Alla lag behöver någon som styr skutan i rätt riktning, idag har det blivit dags att välja vilka som ska ha det ansvaret i våra lag.

Först att välja: Pelle

Val: Jürgen Klopp

Motivering: Ett lika lätt val som för Pittsburgh Penguins när de valde Mario Lemieux som etta i NHL-draften 1984. Det är omöjligt att inte älska Klopps personlighet, men det är förstås hans enorma förmåga svetsa samman gruppen, utveckla spelare och framförallt bygga att starkt kollektivt spel som gör att han går före alla andra. Det hade varit väldigt intressant att se en Suarez i sina bästa år under Klopp!

Nuvarande lag: Mv-HB, Daniel Agger, MB, Alberto Moreno-Mf, Mf, Mf-Luis Suarez, Anf, Anf
Tränare: Jürgen Klopp

Tvåa att välja: Christoffer

Val: Brendan Rodgers

Motivering: Brendan blåste på något vis lite liv i Liverpool igen, även om titlarna uteblev så blev varumärket liverpool i mångas ögon mer förknippat med en underhållande fotboll. Ett spelförande lag som verkligen gick kamikaze med anfallet i spetsen. Vi lyckades inte lösa den defensiva balansen helt men många mål gjorde vi och det var ett första steg på vägen upp för Liverpool.

Nuvarande lag: Mv-HB, Joe Gomez, MB, Andy Robertson-Mf, Mf, Mf-Mohamed Salah, Anf, Anf
Tränare: Brendan Rodgers

Trea att välja: Jesper

Val: Kenny Dalglish

Motivering: Kom in och räddade klubben från en riktig röra efter Hodgson kört ner oss i träsket (och lite till). Sir Kenny Dalglish, vår kanske största Liverpool-ikon efter Bill Shankly fick utstå mycket skit av pundits under sin andra sejour i klubben och materialet han hade att jobba med var minst sagt ojämnt. Däremot så bärgade King Kenny trots allt en titel under sin korta comeback och gav dessutom tillbaka klubben sin identitet, vilket vid den här tidpunkten gått helt förlorad. Han gav oss supportar något att glädjas över, något att bygga vidare på, och i slutändan handlar det ju faktiskt om att ta titlar – eller hur?

Nuvarande lag: Mv-HB, Virgil van Dijk, MB, Fabio Aurelio-Mf, Mf, Mf-Fernando Torre, Anf, Anf
Tränare: Kenny Dalglish

Fyra att välja: Tomas

Val: Pep Lijnders

Motivering: Lämnad kvar med Roy Hodgson som alternativ, vad gör man då egentligen? Jag går på ett oprövat kort, men Lijnders har haft huvudansvar i en klubb tidigare och känns mer och mer som en möjlig ersättare till Klopp den dagen han bestämmer sig för att jämna ut PL genom att lämna Liverpool. Lijnders känns spännande, har gjort det bra i de pressträffar som varit och har en bra läromästare. Det är långt ifrån säkert att han kommer att nå de nivåer som krävs för att träna LFC, men Hodgson har redan visat att han inte hade vad som krävdes. Lijnders skulle inte ha värvat Konchesky!

Nuvarande lag: Mv-HB, Jamie Carragher, MB, José Enrique-Mf, Mf, Mf-Sadio Mané, Anf, Anf
Tränare: Pep Lijnders

Nu när vi har fyllt tränarposten är nästa steg att välja lagens första mittfältare, mängder av starka namn att välja mellan, men vem väljs först?

6 kommentarer
 1. Det finns ju egentligen bara ett val eftersom det handlar om 2010-talet och det är Klopp. Behöver inte ens motivera varför, alla vet varför 🙂

  • Jo, känns som att Klopp kommer göra att mitt lag trots allt blir det bästa om alla har ungefär lika bra spelare 🙂

 2. Känns som tränarposten är den enda position där det bara finns ett högkvalitativt alternativ. Bra initiativ med drömdraften nu när nästintill alla sportintresserade skakar i kroppen av abstinens.
  När kommer nästa dragning?

  • På onsdag är det dags att fylla den första mittfältsplatsen, där finns det lite mer kvalitet att välja på än på tränarbänken.

 3. Intressant med hur framtiden kommer se ut på tränarposten. Klopp har varit hos oss länge nu, gissar att det kommer bli dags att han lämnar inom några år. Sen undrar man hur länge laget klarar av systemet och hur nyförvärv kommer anpassa sig. Det sägs ju att det var Željko Buvač som låg bakom taktiken och var hjärnan bakom allt. Just nu är spelarna vana vid taktiken men om t.ex. Salah blir borta i afrikanska mästerskapen så kanske ersättaren inte klarar av systemet. Synd att det skar sig mellan Klopp och Buvač. Har det kommit ut vad det var som gick fel? Har läst olika rykten, en del säger att Željko Buvač ville ha mer ansvar, att de tjafsade om taktiken och laguttagningar, att någon av dom hade varit med den andres fru osv…

 4. SKANDAL!

  Att ingen av er nöp Benitez! 😉 Han resignerade från sin tron 3 juni 2010, och borde därför vara ett tillåtet alternativ.

  Om än han hade sin primetime några år innan, så var han fortfarande en fantastisk taktiker. Med den trupp som ni kommer att få fram (oavsett vilket av era lag han hade tillhört) så hade han kunnat manövrera ut många motståndare!

  För övrigt en riktigt rolig serie som jag ser fram emot att följa!

  Keep up the good work!

Kommentarer är stängda.