

Kommentarer är stängda.