Liverpool har valt att korttidspermittera delar av personalen – och får massiv kritik för detta. Samtidigt vägrar spelarfacket att acceptera en lönesänkning för spelarna.

Liverpool har – likt Tottenham, Newcastle och Bournemouth tidigare gjort – valt att korttidspermittera delar av sin personalstyrka. Det innebär att Liverpool utnyttjar ett statligt räddningspaket där staten täcker upp 80% av de anställdas lön medan klubben bara står för 20% av lönen. Spelarna innefattas inte av korttidspermitteringen.

Beslutet får kritik från många håll och kanter. Bland annat har LFC-profiler som Jamie Carragher och Didi Hamann varit väldigt tydliga med sitt missnöje. När man skummar igenom diverse twitterflöden är det också väldigt tydligt att många supportrar på intet sätt står bakom beslutet.

* * *

Samtidigt har spelarfacket PFA gått ut med att spelarna INTE kommer att sänka lönerna. De motiverar beslutet med att myndigheterna skulle gå miste om väsentliga skatteintäkter om spelarna sänkte lönerna med 30%. Enligt PFA:s beräkningar skulle de uteblivna skatteintäkterna vid 30% lönesänkning uppnå 2,5 miljarder SEK.

Parallellt med PFA:s vägran att acceptera en kollektiv lönesänkning har flera PL-stjärnor, varav Jordan Henderson är en, tagit egna alternativ genom att starta insamlingar med välgörande ändamål. Dessa insamlingar ryktas in sig till deras kollegor, det vill säga andra professionella spelare, så möjligtvis kommer de att dra sitt strå till stacken ändå.