Första positionen i anfallslinjen är redan ordnad, nu ska lagen fylla på lagdelen med ytterligare offensiv kraft.

Först att välja: Jesper

Val: Roberto Firmino

Motivering: Var faktiskt lite förvånad över att han fortfarande fanns kvar efter första rundan. Roberto ”Bobby” Firmino är såklart en spelare som alla tränare drömmer att ha i sitt lag. Offrar sig alltid i till hundra procent i defensiven och länkar samman lagets olika delar med sina otroliga smartness. Han gör det dessutom med en elegant teknisk finess som är oerhört vacker att titta på. Min anfallsbesättning känns rätt svårslagen såhär långt! Blir en tuff nöt att knäcka för mina kollegor, eller vad säger ni andra?

Nuvarande elva: Mv-HB, Virgil van Dijk, MB, Fabio Aurelio-Javier Mascherano, Mf, Mf-Fernando Torres, Roberto Firmino, Anf
Tränare: Kenny Dalglish

Tvåa att välja: Tomas

Val: Daniel Sturridge

Motivering: Här har vi den kanske vassaste målskytten i Liverpool under hela 2010-talet. När han var i form kunde han göra mål på alla sätt, nära mål och från distans, kraft och precision. Hur bra han hade varit utan alla skador går det bara att spekulera i, men när vi tampades med City om titeln under Brendan Rodgers var han helt magnifik och visade verkligen vilken klasspelare han var. Hans sista säsonger i klubben höll inte samma nivå, men en Daniel Sturridge i form innebär målgaranti och i form skulle han alltid vara med den här uppbackningen.

Nuvarande lag: Mv-HB, Jamie Carragher, MB, José Enrique-James Milner, Mf, Mf-Sadio Mané, Daniel Sturridge, Anf
Tränare: Pep Lijnders

Trea att välja: Pelle

Val: Raheem Sterling

Motivering: Sterling var en supertalang som har levt upp till sin hype både i LFC och numera i Man City. Hans snabbhet, förmåga i 1mot1 och smarta spel utan bollen hade varit intressant att se under Klopp. En stor tillgång för mitt lag som därmed inte behöver lita på att enbart Suarez levererar framåt.

Nuvarande lag: Mv-HB, Daniel Agger, MB, Alberto Moreno-Philippe Coutinho, Mf, Mf-Luis Suarez, Raheem Sterling, Anf
Tränare: Jürgen Klopp

Fyra att välja: Christoffer

Val: Dirk Kuyt

Motivering: Älskar ju framförallt karaktären. Fyller jag mitt lag med sådana karaktärer kommer det räcka bra långt! Fick alltid kritik för att han hade otillräcklig teknik och gjorde för lite mål men för mig var det här ändå inte ett svårt val.

Nuvarande lag: Mv-HB, Joe Gomez, MB, Andy Robertson-Steven Gerrard, Mf, Mf-Mohamed Salah, Dirk Kuyt, Anf
Tränare: Brendan Rodgers

2 kommentarer
  1. Eftersom jag hade hårdjobbande Firminho som första anfallare så blir Suarez mitt självklara val som andra anfallare. Behöver en riktig målskytt där framme.

    • Firmino och Suarez skulle säkerligen ha varit jäkligt jobbiga att möta, två hårt arbetande anfallare, dessutom oerhört smarta spelare.

Kommentarer är stängda.