Storstjärnans landslagsspel kan hålla honom borta från en betydande andel av nästa säsong.

Sedan tidigare har CAF (Confederation of African Football) fastslagit att nästa års Afrikanska Mästerskap åter igen kommer att spelas i början av året, närmare bestämt från 9:e januari till 6:e februari. Det kommer förstås bli en smäll för klubbar som har afrikanska stjärnspelare – så som Liverpool med Mohamed Salah och Sadio Mané.

Idag rapporterar Daily Mail om att IOK-presidenten Thomas Bach har öppnat för att OS i Tokyo ska hållas nästa vår. Om OS schemaläggs på ett sätt som krockar med klubblagsfotbollen skulle Salah – om han deltar i både OS och Afrikanska Mästerskapet – kunna missa upp till 4 månaders klubblagsspel under nästa säsong.

Samtidigt är det långt ifrån spikat att Salah kommer att spela OS för Egypten. Deras U23-förbundskapten Shawky Gharib har varit väldigt öppen med att han vill att Salah blir en av de överåriga spelarna i laget, men det är oklart om LFC-stjärnan kommer att acceptera inviten. Det är också värt att betona att OS i Tokyo fortfarande inte är schemalagt och vi vet därmed inte till hundra procent om det kommer att krocka med klubblagssäsongen.