Kidsen stod för en storartad insats i omspelet av FA-cupen och gick vidare genom både lite tur och skicklighet. Strategin att vila hela a-laget visade sig vara en oväntad masterplan. I nästa runda väntar nu Chelsea på bortaplan.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Kelleher, Williams, Hoever, Van den Berg, Lewis, Chirivella, Clarkson(90+2), Cain, Elliott(90+4), Jones, Millar(82)

Liverpools bänk: Jaros, Hardy(82), Gallacher, Dixon-Bonner(90+4), Boyes(90+2), Bearne, Norris

Shrewsburys startelva: O’Leary, Love, Ebanks-Landell, Williams, Golbourne, Pierre, Edwards, Laurent, Whalley(82), Lang(57), Goss(74)

Shrewsburys bänk: Murphy, Beckles, Sears, Walker(82), Udoh(57), Cummings(74), Hart

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Shrewsbury 1-0 (0-0, 1-0)

1-0: Williams (självmål) 75′

Skott på mål: 4 – 0
Totalt antal skott: 12 – 3
Skott utanför: 5 – 3
Bollinnehav: 58% – 42%
Offsides: 1 – 4
Hörnor: 14 – 3
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Kelleher – Stod kall och behövde knappt ingripa på hela matchen. Utöver det bortdömda målet så registrerade inte bortalaget ett enda skott på mål. Skapade lite panik i försvaret efter paus men plockade annars ner en viktig långboll på tilläggstid.

Williams – En av spelarna som utmärkte sig lite extra. Hans inlägg höll riktigt hög klass och hans brytning av en kontring med efterföljande krossboll skapade matchens enda (själv)mål. Riktigt lovande spelare som håller hög nivå redan nu.

Hoever – Hyfsat sansad och enkel i spel både med och utan boll.

Van den Berg – Tog hand om massvis av långbollar med en säkra nickar. Var oftast först in i situationerna och spelade lugnt samt enkelt med fötterna. Klart bästa insatsen av holländaren på a-lagsnivå i Liverpooltröjan.

Lewis – Gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro och debuterade samtidigt på seniornivå. Kändes lite ringrostig av naturliga skäl och stressade ibland fram bollen på kanten när det inte fanns några enkla sätt att spela sig ur situationen. Helt okej.

Chirivella – Den trygga punkten i laget. Visade sig alltid spelbar och tog oftast rätt beslut i defensiven. Hans erfarenhet var säkert nyttig både ur ett fysiskt och psykiskt perspektiv.

Clarkson(90+2) – Ambitiös och riktigt klassisk brittisk i sin spelstil. Tvekade inte på att gå in i tacklingar och försökte hitta varje tillfälle att kliva framåt i planen. Spelade fram Williams till en av matchens hetaste chanser.

Cain – Ännu en ung debutant på mittfältet. Var kanske inte av de mer framträdande spelarna och gjorde inget större väsen av sig.

Elliott(90+4) – Såklart en av de mer självsäkra spelarna på den här nivån. Ville oftast hitta det mer direkta spelet i anfallsväg och en av få med det individuella för att slå sin försvarare. Tappade ibland bollen lite väl enkelt och kan bli bättre på återerövringen av boll. Tog annars löpningen i djupled som gav vinstmålet.

Jones – Full av självförtroende och var en av spelarna som verkligen njöt av att spela på Anfield. Gjorde bland annat en brassefint som slutade med att han blev sänkt med en smäll rakt på näsan. Hade fler tricks i sin verktygslåda och fick även testa att skjuta frispark, utan någon större lycka.

Millar(82) – Hade inte mycket att hämta i närkamperna mot de dubbelt så stora mittbackarna i Shrewsbury. Gjorde däremot sitt bästa i en tuff seniordebut.

Inhoppare:

Hardy(82) – Kändes spännande trots kort tid på planen. Hade haft ett friläge om Elliotts passning hållit lite högre klass. Sprang annars som en tok på topp och gav inte Shrewsburys backlinje en lugn stund när dom försökte etablera sin slutforcering.

Boyes(90+2) – Taktiskt byte i slutminuterna.

Dixon-Bonner(90+4) – Fick spela några sekunder innan domaren blåste av.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

1 kommentar
  1. Läste ni att Kenneth Lövgren som ni pratat med inför förra matchen gått bort? 🙁

Kommentarer är stängda.